ناگفتههاي سردار ويسي از قطعنامه 598 و عمليات مرصاد
منبع:
خبرگزاری ایسنا
سردار عبداله ویسی که از فرماندهان و یادگاران دوران دفاع مقدس است با گرامیداشت یاد و خاطره ایثار، ازخودگذشتگی و فداکاری رزمندگان اسلام در هشت سال دفاع مقدس بر لزوم حفظ و پاسداشت ارزشهای این دوران تاکید کرد و گفت: دفاع مقدس جزیی از هویت تک تک ماست که باید در پاسداری از آن کوشا باشیم.پذیرش قطعنامه از سوی امام راحل تمام معادلات سیاسی و نظامی جهان استکبار را برهم زد.
به گزارش خبرگزاری ایسنا ، ویسی در خصوص پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران در سال ۱۳۶۷ گفت: پذیرش قطعنامه از سوی ایران نه به لحاظ ناتوانی و یا نگرانی، بلکه سیاستی معقولانه از سوی امام راحل بود که در آن مقطع باعث برهم خوردن تمام معادلات سیاسی و نظامی و تدابیر جهان استکبار در برابر ایران شد.
وی با بیان اینکه پذیرش قطعنامه از سوی ایران حیرت جهان آن روز را به دنبال داشت، گفت: پذیرش قطعنامه را میتوان تیر خلاصی به استراتژی صدام، منافقین و استکبار جهانی دانست، چرا که بنا به اسناد موجود و اعترافات اسرای عراقی و منافقین دنیای کفر بنا داشت در عملیاتی گستردهای با مشارکت اکثر کشورهای دنیا در ۳۱ شهریور سال ۶۷ نقشه شوم خود را در مقابله با نظام جمهوری اسلامی عملی سازد، اما عمق دید و غنای فکری بنیانگذار جمهوری اسلامی در پذیرش قطعنامه مانع از تحقق این هدف شوم شد.
ویسی با اشاره به جمله معروف امام راحل در خصوص پذیرش قطعنامه ۵۹۸ گفت: آنچه امام (ره) از آن به عنوان "نوشیدن جام زهر" یاد کردند را میتوان به شکلهای متفاوت در طول تاریخ اسلام از سوی ائمه و بزرگان دین شاهد بود که هدف همه آنها چیزی جز حفظ مسلمین و دین اسلام نبوده است.
این فرمانده دوران دفاع مقدس گفت: نظام جمهوری اسلامی در آن مقطع در اوج فشارهای اقتصادی به لحاظ تحریمهای صورت گرفته و مشکلات ناشی از جنگ هشت ساله قرار داشت و این در حالی بود که دنیای کفر و استکبار هر لحظه بر حمایت مالی و تسحلیاتی خود از رژیم بعث عراق میافزود.
وی در اختیار گذاشتن سلاحهای کشتار جمعی، تقویت موشکهای دوربرد و سلاحهای مدرن را از نمونههای تقویت ارتش عراق توسط دنیای غرب ذکر و خاطرنشان کرد: خود آمریکا نیز در آن مقطع با هدف قراردادن هواپیمای مسافربری ایران، حمله به سکوهای نفتی، کشتی و زیردریاییهای جمهوری اسلامی عملا وارد عرصه کارزار با ما شده بود که جدای همه این مسائل میتوان به تحت فشار بودن مسلمانان جهان در اقصی نقاط گیتی نیز اشاره کرد.
وی افزود: با در نظر گرفتن تمام این مسائل میتوان استنباط کرد که پذیرش قطعنامه تصمیمی عاقلانه و منطقی بود و بعد از همین پذیرش قطعنامه بود که صدام خود را شکست خورده مطلق عرصه جنگ دید، زیرا انتظار پذیرش قطعنامه از سوی ایران را نداشت و لذا به طور سراسیمه و با هدف تسخیر بخشهای جدیدی از میهن اسلامی حمله سراسری و گستردهای را در ۳۱ تیر ماه ۱۳۶۷ بر علیه جمهوری اسلامی آغاز کرد که در این بین بمباران خوشهای شهرهای مرزی را نیز در دستور کار خود قرار داد.
وی گفت: در طول همین زمان بود که صدام جنایات جدید بر علیه ملت ایران را آغاز کرد و با بمباران شیمیایی مناطق غیر نظامی پرونده خود را در این مورد سنگین تر ساخت که نمونه عینی این جنایات را در روستاهای زرده و نسار دیره کرمانشاه شاهد بودیم.
ویسی افزود: صدام چاره ای جز این نداشت، چرا که در عمل انجام شدهای قرار گرفته بود که علاوه بر متجاوز معرفی کردن وی، اجرای تنبیه و غرامت نیز در قطعنامه گنجانده شده بود که به منزله تیر خلاصی به صدام بود.
مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمانشاه وارد آمدن این فشار روانی به رژیم بعث را دلیلی برای حمایت و تحریک منافقین برای حمله به ایران اسلامی برشمرد و گفت: در همین مقطع بود که منافقین از این فرصت استفاده کرده و تدارک حمله به میهن عزیز اسلامی را عملی ساختند و هدف نهایی خود را نیز تصرف تهران و سایر نقاط حساس کشور ترسیم کردند.
شناخت مرصاد نیازمند شناخت بهتر منافقین است
سردار ویسی شناخت مرصاد را نیازمند شناخت بهتر منافقین دانست و در تشریح فعالیت این گروهک ضدانقلاب گفت: منافقین بعد از پیروزی انقلاب به دنبال دستیابی به رأس هرم قدرت بودند و در بررسی عملکرد این گروهک در روزهای ابتدایی انقلاب میتوان نشانههای زیادی از مفسده و دورویی را مشخص کرد.
وی زندگی منافقین را دائما همراه با توهم توصیف کرد و گفت: منافقین در طول فعالیت خود تا مرصاد سه راهکار متفاوت را در دستور کار خود داشتند که طرح "ضربه شتابان" که به وسیله آن سران نظام و یاران امام را هدف قرار می دادند، اولین مسیر آنان بود که در این راه با به راه انداختن انفجارهای مکرر در کشور شهیدان بهشتی، رجایی و باهنر را از انقلاب گرفتند.
وی "ضربه به تنه" را از دیگر استراتژی های منافقین ذکر و تصریح کرد: منافقین در این مرحله به فکر ترور امام بودند که با هوشیاری شخص امام و نیروهای انقلاب این توطئه آنها نیز نتوانست انقلاب را از مسیر اصلی خود منحرف کند و لذا راهکار سوم را در ترور شخصیت های بلند پایه نظام در پیش گرفتند که در این بین هدف قراردادن مثلث قدرت شامل شهید بهشتی، شهید رجایی و آیت اله هاشمی از جمله اهداف آنها بود.
وی گفت: آنها میخواستند ضمن تشدید فشارهای اقتصادی بر کشور بر بحران های داخلی افزوده و با ترغیب عراق در تجاوز به ایران نظام نوپای جمهوری اسلامی را از پای در آورند، اما هرگز در پیگیری این اهداف شوم موفق نشدند.
ویسی یادآو شد: رویکرد ایستادگی در مقابل نظام در سالهای نخست پیروزی انقلاب به طور مشهودی در عملکرد منافقین خود نمایی میکرد که میتوان تدارک برگزاری تظاهرات مسلحانه، فعالیت خانههای تیمی، ترور و خشونت را از مصادیق آن دانست.
همپیمان شدن منافقین با صدام در ایجاد ضربه به نظام اسلامی
وی گفت: بعد از فرار بنیصدر و رجوی در هفتم مرداد سال ۱۳۶۰ از کشور، با همراهی جمعی از سران معاند نظام و ضد انقلابیون اقدام به تشکیل شورای ملی مقاومت در کشور فرانسه کردند که در ادامه آن شاهد دیدار طارق عزیز با رجوی در ۱۷ خرداد سال ۶۵ هستیم که رجوی با سفر به عراق ضمن دیدار مجدد با طه یاسین رمضان در یک سال بعد با صدام دیدار کرده و در دیدار این دو که در ۱۷ تیر ۱۳۶۶ برگزار شد، شخص صدام تشکیل ارتش آزادیبخش را به رجوی تبریک گفته و منافقین با رژیم بعث بر سر وارد کردن ضربه به ایران اسلامی هم پیمان میشوند. تلاش مسعود رجوی در این مقطع قبولاندن این موضوع به سران عراق است که منافقین توان وارد آوردن ضربه به رزمندگان اسلام را دارند و می توانند در راستای اهداف مشترک با رژیم بعث حرکت کنند.
این فرمانده دوران دفاع مقدس، انجام دو عملیات "آفتاب" و "چلچراغ" در سالهای ۶۵ و ۶۷ را در این راستا ارزیابی کرد و گفت: منافقین در هفتم اسفند ماه سال ۶۵ با انجام عملیات آفتاب در فکه توانستند ضمن گرفتن تعدادی اسیر از نیروهای ایرانی نظر استکبار جهانی و صدام را به خود جلب کنند و در ادامه نیز در ۲۸ خرداد سال ۶۷ و حدود یک ماه پیش از انجام عملیات مرصاد در مهران عملیات چلچراغ را با شعار " امروز مهران، فردا تهران" انجام دادند که این عملیات نیز برای آنها نتایج مختصری به همراه داشت.
فرصت ده روزه صدام به منافقین برای حمله به ایران
سردار ویسی در ادامه گفتوگوی خود با ایسنا بار دیگر به اهمیت پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران اشاره کرد و گفت: منافقین قصد داشتند در یک پروسه بلندمدت و راهاندازی جنگ داخلی در ایران اهداف صدام در ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی را آسانتر کنند، اما پذیرش قطعنامه، تمام برنامهریزی آنها را به هم زد به طوریکه بر اساس اسناد موجود، بعد از پذیرش قطعنامه، در تماسی که رجوی با شخص صدام داشت از او درخواست کرد که ۱۰ روز به وی فرصت دهد تا مقدمات حمله به ایران را فراهم سازد.
وی حمله سراسری ارتش عراق به مرزهای ایران در ۳۱ خرداد ۶۷ را در این راستا مورد ارزیابی قرار داد و تصریح کرد: در حالی که صدام با این کار فرصت مناسب را به منافقین برای تجهیز و آماده سازی داد، به طور گستردهای در سراسر نوار مرزی اقدام به پیشروی کرد که در آن مقطع با پیام تاریخی امام راحل بار دیگر رزمندگان اسلام در مقابل بعثیون ایستادگی کردند و اجازه ورود آنها به خاک میهن اسلامی را ندادند.
توان نیروی انسانی عراق در حمله سراسری به ایران در ۳۱ تیر ۶۷ هشت برابر بیشتر از ابتدای جنگ بود
وی گفت: صدام در این حمله به قصد بالا بردن تعداد اسرا از نیروهای ایرانی با قریب ۸۰ لشکر و تجهیزات کامل به مرزهای ایران حملهور شد در حالیکه در شروع جنگ حجم نیروهای عمل کننده عراق هشت برابر کمتر از این رقم بود و این در حالی است که تمام این هجمه در سه روز خنثی شد و رزمندگان اسلام توانستند در این مدت متجاوزین را به عقب بازرانند و همین موضوع به اثبات می رساند که پذیرش قطعنامه از سوی ما از موضع ضعف نبود.
حمایت و تجهیز کامل منافقین
ویسی گفت: در حالیکه صدام به وظیفه خود در دادن فرصت به منافقین در حال انجام ماموریت بود، استکبار جهانی تمام امکانات لازم برای هجوم منافقین به میهن اسلامی را در اختیار آنها قرار داد که در این بین حمایت و پشتیبانی نیروهای زمینی، لجستیکی و هوایی عراق را نیز به همراه داشت. منافقین با فراخوان نیروهای خود از اقصی نقاط جهان و با ارائه آموزشهای کوتاه مدت و توجیهات سیاسی ساده لوحانه و در یک اقدام احمقانه در روز سوم مرداد ۶۷ با نیرویی متشکل از پنج هزار نفر در قالب ۲۵ تیپ از مرز خانقین وارد ایران شدند و بعد از عبور از شهرهای قصرشیرین، سرپل ذهاب، کرند غرب و اسلام آباد غرب به سمت کرمانشاه به حرکت درآمدند.
آنها به صدام هم اعتماد نداشتند
وی افزود: تحلیل داخلی خود منافقین در حمله به ایران این بود که با وجود پذیرش قطعنامه از سوی ایران این امکان وجود داشت که در توافقی بین دو کشور ایران و عراق این گروهک وجه المصالحه قرار گرفته و صدام به جای پرداخت غرامت آنها را به ایرانیان تحویل دهد و لذا سراسیمه و با این توجیحات که مردم از روحانیت خسته شدهاند، ارتش ایران مستأصل شده و توان دفاعی در آن وجود ندارد و در نهایت اینکه مردم منتظر ورود آنها هستند، به ایران حمله کردند.
وی اولین مقاومت های صورت گرفته در برابر منافقین را در تنگه چهارزبر و ارتفاعات حسن آباد از سوی تعدادی از نیروهای بومی منطقه و افراد اعزامی از کرمانشاه دانست و گفت: در این محل بود که اصلیترین مقاومت در برابر منافقین شکل گرفت که نقش هوانیروز در این مقطع بسیار حائز اهمیت بود، چرا که با انهدام چندین تانک و ادوات نظامی آنها در عرض جاده باعث مسدود شدن جاده اصلی اسلام آباد به کرمانشاه شد و عملیات تأخیری را انجام داد.
نقش کم نظیر تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه و نوژه همدان در مرصاد
مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس کرمانشاه از مردم ایران به عنوان امتی بزرگ و ایثارگر یاد کرد و گفت: با فراخوانی که انجام گرفت شاهد ورود حجم عظیمی از نیروهای مردمی به منطقه بودیم به نحوی که دیگر قدرت سازماندهی آنها وجود نداشت و همه اینها عواملی شدند که بزرگترین ضربه بر پیکره منافقین وارد شود.
وی با بیان اینکه اصلیترین هدف منافقین سرنگونی نظام و تصرف تهران بود، گفت: بر اساس اسناد به دست آمده از منافقین آنها قصد داشتند بعد از تصرف کرمانشاه و عبور از همدان و قزوین به تهران رسیده و مقر خود را در مرکز کشور مستقر سازند، اما بیخبر از اینکه شیران خفته در بیشه های ایران هرگز اجازه چنین جسارتی را به آنها نخواهند داد و همه شاهد بودیم که سرنوشت منافقین به کجا انجامید.
ویسی با اشاره به حضور آیتالله هاشمی رفسنجانی در این عملیات گفت: ایشان در آن زمان جانشین فرمانده کل قوا بودند که در هدایت نیروها نقش به سزا و مهمی را ایفا کردند.
وی با گرامیداشت یاد و خاطره شهید صیاد شیرازی و دیگر شهدای هشت سال دفاع مقدس گفت: شاید اصلیترین فاتحان مرصاد را بتوان تیزپروازان هوانیروز کرمانشاه و پایگاه نوژه همدان توصیف کرد، چرا که به واقع دشمن را زمینگیر کردند.
اوج شقاوت منافقین در بیمارستان امام (ره) اسلامآباد غرب
وی گفت: منافقین در مسیر حرکت خود از انجام هر اقدام جنایت کارانهای خودداری نکردند و با شعار دفاع از مردم بیشتر ساکنین شهرهایی که از آنها گذر کردند را به خاک و خون کشیدند که اوج شقاوت و سنگدلی آنها را تاریخ در بیمارستان امام خمینی (ره) اسلام آباد غرب به ثبت رسانده است که شاهد بودیم در این بیمارستان بسیاری از بیماران و حتی زنان و کودکان را به طرز فجیعی به شهادت رساندند.
وی در پایان این گفتوگو، بیداری امام (ره) و مقاومت مردم را اصلیترین عامل پیروزی در عملیات مرصاد عنوان کرد.