عملیات مرصاد پاسخی به تحلیل‌های غلط منافقین بود

نویسنده: عليرضا نظري
علیرضا نظری امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در قم با اشاره به فرارسیدن سالروز انجام عملیات مرصاد اظهار داشت: پذیرش قطعنامه در ۲۷ تیرماه سال ۶۷ توسط جمهوری اسلامی ایران سبب شده بود که عراق و منافقین ایران را کشوری ضعیف شده بپندارند.
وی با بیان اینکه امام خمینی(ره) با توجه به مصلحت کشور قطعنامه ۵۹۸ را پذیرفتند، عنوان داشت: قرار بود که مفاد این قطعنامه اجرا شود، اما عراق دچار یک اشتباه بزرگ شده بود و تصور می‌کرد با پذیرش قطعنامه توسط ایران اوضاع تغییر می‌کند، بنابراین به مفاد این قطعنامه عمل نکرد.
معاون سیاسی سپاه علی‌بن ابیطالب قم با اشاره به اینکه صدام با پندار غلط خود منافقین را نیز وارد میدان کرد، بیان داشت: عراق به کمک منافقین با حمله به ایران قصد داشت بخش‌های مختلف کشور ما را تصرف کرده و جشن پیروزی برپا کند.
وی خاطر‌نشان کرد: منافقین با تمام جنایت‌هایی که در سطح کشور و در سال‌های ۵۹ و ۶۰ انجام داده بود و انجام قیام مسلحانه پلی برای بازگشت به ایران را برای خود نگذاشته بود و به همین دلیل نمی‌خواست که قطعنامه ایران و عراق عملی شود.
نظری اظهار داشت: با مجموعه تحلیل‌هایی که میان صدام و منافقین انجام شد، بعد از پذیرش قطعنامه توسط ایران منافقین در تاریخ سوم مرداد ماه سال ۶۸ عملیاتی با نام فروغ جاویدان به راه انداختند و کار خود را از مرزهای غربی کشورمان آغاز کردند.
وی اذعان داشت: منافقین سایر نیروهای خود را وارد عراق کرده و با ۲۵ تیپ عملیات خود را در پنج محور اسلام‌آباد، کرمانشاه، همدان، قزوین و فتح تهران آغاز کردند.
معاون سیاسی سپاه تصریح کرد: منافقین عملیات خود را از سرپل ذهاب شروع کرده و به سمت اسلام‌آباد حرکت و این شهر سقوط کرد، سپس بعد از جنگ خونین منافقین به سمت کرمانشاه(باختران) حرکت کردند که در ۲۰ کیلومتری اسلام آباد و در گردنه حسن‌آباد توسط نیروهای ارتش اسلام متوقف شده و به مدت سه روز در این مکان زمین‌گیر شدند.
وی اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران برای مقابله با منافقین در ششم مردادماه «عملیات مرصاد» را با رمز یا علی‌بن ابیطالب در سه محور اصلی و به صورت زمینی و هوایی آغاز کرد که در همان روز منافقین به محاصره نیروهای ایرانی در آمدند.
نظری با اشاره به نتیجه عملیات مرصاد عنوان داشت: نتیجه این عملیات به هلاکت رسیدن یک‌هزار و ۵۰۰ نفر از منافقین، مجروح شدن یک‌هزار نفر از آنها، متواری شدن بسیاری از آنها و به اسارت در آمدن ۱۰ نفر از حامیان منافقین بود.
وی تحلیل‌های غلط صدام و منافقین را علت اصلی این عملیات دانست و افزود: عملیات مرصاد مانند سایر عملیات‌ها با کمک نیروهای غیبی و هجوم گسترده مردم برای دفاع از میهن و سرزمین خود همراه بود.
معاون سیاسی سپاه علی‌بن ابیطالب گفت: مردم ایران زمانی که احساس خطر کردند وارد شهرها شدند و نیروها را ساماندهی کرده و با انگیزه قوی نیروهای حزب‌الله دشمنان را نابود کردند.
وی دستاوردهای مهم عملیات مرصاد را سقوط حزب بعث عراق و آوارگی منافقین دانست و بیان داشت: پس از گذشت ۲۲ سال از عملیات مرصاد منافقین در شرف اخراج از عراق هستند و هیچ کشوری حاضر به پذیرش آنها نیست و این مطلب نشان می‌دهد که «مکروا و مکرالله و الله خیر ماکرین».