آنکه ایستاد تیپ قائم (عج) بود

منبع: خبرگزاری ایرنا

مجموعه ای که در سال ۱۳۶۵ تشکیل شد، تا پایان دفاع مقدس یعنی حدود دو سال و نیم در ۲۵ عملیات آفندی و پدافندی شرکت کرد و به فرموده رهبر معظم انقلاب اسلامی ارزش یک مجموعه مردمی را نشان داد، از آن استان سمنان است؛ تیپ مستقل قائم آل محمد (عج).

شاید بتوان به جرات گفت: نشان جانفشانی برای میهن را سربازان تیپ قائم آل محمد (عج) استان سمنان در عملیات مرصاد به دست آوردند.

پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ سازمان ملل از سوی ایران و اعلام آتش بس با عراق، گروهک منافقین که در طول جنگ نقش ستون پنجم و اهرم فشار بر جمهوری اسلامی را ایفا کرده بودند در نقش ارتش خصوصی صدام و با خیال اینکه نیروهای مردمی از جنگ خسته اند شعار «از مهران تا تهران در سه روز» را سر دادند.

در سوم مرداد ۱۳۶۷، نیروهای منافقین از محور سرپل ذهاب وارد ایران شدند و ... و اما دلاورمردان استان سمنان در قالب تیپ قائم با ابلاغ ماموریت از طرف قرارگاه در سوم مرداد سال ۱۳۶۷ با سازمان رزم خود شامل چهار گردان امام رضا (ع) سمنان، سید الشهدای شاهرود و قمر بنی هاشم و روح الله دامغان توانست حرکت اولیه منافقین را که به سوی کرمانشاه در حرکت بودند، سد و دشمن را زمین گیر کند.

منافقین کوردل به خود اجازه داده بود تا ۱۵۰ کیلومتر وارد خاک میهن اسلامی شود و خود را تا ۴۰ کیلومتری کرمانشاه برسانند اما غافل از اینکه سربازان تیپ قائم (عج) استان سمنان که ساعت ۹ شب به مقر رسیده بودند تا ساعت چهار صبح اولین خاکریز را زده اند و آماده حمله به آنها هستند.

اردوگاه صادقین در تنگه مرصاد، منطقه کوزران و ارتفاعات چهار زبر هیچگاه فراموش نمی کنند که چطور بچه های تیپ قائم (عج) استان سمنان به همراه سایر یگان های رزمی دیگر استان ها، با اجرای عملیاتی منحصر به فرد که عرض آن ۲۰ متر بود و طولش کیلومترها، «فروغ جاویدان» خودفروختگان منافق را لگد کوب کردند طوری که رویای آنها برای فتح سه روزه تهران به کابوسی بی فروغ تبدیل شد.

۶۸ نفر از ۳۰۲ شهید عملیات مرصاد از شهدای استان سمنان هستند، شهیدانی از رده فرمانده تا یک رزمنده نوجوان؛ همین حالا که از نقش تیپ قائم (عج) استان سمنان در مرصاد می نویسم، فقط کافی است از پنجره به بیرون نگاه کنم، دفتر خبرگزاری جمهوری اسلامی در سمنان، در بلوار شهید اخلاقی قرار دارد.

شهید ˈمحمود اخلاقیˈ، یکی از فرماندهان عملیات مرصاد است.

شهید ˈاحمد مختاریˈ هم یک نوجوان مهدیشهری است که در مرصاد به شهادت رسیده، یکی از سه نوجوانی که با هم عهد شهادت بستند که اگر هر کدام از آنها شهید شدند در قیامت دو دوست دیگر را شفاعت کنند ولی دیگر چه نیازی به شفاعت؟ آنها هر سه شهید شدند.

نقش تیپ قائم (عج) استان سمنان در نبرد و مبارزه با منافقین و دشمن بعثی در روزهای پایانی هشت سال دفاع مقدس آن قدر با اهمیت هست که حالا کتاب توصیفی و تحقیقی نقش تیپ قائم در عملیات مرصاد در دست تدوین است.

عملیات مرصاد، تداعی ارزش ها و ایثارگری ملت ایران بود؛ یکی از موفق ترین عملیات های دوران دفاع مقدس که با الطاف خاصه خداوندی نابودی سازمان نظامی منافقین را به همراه داشت و پرونده هشت سال دفاع مقدس در بعد سخت افزاری آن را با شکست منافقان بست.

حالا که ۲۶ سال از حماسه آفرینی رزمندگان ایران اسلامی در مرصاد می گذرد، وقتی به غافلگیری منافقان در منطقه عملیاتی فکر می کنم یاد آیه «ان ربک لبالمرصاد» می افتم، یاد اینکه راست گفت خداوند بلند مرتبه که «بدرستی که پروردگار تو در کمینگاه ستمکاران است» یاد ۱۸ آبان ۸۵ می افتم، یاد دیدار صمیمی رهبر معظم انقلاب اسلامی با خانواده معظم شهدا و ایثارگران استان سمنان و مهربانی و صلابت کلام حضرت آیت الله خامنه ای که تشکیل تیپ قائم استان سمنان را ارزش یک مجموعه مردمی خواندند و فرمودند: «همین تیپ قائم در عملیات مرصاد مهمترین نقش را ایفا کرد، شنیدم که نقش تیپ قائم در عملیات مرصاد آنچنان بود که اگر نبود، دشمن ممکن بود تا کرمانشاه پیش بیاید، آنکه ایستاد تیپ قائم بود، اینها در تاریخ می ماند» و اینگونه شد که تیپ قائم آل محمد (عج) استان سمنان پس از نامش که افتخار استان ماست و پس ازدلاورمردی سربازانش در کمینگاه مرصاد، این طور با کلام فرمانده کل قوا، نشان طلایی جانفشانی برای وطن را بر سینه آویخته است؛ نشانی که رنگ خون شهدا را دارد و تا ابد می درخشد.