نمايش خياباني «ميدان عدالت» با موضوع پايگاه اشرف؛ لانه عروسك هاي شياطين

Img 0492

يكي از ويژگي هاي مهم اين نمايش آن است كه مي توان گفت تقريبا اولين بار است كه يك نمايش خياباني با چنين موضوعي اجرا مي شود. نمايشي كه هدف اجراكنندگان آن آگاهي افزايي و تنوير افكار عمومي مخاطبان و نشان دادن و شناساندن چهره كريه اين گروهك منافق و تروريست است

نمايش خياباني «ميدان عدالت» به مناسبت سالروز ترورهاي انجام شده از سوي گروهك منافقين، در محوطه تئاتر شهر به اجرا درآمده است. این نمایش که کاری از گروه فرهنگی تراب بود به معرفی گروهک منافقین پرداخت. گروهكي كه منجر به شهادت بيش از 12هزار نفر از هموطنان بي گناهمان شد.

اين نمايش به واگويه ها و حديث نفس پدري مي پردازد كه پس از گذشت 25 سال به سراغ پسر خود آمده است. پسر او بهرام در آن زمان به گروهك تروريستي منافقين مي پيوندد و اين باعث مي شود كه سال ها از پدرش دور شود. با اين حال پدر، خبرهاي مربوط به پسرش را پي گيري مي كند و مي داند كه بهرام در ترور و بمب گذاري هاي داخل كشور مشاركت داشته است. به همين دليل از خدا مي خواهد كه تقاص گناهانش داده شود. او مي خواهد كه پسرش مجازات شود، اما در عين حال عاملين اصلي اين جنايت ها را سردمداران اين گروهك آدمكش مي داند كه با منحرف كردن جوانان ساده، آنها را با هر ترفندي كه شده فريب داده و جذب خود مي كنند. در انتها نيز بهرام به سزاي اعمالش رسيده و توسط خود منافقين در اردوگاه اشرف كشته مي شود. چنين نمايش هايي براي جامعه ما يك نياز مبرم هستند. چون كه ضمن تنوير افكار عمومي به خصوص نزد جوانان، پرده از جنايات اين گروهك تروريستي و وطن فروش برداشته مي شود. اي كاش از سال ها قبل از اين گونه آثار در تئاتر ما اجرا مي شد. با اين حال، به قول معروف ماهي را هر وقت از آب بگيري تازه است.

متن نمايش «ميدان عدالت» يك مونولوگ (تك گويي) 20دقيقه اي است كه به صورت نريشن و توسط بازيگر اصلي (عليرضا مهران) خوانده مي شود. مونولوگ، روايت گونه است و از ايام كودكي و نوجواني بهرام شروع شده، جذب شدن او به منافقين و گذراندن دوره هاي نظامي در آن گروهك، بمب گذاري ها و انفجار و قتل عام مردم كوچه و بازار و در نهايت كشته شدن او كه به يك مانيفست ختم مي شود را دربرمي گيرد.

يكي از ويژگي هاي مهم اين نمايش آن است كه مي توان گفت تقريبا اولين بار است كه يك نمايش خياباني با چنين موضوعي اجرا مي شود. نمايشي كه هدف اجراكنندگان آن آگاهي افزايي و تنوير افكار عمومي مخاطبان و نشان دادن و شناساندن چهره كريه اين گروهك منافق و تروريست است. با توجه به اين درجه از اهميت، اطلاعاتي كه به مخاطب ارائه مي شود بايد تا جاي ممكن هنري و دراماتيك باشد. در اين صورت مي تواند مخاطب را جذب كرده و به هدف خود بهتر و سريع تر برسد. همچنان كه به تعبير رهبر فرزانه انقلاب تأثير «اجراي يك نمايش خوب، بيش از هزار سخنراني است.»

با توجه به اين نكات، ايده و موضوع نمايش خوب و به نوعي بكر است، اما پرداخت آن دچار نقص هايي هم هست كه با يك مداقه و بررسي جدي مي توان آن را برطرف كرد تا تأثير نمايش تا عمق جان مخاطب نفوذ كند.

طراحي صحنه بسيار خوب و قابل قبول، كاربردي و در ارتباط با متن و مفاهيم آن صورت گرفته است. در واقع طراحي صحنه دراماتيك و همسو با خواست متن و موضوع و تم اصلي نمايش است. نشان دادن اردوگاه اشرف تأثير بسزايي در انتقال داستان و مفهوم نمايش داشته و بر مخاطب نيز تأثير خاص خود را مي گذارد. صحنه هاي بمب گذاري نسبتا خوب صورت گرفته البته همه اينها مي توانست بهتر نيز باشد و ايضا دراماتيك تر. اگر متن دراماتيزه تر مي شد و از حالت خطابه بيرون مي آمد و بازيگر هم مي توانست حركت كند و در واقع روايت را روي صحنه بازي نمايد و از بدن، ميميك، بيان، حس و... خود به نحو احسن استفاده صددرصد كند، آن گاه طراحي صحنه حتي بيشتر از اين كه هست به نظر مي آمد و تأثير صدچنداني بر مخاطب مي گذاشت.

Img 0251


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش خبر

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان