نشست امنیت بین‌المللی مسکو؛ راهبردها و رهیافت‌هایی برای مقابله با تروریسم

Tayebi

گردهمایی دو روزه مسکو تحت عنوان «نشستی برای امنیت بین‌الملل» به میزبانی کشور روسیه و با حضور حدود 80 کشور جهان در حال برگزاری است و این نشست بین‌المللی در زمانی برگزار می‌گردد که تروریسم در نقاط مختلف جهان فعال است. در این راستا جریان تکفیری و تروریسم در عراق، سوریه و یمن و دامنه آن در خاورمیانه، تحولات جدید شکل گرفته در این منطقه و دیگر نقاط جهان از جمله محورهای این نشست است. با این وصف و با امعان نظر به محورهای کلیدی، بایستی راهبردها و رهیافت هایی مد نظر باشد تا خروجی مناسبی را شاهد باشیم.

راهبردها:

  1. نشست مسکو از آن رو برقرار شده است که تروریسم، فعال تر از پیش در منطقه ی خاورمیانه جولان می دهد. اگر چه مقابله با تروریسم در منطقه با تمام قوا در حال انجام است اما هدف گذاری مقابله با این پدیده ی شوم بسیار مهم است. اهمیت ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی منطقه خاورمیانه ضرورت بی چون و چرای مقابله با تروریسم پیشرو در این منطقه است.
  2. هدف گذاری دیگر، ارتقاء سطح همکاری های دو جانبه و چندجانبه ی نظامی، سیاسی و امنیتی ما بین کشورها است که به یقین برای فائق آمدن بر جریان تروریسم در هر حالتی لازم است و کوتاهی در این زمینه جبران ناپذیر خواهد بود. بنابراین اتحاد پیوسته ی نظامی و امنیتی در زیر سایه اتحاد سیاسی کشورها می تواند راهبرد موثری برای مقابله با تروریسم باشد.
  3. هدف گذاری دیگر، اتحاد دو یا چند جانبه ی کشورها در جهت ارتقاء سطح همکاری برای مقابله ی همه جانبه با افراط گرایی و تروریسم است که این مهم نیز در سایه وجود چتر امنیتی امکان پذیر است. در این راستا رصد به موقع جریان های تروریستی می تواند را راهبردی برای در نطفه خفه کردن تحرکات تروریستی باشد و این مساله ی بسیار مهمی است.
  4. هدف گذاری دیگر، داشتن موضع قاطع کشورها بر علیه تروریسم است. تروریسم و رشد آن مساله ای نیست که منفعت کشور و یا دولتی را تضمین کند و بالاخره آتش تروریسم دامن کشور یا دولت حامی خود را نیز خواهد گرفت. بنابراین مقابله با تروریسم نیازمند تصمیم قاطع و برخورد قاطع کشورها است. از این رو گسترش همکاری ها در حوزه های دفاعی و امنیتی راهبردی برای مقابله با تروریسم است.

رهیافت ها:

  1. در نشست مسکو کشورها گرد هم آمده اند تا با بررسی راهبردها، راهکارهایی را ارائه و رهیافت های مقابله با تروریسم را به مرحله اقدام و عمل برسانند. در این راستا کشورها بایستی اتحاد خود را در مبارزه با تروریسم از هر نوع، اعلام کنند. با این وجود نقطه هدف خاورمیانه و حل بحران آن است. نشست مسکو بر آن خواهد بود تا با بررسی آخرین وضعیت تروریسم تکفیری در سوریه، برنامه ی جامع عمل نهایی را برای سرکوب کامل تروریسم عملی سازد و در این بین، نقش کشورها بیش از پیش مشخص تر می گردد.
  2. در نشست مسکو بایستی بر نقش همگرایی کشورها تاکید گردد و این مهم در اثر همکاری و تعاملات منطقه ای و بین المللی میسر می شود. در این میان دیپلماسی دفاعی نقش ارزنده ای دارد و به نظر می رسد درک ژئوپلتیکی و ژئواستراتژیکی از موضوع تروریسم می تواند راه را برای نابود سازی تروریسم هموار سازد.
  3. نشست مسکو می تواند پیامی به کشورهای حامی تروریسم منطقه و جهان باشد و این نشست پیامش کاملا واضح و مبرهن است. کشورهای عربی و اتحادیه عرب بایستی مواضع خود را نسبت به تروریسم تکفیری در منطقه ی خاورمیانه مشخص کند و نقش دوگانه خود را اصلاح کند. سوریه، عراق و یمن تنها در آتش تروریسم نسوخته اند بلکه در آتش تفکرات سلفی- وهابی سران اتحادیه عرب گرفتار شده اند. سران عرب نمی توانند یکی به نعل و یکی به میخ بکوبند. بنابراین نشست مسکو پیامش واضح است.
  4. از طرفی نشست مسکو، به اتحادیه اروپا این هشدار را می دهد که تروریسم بسیار خطرناک است و تحرکات تروریستی اخیر در اروپا نشانه ای خوبی در بر ندارد. برخی ارز کشورهای اروپایی با شعار آزادی و دموکراسی نبایستی تروریسم را پروبال دهند که بلای جان خودشان می شود.
  5. نشست مسکو برای امریکا نیز پیام خواهد داشت و آن هم همکاری امریکا در ریشه کنی تروریسم و دست برداشتن از تفرقه افکنی ها در جهان اسلام و ترویج تروریسم است.

در این راستا با وجود راهبردها و رهیافت های ترسیم شده در جریان نشست امنیت بین الملل مسکو، برای مقابله همه جانبه با تروریسم بایستی همکاری های منطقه ای و بین المللی نمود داشته باشد تا کشورها با تمام قوا بتوانند این پدیده را ریشه کن کنند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31