فرصت بازخواني جنايات واشنگتن در هفته حقوق‌بشر آمريكايي!

111

سيدمحمدجواد هاشمي‌نژاد دبيركل بنیاد هابيليان و دبیر کنگره بین‌المللی 17000 شهید ترور در گفت‌وگو با رسالت گفت: بايد صداي واحد عليه تروريسم و جنگ‌طلبان در جهان داشته باشيم. هفته حقوق‌بشر آمريكايي فرصت خوبي براي بازخواني جنايت آمريكاست. اين گفت‌‌وگو را در زير مي‌خوانيد:

علل پيدايش تروريسم را چه مي‌‌دانيد؟

هاشمي‌نژاد: تروريسم موضوع ريشه‌داري است و اکثر کشورهاي جهان و منطقه به نوعي درگير و قرباني تروريسم هستند. کشورهايي که ترور در آن‌ها رخ داده ‌است، قرباني سياست‌هاي سلطه‌جويانه کشورهاي استعمارگر هستند. هدف کشورهاي غربي کسب سود و درآمد بيشتر از روي زياده‌خواهي است، لذا آينده جهان را طوري برنامه‌ريزي مي‌کنند که به منابع و ذخاير بيشتري دسترسي پيدا کنند. يکي از ابزارهاي اصلي کشورهاي غربي به‌ويژه آمريكا ترور است.

كاربرد تاکتيک ترور درباره ايران به چه علت بود؟

هاشمي‌نژاد: کشور ايران و اصولاً منطقه خاورميانه براي قدرت‌هاي بزرگ بسيار حساس و استراتژيک است. آنها معتقدند اگر بخواهند بر کل جهان تسلط پيدا کنند، بايستي بر اين منطقه تسلط داشته باشند. حکومت پهلوي و سلسله‌ قاجار ايران را جزء تيول کشورهاي استعمارگر قرار داده بودند.  انقلاب اسلامي اين وضعيت را تغيير داد، اين قاعده و معادله را در منطقه به‌هم زد و حکومتي در کشور ايران برآمد که برآمده از دل و خواسته مردم بود، منطبق با ديدگاه‌هاي اعتقادي مردم بود و خشت‌به‌خشت آن را با دست خودشان روي هم گذاشتند. اين در تضاد آشکار با منافع قدرت‌هاي خارجي است، طبيعتاً از ابزارهاي مختلفي عليه کشور ما استفاده کردند که يکي از مستدام‌ترين ابزارهايي که به‌ کار گرفته شد، بحث ترور بود.

چطور توانستند به راحتي شخصيت‌هاي موثر در انقلاب را ترور کنند؟

هاشمي‌نژاد: آزادي در کشورمان اين امکان را به بسياري از جانيان و گروه‌هاي تبهکار ‌داد که بسيار راحت دست به ترور شخصيت‌ها و يا مردم عادي کشور بزنند. شايد هيچ کشوري مثل کشور ما نبوده که به دليل مردمي‌بودن شخصيت‌هايش همواره به صورت گسترده در معرض ترور باشند و در هيچ جاي دنيا شما به اين ‌شکل ترور گسترده شخصيت‌ها را، آن هم به دليل مردمي بودن و در دسترس مردم بودنشان پيدا نمي‌کنيد.

راه مقابله با تروريسم به نظر شما چيست؟

هاشمي‌نژاد: براي بالابردن آگاهي ملت‌ها، براي پيوستگي ملت‌ها، براي درهم‌تنيدن ديدگاه‌ ملت‌ها و نيز براي افشا‌سازي دسيسه‌ کشورها و قدرت‌هايي که در پشت اين جنايت‌ها هستند، لازم است که موضوع تروريسم همواره جز‌ء مباحث اصلي ملت‌هاي جهان به‌خصوص کشورهاي قرباني تروريسم باشد. اين خيلي بد است که همواره موضوع ترور و تروريسم و پرداختن به آن‌ها و به اصطلاح مبارزه با آن‌ها و وضع‌کردن قوانين براي آنها در جهان امروز و ديروز توسط کساني انجام بشود که خودشان دست در آن دارند و خود عامل به‌وجود‌آورنده آن به حساب مي‌روند.

وظيفه جمهوري اسلامي ايران در‌ اين‌باره چيست؟

هاشمي‌نژاد: جمهوري اسلامي ايران در طول 37 سال گذشته بعد از انقلاب کشورمان حتي يک روز فارغ از ترور و تروريسم نبوده است اما متأسفانه ما هم مانند خيلي از کشورهاي ديگر در اين زمينه غفلت کرده‌ايم؛ نه جامعه‌ به شکلي شايسته از اوضاع تروريسم در ايران اطلاع دارد و نه مسئولين جامعه به موضوع آنطور که بايد و شايد وقوف دارند و کمتر به آن مي پردازند و شايد به همين دليل هم هست که ضرورت آن را درست درک نکرده، به همه ابعاد اين موضوع نمي‌پردازند. اقداماتي كه انجام مي‌شود امنيتي است و اين كافي نيست. به نظرم باید از راه برگزاري فعاليت‌هاي علمي و تبليغي همچون کنگره‌هاي عملي، مقالات، به بررسي و کارشناسي ديدگاه‌هاي علمي زوايا و علل مختلف تروريسم بنشينيم.

نقش انديشکده‌ها و مراکز مطالعاتي غربي در ترسيم سياست‌هاي کشورها در مواجهه با تروريسم و حمايت از تروريسم را چه‌طور مي‌بينيد؟

هاشمي‌نژاد: در ايران بنياد هابيليان نمونه موفقي از تشکيل يک‌ مرکز تخصصي براي مبارزه با موضوع تروريسم است. از آنجا که تروريسم، موضوعي جهاني است، هيچ کشوري نمي‌تواند از تبادل نظر راجع به اين بحث مستثني شود و به دليل آن که کشورهاي غربي و آمريکا، تصميم‌گيرنده و حمايت‌کننده و هسته اجرايي تروريسم هستند، ما بايستي مراکز مختلفِ آن کشورها را که در جهت مخالف سياست دولت‌هايشان در حرکتند شناسايي کرده و با آن‌ها تبادل نظر داشته باشيم. در صورتي‌که زمينه همکاري باشد، با يک صداي واحد جبهه‌اي در مخالفت با جنگ‌طلبان دنيا تشکيل بدهيم و آن صدا را در جهان طنين‌انداز کنيم. اين اطلاعات و تبادل نظرها و حرکت‌هاي جمعي در نشان‌دادن پشت صحنه‌هاي بسياري از اين حرکت‌هاي تروريستي بسيار مؤثر خواهد بود.

به عنوان دبيركل بنياد هابيليان نظرتان در مورد هفته حقوق‌بشر آمريكايي چيست؟

هاشمي‌نژاد: هفته حقوق‌بشر آمريكايي! فرصتي براي بازخواني جنايات آمريكاست. آمريكا از 6 تا 12 تير سال 60 مرتكب جنايات عظيمي در كشور شد. ترور مقام معظم رهبري، انفجار دفتر حزب جمهوري اسلامي، شهادت آيت‌الله صدوقي و شهادت دهها زن و مرد و كودك در سراسر كشور توسط منافقين از جمله اين جنايات بود.

خدا را شکر بنياد هابيليان، در طول يک‌دهه گذشته فعاليت‌هاي بسيار خوبي براي افشاي جنايات آمريكا انجام داده است. به‌ويژه در زمينه فعاليت‌هاي پژوهشي، رسانه‌اي، مطبوعاتي و نمايشگاهي به چند زبان زنده دنيا و هدف آن هم افزايش آگاهي اجتماعي و هشدار‌هاي امنيتي نسبت به داخل و خارج از کشورمان در اين زمينه است. لذا دومين کنگره 17000 شهيد ترور در سطح بين‌المللي در شهريور ماه سال جاري در همين راستا برگزارخواهد شد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31