ملاقات با مأمور آمریکایی!

منابع او دقیقا همان منابعی است که سال‎هاست دستی در بعضی جنایات در کشور ما دارند. آقای لاهیجی و دیگران که شما می‎گویید. بعضی از این‎ها سابقه ارتباطی با سازمان منافقینی دارند که به‎عنوان یک سازمان جنایتکار بین‎المللی، در سطح جامعه شناخته شده است.

Hasheminejad007

سيدمحمدجواد هاشمی‎نژاد، فرزند شهید آیت‎الله هاشمی‎نژاد و دبیر کل کانون هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) است. او که خود از خانواده‎‎های قربانیان تروریسم سازمان یافته منافقین است، هفت سال اخیر را به فعالیت‎و مطالعه در زمینه مبارزه با تروریسم گذرانده و چندی پیش با احمد شهید دیدار کرده است. با او درباره این دیدار، موضوع حقوق بشر، تروریسم و گزارش احمدشهید به گفت‎وگو نشستیم:

 

در ابتدا، لطفا درباره شرایط جمهوری اسلامی در موضوع حقوق بشر و رویکرد جهانی در قبال کشورمان توضیح دهید.

 

کشور جمهوری اسلامی ایران، بعد از گذشت حدود 32 سال تقریبا در هیچ سال و دوره‎ای از دوران، از بدو تولدش تا به امروز، خالی از مشکلاتی که برای مان به‎وجود آورده‎اند نبوده است. شاید تغییرات کوچک و بزرگی داشته باشد؛ ولی این مشکلات همواره جلوی پای ملت و کشور ایران و حرکت به‎سمت استقلال‎خواهی مردم ایران ایجاد شده است.

 

موضوعاتی که عمدتا مطرح می‎شود؛ البته محدود است و خارج از چند موضوع نیست.


یکی از آن موضوعات بحث حقوق بشر است. موضوع حقوق بشر هر از چندگاهی کم‎رنگ و پررنگ می‎شود ولی همواره قدرت‎‎های بزرگ برای مواجهه با کشور‎‎های مخالف از این ابزار استفاده می‎کردند و می‎کنند. اگر به تاریخ چندین قرن گذشته تا به امروز برگردیم، همواره بیشترین کشتار‎‎ها و بیشترین صدماتی که به مردم و به ملت‎‎ها وارد شده، توسط همین کشور‎‎هایی بوده است که از این ابزار، از موضوع حقوق بشر استفاده می‎کنند. همچنین موضوع تروریسم و بعضی موضوعات دیگر.

 

موضوع تروریسم و موضوع حقوق بشر، ابزاری بوده که همواره قدرت‎‎های بزرگ، ابرقدرت‎‎ها که دستشان به خون تمامی ملت‎‎های دنیا آغشته است آن را مورد استفاده قرار می‎دادند. کشور ما هرچه به‎سمت استقلال‎خواهی بیشتر گام برداشت و هرچه به‎سمت خودکفایی و عزت و سربلندی خود بیشتر گام برداشت، طبیعتا قدرت‎‎های بزرگ بیشتر از آن ابزار‎‎ها استفاده کردند و البته به‎خاطر این‎که وجهه قانونی بیشتری به آن بدهند، از قبل مراکزی را پیش‎بینی کرده بودند که به این ابزار‎‎ها جنبه بین‎المللی بدهند و جا‎‎هایی مثل سازمان ملل و شورای امنیت همان مراکزی است که خودشان به‎وجود آوردند. به هر حال موضوع حقوق بشر و‎ادعای حقوق بشر توسط کشور‎‎های غربی و به‎خصوص آمریکا درباره ایران، چیز تازه‎ای نیست. اخیرا هم با توجه به رشد و پیشرفت علمی جمهوری اسلامی که تقریبا استقلال آن را تضمین می‎کند به موازات هم، از این ابزار‎‎ها در حال استفاده هستند. موضوع حقوق بشر یکی از سه ضلعی است که اخیرا کشور‎‎های غربی از آن استفاده می‎کنند. موضوع تروریسم و موضوع حقوق بشر و بحث هسته‎ای، سه موضوعی است که تلاش می‎کنند به‎وسیله آن حلقه‎ای ایجاد کرده و کشور جمهوری اسلامی را تحت فشار قرار بدهند.

 

 

بعد از آن‎که آقای احمد شهید به‎عنوان گزارشگر ویژه برای ایران معین شدند، شما با ایشان دیدار کردید. بفرمایید که چه مطالبی به ایشان ارایه کردید و چه گذشت؟

 

 

طبیعتا من حدس می‎زدم که انتخاب گزارشگر حقوق بشر در این مقطع از زمان، با اهداف و اغراض سیاسی است. من هدفم این بود که به او متذکر بشوم که اين موضوع جنبه‎‎‎های بسیار گوناگونی دارد. وقتی می‎خواهند موضوع حقوق بشر را در هر کشور بررسی بکنند، نمی‎توانند نسبت به عوامل به‎وجود آورنده مشکلات حقوق بشری بی‎اعتنا باشند. نمی‎شود راجع به جنبه‎‎‎های مختلف و بسیار گسترده حقوق بشر چشم‎‎ها را فرو بست و صرفا انگشت را روی یک نقطه گذاشت. هدف من در دیدار با آقای احمد شهید، بازکردن گوشه‎ای از موضوعات حقوق بشری بود که قدرت‎‎های خارجی به ملت ایران تحمیل کردند و آن هم موضوع تروریسم سازمان یافته‎ای بود که تحت حمایت کشور آمریکا و کشور‎‎های غربی بر ملت ما در 32 سال گذشته تحمیل شد. جنایات بسیار گسترده‎ای را که گروه‎‎‎های تروریستی، مخصوصا سازمان منافقین در کشور ما انجام داده است، برایش بازگو کردم و تذکر دادم.

 

در تمامی این مراحل، کشور آمریکا و کشور‎‎های غربی دفاتر متعددی را در اختیار این سازمان قرار داده بودند تا بتوانند به‎راحتی عملیات‎‎های تروریستی را با پشتوانه کامل لجستیکی و مالی و رسانه‎ای انجام بدهند. من تذکر دادم که این گروه و این سازمان در طول 32 سال گذشته، به‎صورت مستقیم و غیرمستقیم، تحت حمایت آن‎‎ها این کار را انجام داد؛ به‎طوری که آقای احمد شهید در دیدار با ما اذعان کرد که من جنایات زیاد سازمان‎‎های تروریستی را در کشور شما می‎دانم و می‎دانم کشور جمهوری اسلامی قربانی تروریسم است و همچنین می‎دانم که تروریسم روند حقوق بشری را از مدار قانونی خودش خارج می‎کند. یعنی به‎طور طبیعی کشورها وقتی‎که با بحران‎‎هایی مثل بحران تروریسم، جنگ و شرایط این‎چنینی مواجه هستند، شرایط بحرانی بر آن‎ها حاکم می‎شود و در شرایط بحرانی، نمی‎شود گفت چرا بعضی از مسائل حالت عادی ندارد. متأسفانه این مسائلی بود که به ایشان گفتم و پرونده تروریسم را به‎خصوص با این رویکرد که تروریسم در کشور ایران هیچ‎گاه به‎صورت مستقل عمل نکرده و همواره ریشه و منشأ خارجی داشته است، برای ایشان تشریح کردم.

 

 

حتما، پیش‎نویسی را که آقای احمد شهید تهیه کردند مطالعه کرده‎اید. مهم‎ترین ایرادی که این گزارش دارد چیست؟ چه محور‎‎‎هایی را در رابطه با این گزارش می‎شود دسته‎بندی کرد؟

 

 

پیش‎نویسی که آقای احمد شهید تهیه کرده است، نه‎تنها برای من، بلکه برای بسیاری از ناظران سیاسی، از قبل کاملا پیش‎بینی می‎شد؛ یعنی مشخص بود که پیش‎نویس آن چیزی خواهد بود که قدرت‎‎‎های خارجی خواستند. همان‎طوری که در این مقطع اصلا حقوق بشر موضوع اصلی ایران نیست و نبوده و اصلا در این زمان کشور ما در شرایطی نیست که ناظر تعیین بشود، اما تعیین کردند. کاملا مشخص بود بحث حقوق بشر و گزارش ناظر حقوق بشر، دقیقا در راستای خواسته قدرت‎‎های خارجی اعمال خواهد شد. گزارش آقای احمد شهید دارای اشکالات فراوانی بود. من نامه‎ای هم به او نوشتم و اشکالات گزارشش را به او تذکر دادم.

 

مهم‎ترین مشکلی که گزارش آقای احمد شهید دارد به‎نظر من این است که کاملا یک‎جانبه به موضوع حقوق بشر نگاه شده و صرفا به معلول‎‎ها پرداخته است و نه به علت‎‎ها. به‎علاوه، این مباحثی را که مطرح کرده دقیقا از زبان کسانی مطرح کرده است که خودشان یکی از جریاناتی هستند که بسیاری از جنایات را در کشور ما ایجاد کردند.

 

 

با توجه به این پیش‎نویسی که ارایه شده است، شما سیاست جمهوری اسلامی را در این زمینه که اجازه ورود به احمد شهید نداد، درست قلمداد می‎کنید یا فکر می‎کنید سیاست اشتباهی بوده است؟

 

 

نه، اشتباه نمی‎دانم؛ هرچند که معتقد هستم رایزنی‎‎‎هایی هم بایستی با او صورت بگیرد و حداقل تکالیف خودمان را به‎عنوان قربانیان اصلی موضوع حقوق بشر به‎جا بیاوریم. اما با توجه به این‎که از قبل پیش‎بینی می‎شد که اساسا گذاشتن ناظر حقوق بشر بر کشورمان، خواست چه کشور‎‎هایی بوده و چه نیتی در پس این موضوع است، پیش‎بینی می‎شد که گزارشگر، بی‎طرف نخواهد بود و صرفا آن نیاتی را اجرا خواهد کرد که آن‎‎ها دنبالش هستند. به‎خصوص که دستیاران او هم، آن‎طور که از نزدیک مشاهده کردم، دستیارانی بودند که در حقیقت او را هدایت می‎کردند به‎جای این‎که بخواهند کمک او باشند. با توجه به این موضوعات وقتی‎که از پیشاپیش مشخص است، پذیرفتن آن دقیقا به معنی این است که این روند و ابزار‎‎های قدرت‎‎ها را به رسمیت بشناسیم.Dabirkol

 

 

با توجه به این‎که ما اجازه ورود را به احمد شهید ندادیم و این‎که شما فرمودید ما باید وظیفه خودمان را در قبال ارایه مطالب به او انجام بدهیم، چه رویکردی می‎توانیم داشته باشیم؟ پیشنهاد شما برای اتخاذ یک رویکرد فعالانه مخصوصا در دستگاه دیپلماسی چیست؟

 

 

پیشنهادم این است که دستگاه دیپلماسی از ابزار‎‎‎های ارتباطی بین گروه‎‎های حقوق بشری که از قدرت‎‎های خارجی صدمات فراوانی دیدند، استفاده کند. این گروه‎‎ها می‎توانند، با گزارشگر ارتباط یابند و همان‎طوری که طرف مقابل بسیاری از اخبار را به‎صورت یک‎جانبه به او می‎رساند، اطلاعات و اخبار را از جانب اقشار مختلف مردم ایران، به احمد شهید برسانند.

در گزارش احمد شهید و البته گزارشگر‎هایی که قبل از احمد شهید در موضوع ایران انتخاب شده بودند، یک ترجیع بند وجود دارد و آن هم مسأله بهائیان است. به‎نظر شما چقدر این مسأله برای گزارشگران حقوق بشر مهم است و اساسا چرا این مسأله داخلی سیاسی ایران را دوست دارند جلوه حقوق بشری بدهند.

انگشت گذاشتن روی موضوعاتی که اصلا موضوع اصلی مردم نیست و مردم ایران اصلا راجع به این موضوع نه توجهی دارند و نه در سطح جامعه ایران مطرح است، دقیقا نشان‎دهنده همین نکته است که قدرت‎‎های خارجی دنبال بزرگ کردن مسائلی هستند که بسیار کوچک است.

ببینید آن‎چه احمد شهید به آن اشاره کرد، حوادث بسیار کوچکی است که امکان دارد در هر کشوری اتفاق بیفتد و به هیچ عنوان در سطحی نیست که به ناظر نیاز داشته باشد.

اما طرح موضوع بهائیت، یک نوع دخالت در کشور دیگر است. هر کشوری برای حوزه‎‎‎های معنوی و فرهنگی و اقتصادی خودش تعاریف خاص خود را دارد. یک کشور حق دارد که مطابق با دیدگاه‎‎های ایدئولوژیک مردم خودش با گروه‎‎‎ها و افراد مواجه بشود. ما طبق ایدئولوژی اسلامی که در کشورمان است و مردم شیعه‎ای که در کشورمان داریم، نگاه‎مان به مذاهب و گروه‎‎های دیگر کاملا مشخص است و نمی‎توانیم مذهب‎سازی‎‎‎هایی را که از خارج از کشور انجام می‎شود، به‎عنوان مذهب حقیقی بپذیریم.

مسيحیت تعریف مشخصی دارد و هیچ‎گاه کشور دیگری نمی‎تواند یک فرقه و یک گروهی را بسازد و به‎عنوان یک دین در دل جامعه مسیحیت بگذارد و آن جامعه را وادار بکند که این چیزی که ما قصد داریم آن را دین بنامیم باید بپذیرید. موضوع بهاییت یک‎چنین چیزی است؛ فرقه دست‎ساخته‎ای که قدرت وقت انگلستان آن را ساخت و به جامعه ایران تحمیل کرد و همواره تلاش می‎کنند طبق تعریف خودشان این فرقه را به‎عنوان دین در جامعه ما معرفی کنند وجهه‎ای معنوی به این فرقه ببخشند و با قلدرمآبی این‎‎ها را به جامعه ما تحمیل بکنند. طبیعتا کشور ما نه اصل آن فرقه‎سازی و دین‎سازی را قبول خواهد کرد و نه دست روی دست می‎گذارد و نظاره‎گر این موضوع می‎شود. قطعا برخورد پیش خواهد آمد و جلوی فعالیت‎‎هایی را که مخرب دینداری اکثریت مردم کشور است، خواهد گرفت.

 

 

در تکمیل گزارش احمد شهید و کسانی‎که به او اطلاعات دادند نام امثال «محمد ملکی» و «عبدالکریم لاهیجی» و مثلا «شیرین عبادی» و حتی «مادر سهراب اعرابی» را می‎بینیم. حضور این افراد مؤثر در رساندن اطلاعات به احمد شهید را چطور ارزیابی می‎کنید؟

 

 

این نکته جالبی است. به‎نظرم نگاه یک‎سویه‎ای را که پشت این گزارش است، کاملا برملا می‎کند.

آقای احمد شهید بهانه‎اش این است که به کشور ایران نیامده است تا این‎که همه اطراف قضیه را ببیند. یک جا ما نمی‎بینیم که موضوعی حقوق بشری را در مورد کسانی مطرح کرده باشد که جنایت‎های فراوانی درباره آنان اتفاق افتاده باشد، صرفا به‎خاطر این‎که در دفاع از نظام‎شان بوده است. اگر آقای احمد شهید معتقد است در ایران حضور نداشته، سؤال این‎جاست که مگر برای ارتباط با آن افرادی که مخالف جمهوری اسلامی بوده و بعضا با سازمان‎های تروریستی مثل منافقین مرتبط هستند، در ایران حضور داشته، تا که از آن‎ها بخواهد به این شکل گزارش تهیه کند. آیا تاکنون هیچ مسأله حقوق بشری برای مردم ایران به‎وجود نیامده است؟ آمار کشته‎شدگان مردم ایران در موضوعات حقوق بشری کجاست؟ مسأله شیمیایی‎ها و جنگ شیمیایی و تعداد زیادی از قربانیان شیمیایی، موضوعات حقوق بشری نیست؟ آیا تأمین‎کننده‎‎های سلاح‎‎های شیمیایی، ناقض حقوق بشر نیستند؟

منابع او دقیقا همان منابعی است که سال‎هاست دستی در بعضی جنایات در کشور ما دارند. آقای لاهیجی و دیگران که شما می‎گویید. بعضی از این‎ها سابقه ارتباطی با سازمان منافقینی دارند که به‎عنوان یک سازمان جنایتکار بین‎المللی، در سطح جامعه شناخته شده است.

این به‎خوبی نشان می‎دهد که منابع آقای احمد شهید از کجاست و در چه راستایی گزارش خودش را تهیه می‎کند. او نشان داد که جز برای تأمین نظر کسانی‎که خودشان عامل جنایات در کشور ما هستند، گزارش تهیه نکرده است.

 

 

گزارش بعدی آقای احمد شهید گویا قرار است اسفندماه منتشر بشود. فکر می‎کنید این گزارش نسبت به گزارش اولیه او تغییر محسوسی بکند؟

 

 

من بعید می‎دانم. طبیعتا گام اولی را که آقای احمد شهید برداشت، جهت‎گیری نگاهش را کاملا نشان داد. البته من تصورم این است که ايشان ابزاری است برای این‎که به اعمالی که قدرت‎های بزرگ همواره به‎دنبال آن هستند، وجهه به ظاهر قانونی بدهد، نظیر آن‎چه خواسته‎‎های غیرقانونی آژانس بین‎المللی انرژی اتمی نسبت به ایران دارد و یا اعمال دیگری که امروز کشور‎های غربی به‎وسیله سازمان ملل و مراجع دیگر دنبال آن هستند و اجرا می‎کنند.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان