بی‌تفاوتی درخصوص عملیات‌های تروریستی؛ بی‌اثر‌شدن واکنش‌ها در سطح بین‌المللی

000.00یک استاد دانشگاه گفت: اقدام نکردن حقوقی و بی تفاوتی ما در خصوص عملیات های تروریستی رخ داده در کشور موجب میشود که واکنش های ما نسبت به این اقدامات تروریستی در سطح بین المللی بی اثر شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان، دکتر محسن صغیرا عصر روز گذشته(دوشنبه) تاکید کرد: ما می توانیم ابتدا از باب خسارات وارده در دادگاه به صورت کیفری و حقوقی طرح دعوا کنیم و در کشورهایی که این گروه ها و اشخاص اموال دارند، آن را استیفا کنیم.

وی در سخنانی درباره ضرورت رسیدگی قضایی به جرائم تروریستی بیان کرد: عملیات های تروریستی دارای ترس و وحشت و دارای هدف اصلی و حامل پیامی هستند. قربانیان این عملیات ها هم خود مستقیما هدف قرار می گیرند و هم خانواده های شان قربانی هستند و این جرائم می تواند از باب عمومی و خصوصی مورد بررسی قرار گیرد.

صغیرا ادامه داد: ما تا سال 90 هیچ اقدام قضایی برای محکومیت این گروه های تروریستی انجام ندادیم. در نظام حقوقی ایران جرم انگاری تروریسم تعریف نشده است که این از وظایف مجلس شورای اسلامی است.

این استاد دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود به اقدامات ضد ایرانی کشورهای غربی اشاره کرد و افزود: در دادگاه های آمریکا به صورت غیابی علیه ایران رای صادر می شود و حتی قسمت زیادی از اموال ایران ضبط شده است.

دستگاه دیپلماسی در زمینه جرم انگاری تروریسم فعالیت کند

در ادامه این پنل علمی جهانشاه شکری، دانشجوی دکترای حقوق بین الملل در سخنانی به بررسی علل ناکارآمدی شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در حمایت از شهدای ترور ایران پرداخت و گفت: شورای حقوق بشر در رابطه با تروریسم تکلیف قانونی دارد تا با احراز وقوع تروریسم موضوع را به مقامات سازمان گزارش دهد، اما با محرز شدن عملیات های تروریستی در ایران شورای حقوق بشر با کارکرد سیاسی اقدام به فرستادن گزارش به مجمع عمومی کرد که این خود باعث بی اعتباری این گزارش ها می شود.

وی افزود: مشکل دیگری که باعث بی محتوا شدن گزارش های شورای حقوق بشر می شود، وتوی اعضای اصلی درباره این گزارشها  و قطعنامه ها است و در کنار این مساله، یکی دیگر از مشکلات اصلی در انتخاب گزارشگران است که اکثرا این انتخاب ها با درنظر گرفتن مسایل سیاسی صورت می گیرد.

شکری با بیان این که موضوع ترور شهدای هسته ای نیز در دیوان کیفری شورای حقوق بشر قابل طرح است و این شورا می تواند مستقیما به آن ورود پیدا کند، تصریح کرد: اما نیاز است دستگاه دیپلماسی در زمینه جرم انگاری تروریسم در دیوان کیفری بین الملل فعالیت هایی را داشته باشد.

داعش تهدیدی برای جوانان منطقه است

هم چنین در این مراسم دکتر مینا سینگ روی، رئیس برنامه آسیای غرب مرکز مطالعات و تحلیل های دفاعی هندوستان گفت: گروه داعش تهدیدی روز افزون است که به جوانان منطقه دسترسی دارد و این مهمترین مساله درباره داعش است.

وی ادامه داد: داعش به دلیل پتانسیل نظامی بالا می تواند مانند یک کشور در چند جبهه بجنگد فرضیه بر این است که قرنطینه داعش یکی از نیازهای اصلی ما در عصر حاضر است.

سینگ با اشاره به تهدید مشترک داعش برای کشورها بیان کرد: هند و ایران با این چالش مواجه هستند اما به دلیل مرز مشترک زیاد ایران با افغانستان و پاکستان این چالش برای ایران بدتر است. در هند 157 میلیون مسلمان داریم که در میان آنها جوانانی هستند که جذب ایدئولوژی داعش شدند و به افغانستان و عراق رفتند.

وی ادامه داد: هشدار دیگر چالش های جدی است که حضور داعش در شبکه های مجازی مانند توئیتر ایجاد کرده است این گروه که توانسته محبوبیت زیادی جذب کند. معتقدم بدون همکاری و هماهنگی نمی توان با داعش مبارزه کرد. ما باید منابع مالی داعش را قطع کنیم و در نهایت با تاثیرگذاری فرهنگی داعش مبارزه کنیم.

شیخ زهیر عثمان از فعالان و چهره های بارز مقاومت در لبنان نیز در سخنانی گفت: ما در برابر تجاوزات رژیم صهیونیستی به مردم لبنان هیچ یار و یاوری نداریم و از این تجاوز که با حمایت آمریکا و غرب انجام می شود رنج می بریم. در سالهای قتل و کشتار، آمریکا مدرنترین جنگنده ها را در اختیار رژیم صهیونیستی قرار داد که همه آنها از فرودگاه های کشورهای منطقه برمیخیزند.

وی ادامه داد: از ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی، امام خمینی(ره) اعلام کرد که جمهوری اسلامی ایران متعلق به همه مستضعفین جهان است و حامی حق علیه باطل است و چه باطلی بزرگتر از رژیم صیهیونیستی.

این فعال لبنانی گفت: امام خمینی(ره) فلسطین را بیان کننده مرز میان حق و باطل دانست. به دلیل حمایت های جمهوری اسلامی ایران در مبارزه لبنان و حماس با رژیم صهیونیستی بود که این رژیم مجبور شد ناامید از این سرزمینها خارج شود.

تفاوت تروریسم و جرم در مقاصد سیاسی، مذهبی و ایدئولوژیکی است

دکتر سید حسین شهید سهروردی، استاد روابط بین الملل دانشگاه پیشاور پاکستان نیز در سخنانی اظهار کرد: اولین اشتباه آمریکا در منطقه سرنگونی دولت دکتر مصدق و دومین اشتباهش به رسمیت نشناختن جمهوری اسلامی ایران بود که مردم ایران این اشتباه را نه فراموش کردند و نه بخشیدند.

وی ادامه داد: برخلاف سرطان و یا حمله های قلبی مسئولیت مبارزه با ترور با دولتها است و اگر کشوری نتواند با آن مبارزه کند در اصطلاح شکست خورده است.

دکتر شهید درادامه به بررسی تفاوت تروریسم و جرم پرداخت و گفت: تفاوت اصلی بین تروریسم و جرم در مقاصد سیاسی مذهبی و ایدئولوژیکی است که در تروریسم نهفته است.

وی افزود: نکته دیگر این است که ما نمی توانیم تعریف واحدی از تروریسم را قبول کنیم؛ چرا که نمی توان گفت ماندلا یا جورج واشنگتن تروریست هستند یا خیر. نکته بعد سوء مدیریت آمریکا در منطقه است که ما در به وجود آوردن مجاهدین در مقابل شوروی درافغانستان دیدیم که در نهایت آنها منتهی به طالبان شدند. القاعده نیز تبدیل به داعش شد و نکته مشترک همه آنها شبهه نظامی بودن آنها است آمریکایی ها در آوردن صلح شکست خوردند و این به دلیل دوستان اشتباهی است که همانند کشورهای مستبد شیخ نشین در منطقه دارند. آمریکایی ها این مساله را متوجه شدند و ما این تغییر را در دیدگاه های  آمریکا شاهد هستیم.





مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش خبر

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان