30 خرداد، برداشتن نقاب نفاق از سازمان مجاهدین خلق

Khordadd30

سی خردادماه سالگرد اعلام فاز مسلحانه سازمان تروریستی مجاهدین خلق (منافقین) علیه جمهوری اسلامی ایران در سال 1360 است. منافقین که همواره از این روز به‌عنوان نقطه عطف خود یاد می‌کند، با آوردن نیرو‌های خود در خیابان‌ها سعی کرد تا انقلاب اسلامی را از بین ببرد. این سازمان امسال نیز هم‌زمان با نزدیکی سالگرد این واقعه مطلب ویژه‌ای از سایت خود را به این مسئله اختصاص داده و به‌مرور اقداماتی که از پیروزی انقلاب اسلامی تا شروع حرکت مسلحانه در کشور داشته پرداخته است. جالب اینجاست که باوجود کارنامه سیاه سازمان در چهار دهه اخیر، این گروهک سعی کرده تا در ویژه‌نامه خود حقایق را کاملاً وارونه جلوه دهد. به‌عنوان‌مثال در این ویژه‌نامه تأکید کرده که سازمان از سال 57 تاکنون بدون وابستگی به نیروی خارجی توانسته به بقای خود ادامه دهد. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که سازمان در طول دوران جنگ با استقرار در عراق در عمل به ستون پنجم رژیم صدام تبدیل‌شده بود. همچنین بر اساس اظهارات اعضای جداشده از این گروه، منافقین همواره با سازمان سیا و موساد و برخی دیگر از سازمان‌های جاسوسی کشورهای غربی در ارتباط بوده‌اند به‌طوری‌که یکی از منابع درآمدی سازمان جاسوسی برای آمریکا و موساد است.

در این رابطه بیشتر بخوانید

30خرداد، سرفصل خیات ننگین منافقین

20 تا 30خرداد، دهه ریزش منافقین

منافقین در سال 58 درحالی‌که اندکی از پیروزی انقلاب اسلامی گذشته بود، تحرکات خود بر ضد نظام نوپای اسلامی را شروع کرد. در فروردین‌ماه 58 به بهانه مسائلی که پیرامون دستگیری پسر آیت‌الله طالقانی در کشور ایجادشده بود نیروهایش را به سطح خیابان‌ها آورده و هم‌زمان اعلام می‌کند افراد نظامی خود را در سراسر کشور بدون هیچ انتظاری تحت اختیار آیت‌الله طالقانی قرار می‌دهد. (1)

 سازمان تصور می‌کرد، مسائل ایجادشده می‌تواند بسترساز دست‌یابی این سازمان به قدرت و کنار زدم سایر گروه‌ها در همان اول انقلاب بشود بااین‌حال زمانی که آیت‌الله طالقانی به قم رفته و در دیدار با امام(ره)بر پیروی از ایشان تأکید کرد، نقشه منافقین نقش بر آب می‌شود.

منافقین از همان ابتدای پیروزی انقلاب شروع به شکل‌دهی شبکه مخفی می‌کند. آنها برای این اقدام خانه‌های تیمی در تهران و شهرستان‌های مختلف ایجاد کرده و اسلحه‌ای را که در جریان انقلاب به دست آورده بوده را در این خانه‌ها انبار می‌کند. هم‌زمان با این اقدام سازمان به افرادی که واجد شرایط می‌دانست آموزش‌های نظامی می‌دهد تا در زمان متقاضی بتواند از آن‌ها استفاده کند. (2)

یکی دیگر از رویکردهای منافقین در همان ماه‌های اول پیروزی انقلاب درخواست برای انحلال ارتش و تشکیل ارتشی میلیشیایی بود. این سازمان از این طریق سعی داشت تا نیروهای خود را به بهانه تشکیل ارتش مردمی به درون ساختارهای نظامی رسمی فرستاده تا بتواند از آن‌ها در زمان مقتضی استفاده کند. مهدی تقوی، یکی از اعضای سازمان منافقین در اسفند 1357، ارتش را به‌عنوان یک اهرم امپریالیسم دانسته و گفته بود:«تا انهدام واقعی و قطعی این سیستم، ما نمی‌توانیم بگوییم انقلاب تمام شده است. اگر پذیرفتیم که امپریالیسم دقیقاً به‌وسیله‌ی عوامل داخلی است که می‌تواند به تاراج و غارت خودش ادامه دهد، بنابراین ارتش یکی از اهرم‌های قدرتی است که می‌تواند منافعش را حفظ کند. وی در ادامه‌ی صحبت‌هایش، این‌چنین ادامه می‌دهد که انتقال سلاح از بازماندگان ارتش شاهنشاهی به ارگان‌های مردمی، یک ضرورت انقلابی است.» بااین‌حال مخالفت امام(ره) با انحلال ارتش سبب شد تا این نقش آن‌ها اجرایی نشود. (3)

در تیرماه 1358 دستگیری سعادتی از اعضای سازمان به جرم جاسوسی برای شوروی یکی دیگر از زمینه‌هایی شد تا منافقین مقابل انقلاب بایستند. در شرایطی که این عضو سازمان درحالی‌که تحویل اسناد و مدارک به یکی از عوامل سفارت شوروی دستگیر شد که سازمان این مسئله را انکار و سعی کرد این مسئله را توطئه‌ای علیه خود جلوه دهد. سازمان بعد از دستگیری سعادتی به مدت یک هفته با ایجاد جنگ روانی و تحصن سعی کرد تا او را آزاد کند.

منافقین در تابستان 1358 هم‌زمان با شکل‌گیری مجلس خبرگان 26 کاندید از جمله مسعود رجوی معرفی می‌کند. جالب اینجاست باوجود ادعای حمایت مردمی، هیچ‌یک از افراد این سازمان نمی‌توانند آرای لازم برای ورود به مجلس خبرگان را به دست آورند. در سال 1358 مسعود رجوی هم‌زمان با انتخابات ریاست جمهوری خود را کاندید این پست می‌کند. سازمان در این زمان سعی کرد تا جبهه‌ای از نیروهای سکولار مانند جبهه دموکراتیک ملی، فدائیان و حتی گروه‌های تجزیه‌طلب مانند کومله و حزب دموکرات کردستان را به سود خود بسیج کند. بااین‌حال موضع‌گیری امام(ره) مبنی بااینکه افرادی که به قانون اساسی رأی نداده‌اند، قابل‌اعتماد نیستند سبب شد تا این بار نیز نقشه منافقین نقش بر آب شود و کاندیدی در انتخابات نداشته باشند. سازمان در سال 58 در انتخابات مجلس نیز 127 کاندید در سراسر کشور معرفی می‌کند که بازهم هیچ‌کدام از آن‌ها نتوانستند آرای لازم را برای ورود به مجلس کسب کنند.

معرفی کتاب «30خرداد1360»

منافقین در سال 59 بعدازاینکه امام(ره) به‌تمامی گروه‌های سیاسی و شبه‌نظامی اعلام کرد که باید دانشگاه‌ها را ترک کنند سعی کرد تا با ایجاد دکه‌هایی در پیرامون دانشگاه‌ها و سطح شهرها تبلیغات خود را ادامه دهد. در این زمان سازمان با توجه به پیام امام و مقایسه آن‌ها با خوارج به این نتیجه رسید که خط کلی سیستم ما جنگ است و از اکنون باید آماده این جنگ باشیم. بااین‌حال در شرایط فعلی باید این جنگ را به عقب بی اندازیم. (4)

منافقین بعد از حمله عراق به ایران در شهریور 59 در تحلیل‌های درون‌سازمانی اعلام کرد که این جنگ ارتجاعی بوده و انگیزه ایران از آن صدور انقلاب است. سازمان علت اصلی جنگ را تحریکات ایران برای صدور انقلاب عنوان کرد. در تحلیل ابتدایی مجاهدین عراق به‌عنوان رژیمی مترقی و ایران به‌عنوان رژیمی ارتجاعی یادشده بود.

بااین‌حال منافقین از اواسط سال 59 مشی نزدیکی به بنی‌صدر و ایجاد آشوب‌ها خیابانی را در پیش می‌گیرد که نقطه عطف این مسئله در 14 اسفند1359 است. سازمان بعد از فروردین 1360 نیز مدام در سطح شهرها مختلف به بهانه‌های واهی اقدام به برپایی رژه با اعضای میلیشای خود کرده تا از این طریق در بین مخالفان خود رعب و وحشت ایجاد کند. درنهایت این سازمان باوجود هشدارهای امام در این سال مبنی بر تحویل سلاح‌هایشان اما آن‌ها از این مسئله خودداری کرده و اعلام می‌کنند، چون تضمینی ندارند سلاح‌های خود را تحویل نمی‌دهند.

منافقین در آستانه بررسی جلسه برکناری بنی‌صدر در مجلس اعلامیه‌ای صادر و در آن نمایندگان مجلس را تهدید می‌کند. در بیانیه سازمان خطاب به مجلس آمده است کلیه عواقب گسترده عزل رئیس‌جمهور بر عهده مجلس است. سازمان در روز30 خرداد طی اطلاعیه ای اعلام می کند که «کارهای پراکنده کافیست و آمادگی لازم در مردم به وجود آمده است. راهپیمایی‌های مقطعی اثر خود را کرده و مرحله گذار کمی به کیفی رسیده است. زمینه عینی انقلاب آماده است و ما اگر زمینه ذهنی را آماده کنیم انقلاب انجام می‌شود. این قابل پیش‌بینی است که پس از قیام ۳۰ خرداد تمامی امکانات سرخ ما سفید بشود.»(5)

در این رابطه بیشتر بخوانید

مهلکه 30خرداد60

منافقین در روز 30 خرداد این تهدید خود را عملی کرده نیروهای خود را با سلاح‌های گرم و سرد به خیابان‌ها فرستاده و با نیروهای حزب‌اللهی درگیر می‌شود. از این تاریخ به بعد است که سازمان فاز ترور و بمب‌گذاری را آغاز می‌کند.

پی‌نوشت

1-مجموعه اطلاعیه‌های سازمان مجاهدین خلق، جلد یک، صفحه 113

2-یروآند ابراهامیان، مجاهدین ایرانی، برلین، نشر نیما، 1386، صفحه225

3-محمد جوادیاری، پرسمان انقلاب اسلامی، انتشارات وثوق، 1387، صفحه 442

4-جزوه اطلاعاتی از دورن سازمان مجاهدین خلق، 1360، صفحه51

5- مجموعه اطلاعیه‌های سازمان مجاهدین خلق، صفحه 189


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29