مروری بر فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی شهید حجت‌الاسلام بشارت

Slide2

شهید حجت‌الاسلام محمدتقی بشارت در سال۱۳۲۴ در شهرضا دیده به جهان گشود. وی تحصیلات ابتدائی و متوسطه خود را در این شهر به پایان رساند. سپس به علت علاقه به علوم دینی و معارف اسلامی به حوزه علمیه اصفهان راه یافت و تحصیلات حوزوی خود را آغاز نمود. وی تحصیلات خود را در حوزه‌های علمیه مشهد و قم ادامه داد و سطح چهار را در رشته الهیات و معارف اسلامی با موفقیت به پایان رساند. شهید بشارت طی این مدت از محضر اساتیدی گرانقدر چون آیت‌الله‌العظمی مرعشی‌نجفی، آیت‌الله حسین نوری‌همدانی، آیت‌الله صافی‌گلپایگانی و... بهره‌مند شد. وی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل سخنرانی‌های افشاگرانه علیه رژیم منفور پهلوی بارها توسط ساواک دستگیر شده و به حبس محکوم شده بود. او همچنین در سال۱۳۵۲ از طرف ساواک گچساران دستگیر شد و مدت 5 سال در سراسر ایران ممنوع‌المنبر گردید. پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران شهید بشارت از سوی حزب جمهوری اسلامی كاندیدای مجلس خبرگان شد. شهید بشارت پس از ورود به مجلس خبرگان رهبری در تصویب اصل ولایت فقیه نقشی بسزا داشت. وی پس از انقلاب توسط آرای مردمی به عنوان نماینده مردم استان سمیرم به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرد. او همچنین در سمت‌هایی چون نمایندگی امام خمینی(ره) در جهادسازندگی، سرپرستی بنیاد شهید و سرپرستی کمیته انقلاب اسلامی سمیرم و نمایندگی مردم سمیرم در مجلس شورای اسلامی و... اشتغال داشت. از شهید بشارت در حوزه تالیف و ترجمه و تفسیر احادیث آثار نفیسی چون کتاب خوارج از دیدگاه نهج‌البلاغه، ترجمه کتاب مجموعه ورام و... به یادگار مانده است.

شهید حجت‌الاسلام محمدتقی بشارت سرانجام بعدازظهر روز دوشنبه ۷دی۱۳۶۰ در تهران از سوی اعضاء گروهک منافقین مورد سوءقصد قرارگرفت و براثر اصابت گلوله به فیض عظیم شهادت نائل گردید. مزار ایشان در گلزار شهدای شیخان قم واقع است. از شهید 4 فرزند به یادگار مانده است.

در خانواده شهید پرور بشارت دو فرزند دیگر نیز به نام‌های رحمت‌الله و عباس‌علی بشارت به شهادت رسیده‌اند.


مروری بر فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی شهید:

افشاگری درباره ظلم و فساد رژیم پهلوی

حجه‌الاسلام بشارت از نزدیک با مشکلات مردم آشنا بود. در سفرهای تبلیغی‌خود با مردم گفتگو می‌کرد و از نزدیک درد‌دل‌های آنان را می‌شنید. از ظلم و ستم خوانین، که با حمایت مسئولان ادارات رژیم پهلوی همراه بود، آگاهی داشت و می‌دانست فقر، بیکاری، بی‌حجابی، فساد و فحشا، ظلم و ستم مسئولان، خفقان سیاسی و ناهنجاری متعدد همه جای کشور را فراگرفته است. شهید بشارت رژیم پهلوی را عامل اصلی عقب‌ماندگی کشور می‌دانست. به همین علت از ۲۴سالگی فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی خود را علیه دستگاه طاغوت آغاز کرد. وی بارها پس از سخنرانی توسط رژیم منحوس پهلوی دستگیر و زندانی شد؛ ولی دست از افشاگری برنداشت.

دستگیری و ممنوع المنبر شدن شهید بشارت

شهید بشارت به عنوان مبلغ به شهرهای مختلف سفر می‌کرد و مردم را با ظلم و ستم رژیم پهلوی آشنا می‌ساخت. او چند بار در شهرهای بروجن، شهرکرد و گچساران به دلیل سخنرانی سیاسی علیه رژیم پهلوی، توسط ساواک دستگیر و زندانی شد. شهید رحمت‌الله بشارت، برادر شهید محمدتقی بشارت در ۲۳سالگی، در تاریخ ۲۰آبان۱۳۵۷  در تظاهرات عید قربان در مقابل منزل امام خمینی(ره) در قم به شهادت رسید، ساواک وی را تهدید کرد که برای برادر خود مجلس ختم برگزار نکند؛ ولی شهید مجلس باشکوهی برگزار کرد و با انتشار اعلامیه‌ای کوبنده علیه رژیم به افشاگری پرداخت. درپی انتشار این اعلامیه و برگزاری مجلس ختم رژیم وی را دستگیر و به حبس محکوم کرد. پس از دستگیری‌های متعدد حجه الاسلام بشارت توسط رژیم سرانجام در سال۱۳۵۲ ایشان  از سوی ساواک به مدت ۵سال در سراسر ایران ممنوع المنبر شد؛ اما شهید بشارت پس از ممنوع‌المنبر شدن همچنان به سخنرانی و افشاگری علیه رژیم ادامه می‌داد و از پای ننشست. او از شناسنامه‌های جعلی به نام های محمود دهاقانی، محمد موسوی و احمد عظیمی استفاده می‌کرد تا مامورین ساواک نتوانند او را شناسایی کنند.

ورود شهید به مجلس خبرگان قانون اساسی

پس از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی ایران شهید بشارت از سوی حزب جمهوری اسلامی كاندید مجلس خبرگان گردید. این انتخابات در ۱۲مرداد۱۳۵۸ در استان کهگیلویه‌و‌بویراحمد برگزار شد و حجه‌الاسلام محمدتقی بشارت با کسب اکثریت آرای مردمی به عنوان نماینده مردم استان کهگیلویه‌وبویراحمد در مجلس خبرگان انتخاب شد. شهید بشارت در تدوین قانون اساسی، به‌ویژه در تصویب اصل «ولایت فقیه» نقشی بسزا داشت.

عزل بنی‌صدر، انقلاب سوم

شهید بشارت در تصويب طرح عزل بني‌صدر از رياست جمهوري كه در تاريخ ۳۱خرداد۱۳۶۰ به تصويب نمايندگان مجلس شوراي اسلامي رسيد، بسيار زحمت كشيد. وی در جلسه مجلس شوراي اسلامي در ۷مرداد۱۳۶۰ در سخنرانی خود، اقدام مجلس در عزل بني‌صدر از سمت رياست جمهوري را، «انقلاب سوم» ناميد و گفت: «ملت ما، اخيرا با عزل بني‌صدر و انتخاب بي نظير و چشمگير محمدعلي رجائي به عنوان رياست جمهوري، انقلاب سوم خود را پيروزمندانه پشت سرگذاشت و موجبات بهت و حيرت دشمنان خارجي و داخلي را فراهم ساخت و بار ديگر جهان، شكوه ولايت‌فقيه را در تشكل وحدت و برپايي امت قهرمان ايران مشاهده نمود و به رمز تاكيد پيامبران و امامان و علماي بزرگ اسلام كه تا پاي جان مي ‌كوشيدند خط «ولايت» را براي تحقق حكومت حق در جوامع ترسيم نمايند و ريسمان محكم و مقاوم الهي را در دست توده‌هاي مستضعف قرار دهند، تا راه نجات خود و...، پي برد و متوجه شد كه بزرگترين بحران هاي سياسي و مشكلات اجتماعي... با يك رهنمود مدبرانه از مجراي ولايت فقيه، حل و به آساني رفع مي گردد...»

ورود به مجلس شورای اسلامی

شهید حجت‌الاسلام محمدتقی بشارت در انتخابات نخستین دوره مجلس شورای اسلامی شرکت کرد و با اخذ اکثریت آرای مردمی به عنوان نماینده مردم دهاقان و سمیرم به مجلس شورای اسلامی راه یافت. حجه‌الاسلام بشارت خود را وقف انقلاب كرده بود. او در ساختن مدرسه، پل و جاده‌ در منطقه سمیرم، تلاش‌های فراوانی کرد. تشكیل كمیته امداد امام خمینی(ره) و بنیاد مسكن انقلاب اسلامی در سمیرم، از اقدامات ایشان در دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی بود. شهید بشارت در بهره‌برداری سیستم مخابرات سمیرم نیز نقش بسزا داشت. وی در زمان شهادت در سمت نمایندگی مردم سمیر در مجلس شورای اسلامی مشغول به خدمت بود.

شهید بشارت در سمت‌ها و مسئولیت‌های بسیاری چون نمایندگی ولی‌فقیه در استان كهكیلویه‌وبویراحمد، نماینده امام خمینی(ره) در گچساران و دوگنبدان، سرپرستی بنیاد شهید و كمیته انقلاب اسلامی سمیرم و عضویت در کمیسیون امور داخلی کشور و کمیسیون تحقیق مجلس شورای اسلامی و... اشتغال داشت.

شهادت

حضور فعال حجه‌الاسلام بشارت در جلسات حزب جمهوری اسلامی ایران، تلاش او برای تصویب طرح عدم كفایت سیاسی بنی‌صدر در مجلس شورای اسلامی، مسؤولیت های نمایندگی امام خمینی در گچساران و دوگنبدان و در یك كلام، تبعیت محض ایشان از «ولایت فقیه» باعث شد تا منافقان طرح ترور وی را در دستور كار خود قرار دهند.

سرانجام منافقین کوردل که تاب و تحمل حضور یاران انقلاب، اسلام و امام برایشان مشکل بود، طرح ترور شهید بزرگوار حجه‌الاسلام‌والمسلمین محمدتقی بشارت را طراحی کردند و در  بعدازظهر روز دوشنبه ۷دی۱۳۶۰ نقشه شوم خود را اجرا کرده و با سوء قصد به جان شهید بشارت ایشان را به شهات رساندند.

زمانی‌که شهید بشارت با اتومبیل خود در حال عبور از خیابان صبای جنوبی تهران بود، اعضاء گروهک منافقین به وسیله یك اتومبیل مسیر عبور ایشان را مسدود کردند. از سوی دیگر خیابان، شخصی دیگر از گروهک منافقین كه با پوشش فروشنده پسته در كمین بوده است، با اسلحه یوزی ایشان را هدف گلوله قرار داده و به شهادت رساند.


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29