مراسم تجليل از خانواده‌هاي شهداي وحدت برگزار شد

Hamayeshshohadayevahdat

در مراسم تجليل از خانواده‌هاي شهداي وحدت، از خانواده شهيد شوشتري، شهيد كاظمي، شهيد محمدزاده و تعداد ديگري از شهداي ترور در منطقه سيستان و بلوچستان با اهداي لوح تجليل شد.

 

به گزارش خبرنگار سرويس فرهنگ و حماسه خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، در اين مراسم سردار سرلشكر قاسم سليماني از فرماندهان دوران دفاع مقدس طي سخناني از شهردار تهران به خاطر شناساندن شهدا به مردم تهران و برگزاري مراسم‌هاي مختلف با نام شهدا تشكر كرد.

 

سرلشكر سليماني در ادامه به نقش‌آفريني مهم فرماندهان بزرگ دفاع مقدس در دوران هشت ساله جنگ تحميلي اشاره كرد و گفت: چيزي كه از آن دوران براي ملت ما در تاريخ ماندگار خواهد شد هم تأثير اساسي بر الگوهاي رفتاري و اخلاقي مردم و هم تأثيرات نظامي و بازدارندگي آن است و اين، به دليل پيروزي يك ارتش بر يك ارتش ديگر نيست همچنانكه ما امروز آن را در بين همه ارتش‌هاي پيروز مي‌بينيم كه هيچ يك از اينها درحركت‌هاي نظامي خود نتوانستند الگوي رفتاري ، ديني و مذهبي خودشان باشند.

 

وي با اشاره به حضور نيروهاي ارتش آمريكا و ديگر نيروهاي غربي در كشورهايي مانند عراق و افغانستان گفت: امروز نمي‌توانيد معنويت مسيحيت و اخلاق مسيحي متدين را در رفتار نيروهاي ارتش امريكا حس كنيد و هيچ مسيحي معتقدي هم نمي‌تواند خود را متعلق به اين رفتار بداند و به آن افتخار كند. كمتر جنگي اتفاق مي‌افتد كه در بين نيروهاي نظامي و ارتش آن بتوان نماد اخلاقي و رفتاري يك ملت حضور داشته باشد. آن هم نه نماد و اخلاق و رفتار يك ملت كه در درون كوچه و بازار و خيابان قرار دارد بلكه اخلاق و رفتاري كه در نهاد جامعه نهفته است. بنابراين در طول تاريخ، جنگ‌هايي مانند دفاع مقدس را بسيار كم داريم كه توانسته است يك تصوير رفتاري و اخلاقي از مذهب و دين را به شكل كامل ارائه كند و نمونه‌هاي آن هم غزوات صدر اسلام است كه پيامبر (ص) نمونه بروز اخلاق و تأثير الگوهاي رفتاري و ديني است.

 

وي ادامه داد: در جريان واقعه كربلا نيز كسي به جلوه‌هاي نظامي توجه زيادي نمي‌كند اما همين جنگ كوچك در طول تاريخ ماندگار شده است و ملت ما را هم در امروز و هم در فردا متأثر مي‌كند. اين حالات و رفتار است كه قلب‌ها را به سمت خود مجذوب كرده است و جنگ‌هايي كه نماد يك مذهب بشوند نادر هستند.

 

سرلشكر سليماني اظهار كرد: جنگ تحميلي كه ما آن را به عنوان دفاع‌مقدس مي‌شناسيم تقديس آن به خاطر دفاعي بودن و فرهنگ حاكم بر آن بود. دفاع مقدس نماد چنين تصوري از فرهنگ و مذهب بود كه اخلاق و رفتار حاكم بر مذهب در آن جريان داشت. امروز اگر بخواهيم مسلمان حقيقي را بشناسيم و الگوهاي حقيقي زنده را ببينيم جداي از بزرگان دين و ائمه معصومين (ع)، بايد به صحنه جنگ هشت ساله نگاه كنيم كه صحنه پرتأثير و تابناكي براي صدها سال تاريخ اين ملت است و دفاع مقدس براي صدها سال آينده، تمام اسطوره‌ها، رفتارها و عرفان‌هاي حقيقي را براي ملت ما ارائه كرده است.

 

وي با بيان اينكه سرنگوني طاغوت و تحقق اسلاميت به جمهوريت اسلامي از ويژگي‌هاي جنگ بود كه هر دو اين عنوان‌ها رسالت انقلاب اسلامي بوده است، افزود:‌ همه چيزهايي كه در جنگ شكل گرفت ناب بود. جبهه دكان و كلك نبود، عرفان و اخلاقش حقيقي بود. بسياري از عواملي كه در جنگ تحميلي تأثيرگذار بودند از بزرگان جبهه و جنگ بيان شده‌ است اما تفاوت‌هايي در ميزان تأثيرگذاري آنها وجود دارد كه يكي از اين عوامل، مديريت جنگ توسط شهيداني مانند سردار شهيد شوشتري عارف و اسلام‌شناس عملي و حقيقي بود كه منشأ تحول در جامعه ما شد.

 

سرلشكر سليماني ادامه داد: وقتي صحبت از مديريت جنگ مي‌شود همه از صحبت كردن راجع به آن فرار مي‌كنيم و معمولا از سخن گفتن در رابطه با آن پرهيز مي‌شود، دليل اين پرهيز از سخن گفتن در رابطه با مديريت جنگ تصوير بدي است كه در جامعه از رييس و مرئوس در بين آحاد جامعه وجود دارد در حالي كه در زمان جنگ صحبت از درجه،‌رتبه و جايگاه نبود و كلمات متداولي كه امروز بر زبان جاري مي‌شود وجود نداشت و همه از پسوند و پيشوندي عادي مثل برادر استفاده مي‌كردند و نهايتش اگر كسي هم مثل شهيد همت به مكه رفته بود او را با نام حاجي مي‌شناختند.

 

فرمانده لشكر41 ثارلله در دفاع مقدس بيان كرد: خواهش مي‌كنم زماني كه صحبت از مديريت جنگ مي‌كنيم دو موضوع را فاكتور بگيريم. اولا خودمان را كه هنوز زنده‌ايم را در نظر بگيريم و به كساني هم كه شهيد شده‌اند احترام بگذاريم.

 

سرلشكر سليماني با بيان اينكه يكي از كم ابهام‌ترين موضوعات مطرح شده در جنگ، «مديريت جنگ» بود افزود: نبايد زود به بحث‌هاي بي‌خودي كه در رابطه با مديريت جنگ و معمولا در سالگرد دفاع مقدس از طرف برخي مطرح مي‌شود توجه كرد چرا كه جنگ از اهواز به آن طرف چيزي جز تكليف نبود و نگاه آن تنها به امام (ره) بود.

 

وي در همين رابطه با اشاره به خاطره‌اي از زمان تصرف شهر مهران توسط ارتش بعث عراق گفت: وقتي دشمن به شهر مهران حمله كرد و اين شهر را به تصرف خود درآورد و امام (ره) از اين مسئله آگاهي پيدا كردند ايشان شهر مهران را در اذهان رزمندگان و مردم به تهران تبديل كرد و در جمع فرماندهان فرمودند به رزمندگان بگوييد كه مهران را پس بگيرند اما وقتي كه در جريان بازپس گيري شهر مهران از دشمن رزمندگان با مشكل مواجه شدند و امام از اين مسئله باخبر شدند امام بار ديگر به رزمندگان امر كردند كه مهران بايد آزاد شود و اين امر تحقق پيدا كرد. اين در حالي بود كه تا آن زمان به دليل وجود سياست‌هاي بزرگ در جنگ كسي به عمليات‌هاي كوچك مانند عمليات آزادسازي مهران توجه چنداني نمي‌كرد.

 

فرمانده لشكر41 ثارلله در دفاع مقدس يادآور شد: در دوران دفاع‌مقدس بحث‌هاي انحرافي كه امروز در سالگردهاي عمليات‌هاي مختلف و دوران دفاع مقدس در رابطه با جنگ مطرح مي‌شود جايي نداشت و در جبهه كسي از من سؤال نمي‌كرد كه كيستم ؟ اهل كجا هستم؟ سوادم چيست؟ پدر و مادرم كيست و اين مسئله از زير تا بالاي سطوح مختلف جبهه وجود داشت. تنها چيزي كه مدنظر بود تكليف، قداست، ناب بودن در عرفان و اخلاق بود.

 

وي در بخش ديگري از سخنانش گفت: در دوران جنگ، همه رزمندگان مريدان خداوند بودند كه گهگاه اتفاقات اعجاب‌آوري در بين آنها مي‌افتاد و دوست و دشمن و دور و نزديك در تاريخ زمان خود و بعد خود را متأثر مي‌كرد و اين مسئله در فرماندهي و مديريت جنگ در سطوح مختلف نيز وجود داشت ،چون شهيداني مانند شهيد شوشتري را هيأت استان خراسان به جنگ معرفي نكرده بود و به سفارش امام جمعه و استاندار به جبهه نيامده بود بلكه در كوره آتش انتخاب شده بودند. آنها آدم‌هايي عادي بودند كه در شهر خود هيچ پست و مقامي نداشتند اما در جبهه شهره عام و خاص شدند و به درجه‌اي رسيدند كه ديگران حتي راه رفتن،‌ نوع لباس پوشيدن و تن صداي آنها را تقليد مي‌كردند. اين مديريت، مديريت پاكي بود كه از امام (ره) مثل يك خورشيد در سطوح مختلف جبهه تابيده و تأثير خود را گذاشته بود.

 

سردار سليماني افزود: چيزي كه هميشه در صحنه جنگ باعث خاطرجمع بودن مردم از حضور فرزندانشان در جبهه شده بود عدم حضور فرزندان آنها در دست فرماندهان نفساني بود البته آنها شهيد مي‌شدند و با مشكلاتي مواجه بودند اما مديريت آنها مديريت بااخلاصي بود. در حالي كه اين روزها وقتي كاري انجام مي‌دهيم هم خيلي باب تشكر كردن و هديه دادن و رتبه گرفتن را باز مي‌كنيم و هم شاهد به وجود آمدن آن هم هستيم.

Mohamadzade

سرلشكر سليماني در ادامه در خصوص مديريت جنگ يادآور شد: مديريت جنگ ما مانند قله بود كه امام (ره) در بلنداي آن قرار داشتند و همه چيز از ايشان به جامعه سرازير شد. ما با امام، دين، مذهب، علي (ع)، غربت، اخلاق و عرفان را شناختيم و جنگ در بعد مديريتي چنين فضايي داشت. اگر امروز شما 100هزار رزمنده استان تهران را در يك جايي جمع كنيد و بخواهيد برجسته‌ترين آنها را انتخاب كنيد نمي‌توانيد برجسته‌تر از شهيد «همت» پيدا كنيد و اگر همه خراسان در طول دوران گذشته و حالش را جستجو كنيد شخصيتي برجسته‌تر از شهيد شوشتري، شهيد برونسي و شهيد نظرنژاد را پيدا نخواهيد كرد.

 

وي در ادامه با بيان اينكه تا به حال به بخش شناساندن مديريت جنگ به جامعه كم پرداخته شده است، گفت: بخش مديريت جنگ يكي از پرتأثيرترين موضوعات در سطوح مختلف جنگ بوده است و اين مديريت زماني شكل مي‌گرفت كه فرمانده لشكر خود در جلوي نيروهايش حركت مي كرد ويا فرمانده گردان دور ازنيروهايش در قبر مي‌خوابيد ، نماز نافله شب مي‌خواند و با اين نوع رفتارها بود كه گردان را متحول مي‌كرد چرا كه همه با نماز شب به جبهه نمي‌آمدند ولي در آنجا متحول و دگرگون مي‌شدند. اين خاصيت خاك و كوه آنجا نبود بلكه به خاطر مديريت جنگ بود.

 

سرلشكر سليماني افزود: امام (ره) نيز در دوران دفاع مقدس همين گونه بودند و به هيچ كس رتبه، درجه و مدال ندادند و حتي زماني كه فتح بزرگ خرمشهر انجام شد ايشان فرمودند كه «خرمشهر را خدا آزاد كرد» و بعد از عمليات طريق‌القدس هم كه مي‌خواستند از رزمندگان تقدير كنند به آنها فرمودند:« شما بدانيد كه خداوند از ازل نام شما را براي اين روز نگاشته است». اين فضاي دفاع مقدس بود و همين فضا جنگ تحميلي را حسيني و مطهر و آن را به غزوات پيامبر (ص) تبديل كرد تا تاريخي و ابدي شوند. امروز نيز ما بايد بتوانيم معارف، اخلاق و حقيقت اين جنگ را به جوانان بشناسانيم چرا كه جوانان تشنه آن هستند و اميدواريم خداوند براي درك حقيقي نسبت به حقيقت اين راه توفيق ثابت قدمي به ما بدهد و اگر بناست لغزشي داشته باشيم عمر ما را بگيرد و ما را با شهادت به دوستان شهيدمان متصل كند.

 

فرمانده لشكر 41 ثارلله در دوران دفاع مقدس با اشاره به حضور تعدادي از سران قبايل سيستان و بلوچستان در اين مراسم و همچنين رشادت‌ها و شجاعت‌هاي شهيد شوشتري در دوران دفاع مقدس و پس از آن گفت: شهيد شوشتري وقتي به سيستان و بلوچستان رفت به بلوچ معرفت پيدا كرد، بعضي وقتها اظهارات‌مان ناشي از بي‌معرفتي‌مان است. با شهادت شهيد شوشتري مي‌توان به اين نتيجه رسيد كه بلوچ‌ها مستحق شهيد شوشتري بودند و خون او در بهترين مكان و بهترين فصل از زندگي‌اش جاري شد.

 

وي با بيان اينكه تأثير از دست دادن انسانهاي بزرگ كمرشكن است، شهادت شهيد شوشتري و شهيد احمدكاظمي براي مقام معظم رهبري را به شهادت مالك اشتر براي امام علي (ع) تشبيه كرد و گفت: زماني كه حضرت علي (ع) كه مظهر همه كمالات انساني است مالك را از دست دادند توصيفش به دليل از دست دادن مالك جانكاه است و من اين غم را در زمان شهادت شهيد احمد كاظمي و شهيد شوشتري بر پيشاني مقام معظم رهبري ديدم.

 

به گزارش ايسنا، در بخشي از اين مراسم،فرج‌الله شوشتري فرزند سردار شهيد نورعلي شوشتري طي سخناني گفت: فرهنگ شهادت و شهادت‌طلبي كه آرزوي شهيد شوشتري بود ارثي است كه از ائمه(ع) به ما رسيده است و ما به آن افتخار مي‌كنيم و همه كساني كه به بشريت خدمت كرده‌اند بر گردن جامعه انساني حق دارند اما اين حق در مقابل حقي كه شهدا دارند ناچيز است به همين جهت است كه عكس‌العمل‌هايي كه معمولا مردم به شهدا نشان مي‌دهند بسيار بيشتر و تأثيربرانگيزتر از ديگر انسانهاست.

 

وي افزود: سيره شهدا روشن است و پيچيدگي ندارد و تنها كافي است كه به خداوند اعتماد و اتكال داشته باشيم و در مسيري مشخص شده توسط خداوند كه مسير اسلام،نظام اسلامي،ولايت و رهبري است حركت و اطاعت كنيم. فقط كافي است چشم‌ها را بر روي خواسته‌ها ببنديم و پشت سر مقام معظم رهبري حركت كنيم.

 

فرزند شهيد شوشتري ادامه داد: زماني كه شهيد كاظمي به شهادت رسيد گويي كه شهيد شوشتري نيز دلش از اين دنيا پركشيد و ديگر طاقت ماندن نداشت چرا كه پس از شهيد كاظمي ماندن در اين دنيا و زميني بودن براي شهيد شوشتري سخت شده بود و شخصا چندين بار اين جمله را از او شنيدم كه دنيا پس از شهيد شدن شهيد كاظمي برايم تنگ شده است.

 

به گزارش ايسنا، در پايان مراسم با حضور سرلشكر صفوي، دكتر قاليباف شهردار تهران، سردار سرلشكر قاسم سليماني، محسن رفيق دوست، سردار قاآني و سردار باقري، از خانواده شهيد شوشتري و ديگر شهداي ترور در سيستان و بلوچستان تجليل شد.

 

در اين مراسم 20 تن از سران قبايل اهل سنت سيستان و بلوچستان نيز حضور داشتند كه از تعدادي از شهداي اين قبايل و جانبازان اين منطقه نيز تقدير شد.

 

Shooshtari


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان