شعار آمریکایی مبارزه با تروریسم و دم خروس یازدهم سپتامبر!

11  2001  2

 ۱۸ سال پس از انفجار برج های دوقلو در نیویورک، هنوز نگاه ها به تروریست هایی است که در آن روز، امنیت آمریکا را به چالش کشیدند و بسیاری می پرسند که آیا اتفاقات پس از این انفجار توانست به افزایش امنیت در سطح جهانی کمک کند یا نه؟

به دنبال حمله تروریستی به برج های تجارت جهانی در نیویورک، کاخ سفید تصمیم گرفت که به دو کشور افغانستان و عراق حمله کند. این حملات که به بهانه مبارزه با تروریسم صورت گرفت، نه تنها تروریست ها را از بین نبرد، بلکه منتهی به ظهورتروریست هایی جدید شد.

در افغانستان، حضور نظامی آمریکا در قریب به دو دهه گذشته، هیچ کمکی به برقراری امنیت نکرده است. این روزها خبرهای مختلفی از انفجار در کابل و دیگر شهرهای افغانستان به گوش می رسد و واشنگتن با چشم بستن بر استقلال دولت این کشور، مذاکراتی را با طالبان آغاز کرده است که نتیجه اش، ناامنی بیشتر برای مردم افغانستان است.

افغانستان امروز نه تنها درگیر بحران طالبان، بلکه دچار بحران داعش نیز هست. همان گروه تروریستی که ماحصل حمله نظامی آمریکا به عراق بود و از سوریه تا افغانستان را تحت تاثیر جنایت های خود قرار داده است.

در عراق هرچند به لطف حضور ایران، ثبات بیشتری نسبت به افغانستان برقرار شده اما هنوز نه مساله کردها در این کشور حل شده و نه شکاف مذهبی شیعه / سنی در این کشور ترمیم شده است. این وضعیت، نگرانی ها از آینده عراق را بیشتر کرده است.

افزون بر عراق و افغانستان، در دیگر کشورهای درگیر با بحران تروریسم هم وضعیت به همین شکل ادامه دارد. سوریه نمونه مشخص بی ثباتی های منطقه در نتیجه بحران یازدهم سپتامبر است. پاکستان هم از نتایج حمله به تروریسم بی بهره نبوده و واشنگتن بارها استقلال این کشور را به بهانه جنگ با القاعده نفی کرده است.

قطر و ترکیه هم به عنوان کشورهایی که از نظر ایدئولوژیک قرابت هایی با جریانات نزدیک به القاعده داشته اند، از اتهام افکنی های آمریکا بی بهره نمانده اند و این درحالیست که عربستان به عنوان کشوری که بیشترین نقش در حملات یازدهم سپتامبر را داشته است، هنوز متحد آمریکا باقی مانده و کاخ سفید نه تنها با مهمترین دولت تروریستی جهان برخوردی نکرده، بلکه با کمک ریاض و تل آویو، کشورهای قربانی تروریسم را هنوز هدف قرار می دهد.

چشم بستن ایالات متحده بر روی این واقعیت که عربستان و اسرائیل بیشترین اتهامات را در رابطه با بحران یازدهم سپتامبر دارند، نشان می دهد که ممکن است اساسا بحران یازدهم سپتامبر نتیجه یک اقدام از پیش طراحی شده برای حضور نظامی ایالات متحده در خاورمیانه بوده باشد.

گام هایی که دولت های مختلف آمریکا در راستای مبارزه با تروریسم برداشته اند، هیچ یک به معنای مقابله با عاملان حادثه یازدهم سپتامبر نبوده است. هنوز عربستان از ایدئولوژی بنیادگرایانه تکفیری حمایت می کند، هنوز موساد بر روی توسعه گروه های رادیکال در منطقه برنامه ریزی می کند و هنوز عوامل تنش زا در منطقه از بین نرفته و حتی افزایش نیز یافته است.

دولت دونالد ترامپ امروز به صراحت از افزایش سطح تنش در منطقه دفاع می کند و تا زمانی که چنین تندروهایی در کاخ سفید قدرت را در دست دارند، نمی شود به عدم تکرار حوادثی مانند یازدهم سپتامبر امیدوار بود.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31