سفیر ایران در عراق: بساط منافقین بزودی جمع می‌شود

سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اعلام کرد دولت عراق مصمم است که بساط منافقین را ظرف کمتر از یک سال از این کشور جمع کند.

Danaee

به گزارش گروه بین الملل مشرق به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حسن دانایی فر، سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد، سفیر جمهوری اسلامی ایران در عراق اعلام کرد دولت عراق مصمم است که بساط منافقین را ظرف کمتر از یک سال از این کشور جمع کند.آنچه که در ادامه می آید برشی از یک گفتگوی بلند با ایشان در رابطه با تحولات عراق است که در پایان به موضوع منافقین و درخواست مردم عراق برای اخراج آنها اشاره شده است.

 

*آقای دانایی‌فر، گروهک منافقین هنوز در عراق هست. دولت عراق توانش را ندارد که این گروهک را از عراق بیرون کند، یا مایل نیست که این کار را بکند؟

 

مشکل اصلی منافقین این است که اینها را کسی در دنیا نمی‌پذیرد. اروپایی‌ها حاضر نیستند اینها را بپذیرند و آمریکا هم اینها را عنوان گروه تروریستی اعلام کرده است.

 

*کشورهای منطقه چطور؟

 

هیچ‌کس حاضر نیست این کارها را انجام دهد چون پیامدهای امنیتی، سیاسی و حتی اجتماعی مضری برای آن کشور‌ها دارد.

 

*اما اینکه کسی اینها را نمی‌خواهد به دولت عراق مربوط نمی‌شود.

 

بله، درست است. دولت عراق گروهک منافقین را در کنار استخبارات و ارتش، از ارکان سه‌گانه حکمت صدام می‌داند. استخبارات و ارتش صدام منحل شدند، اما منافقین فقط محدود شدند.

 

*در منطقه اشرف؟

 

بله، در آنجا کاملا محدود و محصورند. ارتش کنونی هم کاملا آنجا حضور دارد. شرایط بسیار ویژه‌ای حاکم است. فشارهایی از بیرون به‌خصوص از سوی آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها وجود دارد که دولت عراق اینها را بیرون نکند اما به‌نظر می‌رسد که دولت عراق مصمم است که بساط منافقین را به‌زودی جمع کند.

 

*این «به‌زودی» چه مدت است؟

 

فکر نمی‌کنم به یک سال برسد.

 

*دولت عراق توان فنی و نظامی این کار را دارد؟

 

اصلا موضوع نظامی نیست. موضوع عاطفی و اخلاقی است. افرادی که در اشرف هستند که اصلا سلاحی ندارند، خلع سلاح شده‌اند، تسلیحاتی ندارند. هر چه که بود آمریکایی‌ها ابتدای ورود گرفتند. هرچه هم که مانده بود، ارتش عراق گرفت.صرفا در آنجا اکنون یک شرایط عاطفی است. اینکه ارتش عراق بخواهد برود آنجا را قلع و قمع و کشتار کند، خیلی شکل خوبی ندارد.اینها بچه‌های خودمان هستند. من به نماینده سازمان ملل و صلیب سرخ هم گفته‌ام که ما معتقدیم تعداد قابل توجهی از این افراد اسیر دست کمتر 100 نفر از فرماندهان هستند.

 

*یعنی آن افرادی که می‌گویید اسیر دست فرماندهان هستند، از نظر جمهوری اسلامی مجرم نیستند؟ برخورد حقوقی جمهوری اسلامی با آنها برخورد با یک مجرم نخواهد بود؟

 

نه نه، ما رسما اعلام کرده‌ایم یک گروه 38 نفره و یک گروه 42 نفره از اینها هستند که مجرم‌اند.

 

*و بقیه مجرم نیستند؟

 

نه، خیلی از اینها بازگشته‌اند. در دو مرحله بیش از 750 نفر از اعضای سابق اردوگاه اشرف الان بازگشته‌اند و در حال زندگی در ایران هستند. اتفاقا در روزهای جاری تعدادی از آنهایی که به ایران آمده‌اند می‌روند در کنار پادگان با افراد درون پادگان صحبت می‌کنند. هم‌سازمانی‌های سابق خودشان را با اسم واقعی و اسم مستعار صدا می‌زنند و می‌گویند که ما رفتیم و اعدام نشدیم و محاکمه نشدیم و مشغول زندگی هستم.این تعداد، علاوه بر خانواده‌هایی است که می‌روند کنار پادگان اشرف و فرزندانشان را مطالبه می‌کنند. الان هم شرایطی فراهم شده که از آنجا می‌توانند با بلندگو صدا کنند. مسئله اصلا قدرت نظامی نیست.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31