رسوایی دیگر برای تروریسم دولتی سعودی

Arabestanparcham

دولت سعودی یک‌بار دیگر با رسوایی تروریستی روبه‌رو شده است. رسوایی بزرگی که جهان را متحد کرده است تا فکری به‌حال خون‌بازی آل‌سعود در مواجهه مرگبار با منتقدان کند.

ماجرا از آنجا آغاز شد که یک روزنامه‌نگار منتقد که پیش از این به‌عنوان مشاور با برخی دولتمردان سعودی ارتباط داشت، در کنسولگری عربستان در ترکیه به‌طور مشکوکی ناپدید شد و بلافاصله منابع خبری تاکید کردند که یک تیم 15نفره با دستور مستقیم بن‌سلمان ولیعهد پادشاهی سعودی مسئولیت قتل این منتقد را برعهده داشته‌اند.

براساس اطلاعات منتشر شده، جمال خاشقجی نه فقط به قتل رسیده، بلکه شواهد نشان می‌دهد او در مجل کنسولگری عربستان، تکه‌تکه شده و هر تکه از بدن وی به‌گونه‌ای مرموز از کنسولگری خارج شده است.

این برای اولین بار نیست که آل‌سعود از چنین اقداماتی برای سرکوب مخالفانش استفاده می‌کند. پیش از این منتقدان دیگری مانند ناصر السعید هم با سرنوشت مشابهی روبرو شده بودند.

هرچند متحدان آل‌سعود مانند دونالد ترامپ که مدعی دفاع از حقوق بشر هستند، سعی می‌کنند که بر جنایت رخ داده در کنسولگری عربستان سرپوش بگذارند، اما بعید است رسانه‌های جهانی بگذارند که این بار سعودی‌ها به‌راحتی از زیر بار مسئولیت خود در قبال ترور منتقدان شانه خالی کنند.

عربستان بارها و بارها از تروریسم دولتی در داخل و خارج مرزهای خود استفاده کرده است. این رژیم نه فقط حکم اعدام برای منتقدان داخلی‌اش مانند «شیخ نمر» صادر می‌کند، بلکه اقدام به حبس شاهزادگان منتقد نیز کرده و مانند اتفاقی که چند ماه قبل افتاد، همه منتقدان را در قصری در ریاض دربند کرده و اموال آنها را غارت می‌کند.

پیش‌تر در حوزه روابط خارجی نیز آنگاه که نخست‌وزیر لبنان اظهاراتی برخلاف منافع سعودی بر زبان جاری کرده بود، در جریان سفر به ریاض مفقود شد(!) جهان در شوک آدم‌ربایی بن‌سلمان فرورفت. حریری فقط پس از آن آزاد شد که در فشار افکارعمومی بالا گرفت و او مجبور شد علیه ایران سخن بگوید.

در ارتباط با فاجعه منا نیز برخی خبرها حکایت از آن داشت که چهره‌هایی مانند سفیر پیشین ایران در لبنان از سوی دستگاه امنیتی عربستان به شهادت رسیده است. هرچند این خبرها در هاله‌ای از ابهام ماند اما سابقه آل‌سعود نشان می‌دهد که این رژیم بارها از حوادث مشابه برای ترور مخالفان یا چهره‌هایی که منافع شاهزادگان سعودی را تهدید می‌کرده‌اند، استفاده کرده است.

به هر ترتیب ماشین جنگ و ترور سعودی بار دیگر به راه افتاده تا نشان دهد بن‌سلمان پشت ظاهر اصلاح‌طلب خود، چه فاجعه‌ای را از نظر حقوق بشری در ریاض رقم می‌زند. امروز دیگر حتی متحدان سعودی که پیش‌تر در جریان جنگ یمن چشم بر کودک‌کشی این رژیم بسته بودند، تردیدی ندارند که آل‌سعود یک رژیم تروریست محسوب شده و طبیعی است چنین رژیمی، ظرفیت بالایی برای  ادامه حمایت از تروریست‌های داعش و یا القاعده دارد.

اینکه نحوه برخورد با ریاض پس از پرونده روزنامه‌نگار منتقد از سوی دولت‌های مختلف چطور خواهد بود را تاریخ روشن خواهد کرد، اما آنچه مشخص است آنکه افکارعمومی جهان، آل‌سعود را به‌عنوان یک دولت تروریستی به‌رسمیت شناخته است.

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31