داعش از آسمان رؤیاهایش به زمین سخت واقعیت سقوط کرد

14000317000589 Test PhotoN

 17 خرداد یادآور یکی دیگر از حوادث تروریستی است که هیچگاه از خاطره ملت ایران پاک نخواهد شد؛ 17 خرداد سال 1396 دو تیم تروریستی به ساختمان مراجعات مردمی مجلس شورای اسلامی و حرم حضرت امام خمینی(ره) حمله کردند که پس از درگیری با نیروهای امنیتی همه آنها به هلاکت رسیدند و بار دیگر نقشه‌های شوم دشمنان این مرزوبوم شکست خورد. از این جهت به مناسبت این روز علل حمله داعش به مجلس شورای اسلامی را بررسی می کنیم



هنگامی که داعش در سال 2014 پس از عبور از «القاعده عراق» و «مجلس شورای مجاهدین» و پشت سرگذاشتن تحولاتی «خلافت اسلامی عراق و شام» را تشکیل داد، با انتشار نقشه‌ای سرزمین و جغرافیای قلمرو خلافتش را که شامل چند ولایت بود مشخص کرد. یکی از این ولایات خراسان بود که شامل ایران، افغانستان و ازبکستان بود.


انتشار چنین نقشه‌ای نشان می‌داد که سرکردگان داعش، آرمانی می‌اندیشند و رؤیای خلافت بر عالم را به هیاهو و سرمستی تسخیر موصل گره زده‌اند و پیچیدن آوازه و هیمنه‌شان در رسانه‌ها آرزوی فتح جهان را در دل آن‌ها شعله‌ور ساخته است.



داعش در فروردین1396 فیلمی را علیه ایران و به زبان فارسی منتشر کرد که حاکی از درک جدید خلفای داعشی برای مقابله با ایران بود. ناکامی عملیات تروریستی در ایران به آن‌ها فهمانده بود که برای اقدام به چیزی بیش از آرزو نیاز دارند، به همین سبب جوانان اهل سنت ایران را به برداشتن سلاح و قیام علیه نظام دعوت کردند!



از همان فیلم هم معلوم بود که داعش قصد شکستن تصوری را دارد که این گروه را ناتوان از عملیات نظامی در ایران می‌داند. ازهمین‌رو به‌دنبال غلبه روانی بر دستگاه امنیتی ایران و تحریک جوانان اهل سنت بود و این خیال را در سر می‌پروراند که این جوانان منتظر جرقه‌ای برای عملیات‌های خودجوش انتحاری هستند.



داعش هم همانند بسیاری از طرف‌ حساب‌های جمهوری اسلامی، بر این گمان بود که یک عملیات بزرگ در تهران می‌تواند باعث استمرار آن در سطوح مختلف اجتماعی (و این بار اهل سنت) و فروپاشی نظام شود و فقط بایستی نتایج آن را درو کرند که کمترین آن ناامنی گسترده و ناتوانی نظام در کنترل آن است.

حمله به مجلس با این نیت طراحی شده بود که یک عملیات مهم در قلب تهران و در یکی از مهم‌ترین و حساس‌ترین مراکز انجام شود. بی‌شک هدف داعشی‌ها تسخیر صحن مجلس و به‌گروگان‌گرفتن نمایندگان بود. اگرچه کشتن تمام حاضرین در صحن مجلس می‌توانست یک حادثه کمرشکن به‌حساب آید؛ اما مقصود داعش، رسانه‌ای‌کردن رویداد با گروگان‌گرفتن نمایندگان و شرط و شروط گذاشتن برای هرچه برجسته‌کردن این اتفاق در برابر دوربین‌های خبری سرتاسر جهان بود.



حادثه اما به‌گونه‌ای دیگر رقم خورد. مهاجمان داعشی نه‌تنها به صحن دست پیدا نکردند، بلکه پس از کشتار کور مراجعین مردمی، با واکنش سریع نیروهای حفاظتی و امنیتی مواجه شدند و خود به دام افتادند. بااین‌حال حادثه مجلس آن‌قدر اهمیت داشت که در معرض توجه تمامی رسانه‌های داخلی و خارجی قرار گرفت.

این توجه همان چیزی بود که طراحان حمله به مجلس در پی آن بودند و قرار بود از رهگذر آن موجی در جامعه حاصل شود که جمهوری اسلامی ایران را با ناامنی و جنگ داخلی مواجه سازد. به‌ویژه که مدت‌ها تلاش کردند تا یک تیم ایرانی را برای انجام چنین عملیاتی گردآوری کنند تا حداکثر اثرگذاری را داشته باشد.



پس از شکست این حمله، اگر چه داعش تلاش نمود آن را ضرب شستی به ایران نشان دهد (که اگر هر جریان دیگری هم به جای داعش می بود در صحنه یک جنگ روانی از آن به‌عنوان یک عملیات موفق یاد می‌کرد) اما حقیقت آن است که از آسمان رؤیاهایش به زمین سخت واقعیت سقوط کرد.



آنچه هم بر داعش و هم برحامیان آن‌ها و نیز بر بسیاری از ناظران بین‌المللی از رهگذر این حادثه عیان گردید این بود که اهل سنت ایران استقبالی از افراطی‌گری و تکفیر نمی‌کند، زمینه‌ای برای بحران‌آفرینی و تعارض ندارد و خود از منتقدین جدی و مخالفین روش‌های افراط‌گرایانی است که به‌نام اهل سنت خشونت را ترویج می‌کنند.



علاوه‌براین، واکنش نیروهای امنیتی و مدیریت بحران نشان داد که جمهوری اسلامی در آن‌چنان سطحی از اقتدار و ثبات به‌سر می‌برد که با چنین حوادثی خم به ابرو نمی‌آورد؛ درحالی‌که طراحان عملیات مجلس گمان داشتند پس از این اقدامات، مملکت دچار سردرگمی و شکاف شده و بالا و پایینش به‌هم می‌ریزد.



اگرچه داعشیان این را هم می‌خواستند به مسئولین جمهوری اسلامی تفهیم کنند که اگر بخواهند می‌توانند در داخل ایران عملیات و ایجاد ناامنی کنند؛ اما بیشتر تمایل داشتند تا تصور ایران به‌عنوان کشور «امن» در میان بحران منطقه را به‌هم بزنند.



این خط و برنامه استراتژیک برای بعد از برجام بود که با ایجاد تصویری مخاطره‌آمیز از بالاگرفتن جدال گروه‌های تروریستی علیه کشورمان درصدد بود تا مانع کشورهای غربی از مراوده با ایران و سرمایه‌گذاری آنان در بخش‌های مختلف گردد.



این هدف نیز به‌نوبۀ خود شکست خورد و رقم‌خوردن روند تحولات و به‌خصوص اضمحلال داعش در سوریه و پیروزی‌های حزب‌الله و همچنین انزوای سیاست‌های ضدایرانی در سطح بین‌المللی، خلاف این طراحی به اعتلای موقعیت کشورمان در سطح جهان انجامید.

سرانجام در پی پیروزی تاریخ‌ساز جبهه مقاومت اسلامی عراق و سوریه بر فتنه تروریسم تکفیری و پایان یافتن سیطره داعش که با پایین کشیدن پرچم این گروه آمریکایی ــ صهیونیستی در "ابوکمال" رقم خورد؛ سردار  شهید حاج قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در پیامی به مقام معظم رهبری حضرت امام خامنه‌ای (مد ظله العالی) در 30آبان 1396 پایان داعش را رسما اعلام کرد.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31