جاسوسی منافقین در جنگ تحمیلی

99031

این روزها به دلیل تقارن زمانی با سالگرد عملیات های کربلای 4 و 5 در سال 1365 و اظهارنظر بحث برانگیز فرمانده وقت سپاه پاسداران افکار عمومی تا حدود زیادی بر این عملیات ها و شرایط جنگ متمرکز گردیده است. عملیات هایی که با ساماندهی و آماد نسبتا مطلوبی تدارک گردید اما به دلیل اطلاع دقیق دشمن بعثی از کیفیت و تاریخ آن، متاسفانه شاهد تلفات بالایی در میان رزمندگان کشور بودیم.

قبل از هرچیز لازم می دانم بر این نکته تاکید کنم که جنگ هشت ساله با تمام کاستی ها و خطاهای احتمالی (ناشی از غیرمترقبه بودن و شرایط خاص کشور در آن برهه تاریخی) تلخی ها، تلفات و خسارات مادی و معنوی عظیم (به ویژه در بعد تلفات انسانی آن) یک رویداد عظیم و قابل افتخار برای آحاد ایرانی در طول تاریخ است که می تواند بنوبه خود نقش بزرگی در ایجاد اتحاد و یکدلی در میان شهروندان ایران در مواجهه با مصایب و مشکلات مختلف ایفا نماید. لذا بهره گیری از ظرفیت های مختلف تاریخی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و ... از رهگذر بازخوانی شرایط جنگ هشت ساله برای اطلاع نسل های پس از جنگ و در راستای ایجاد شرایط بهتر در کشور امری ضروریست. طبیعتا هیچ شخصیت و مقامی نمی تواند و نباید عظمت و شکوه این رویداد افتخاربرانگیز را تحت الشعاع مسائل دیگر قرار دهد. (گرچه واکاوی دقیق و موشکافانه عملکردها و خطاهای احتمالی رخ داده از ارزش این رویداد حماسی در نگاه ایرانیان نمی کاهد).

 مرور برخی رویدادهای تاریخی کشورهای جهان و حتی اغراق و بزرگنمایی برخی حوادث و در مواردی، حتی توسل به دروغ های تاریخی (موردی که اخیرا در فضای مجازی و در ارتباط با نظام آموزشی امارات مطرح شد و در آن به پیروزی های تاریخی امارات در جنگ ها علیه ایرانیان اشاره شده بود- گرچه نگارنده قادر به تایید یا رد صحت این ادعا نیست) نشان می دهد که کشورهای جهان به چه میزان بدنبال بهره برداری از ظرفیت های رویدادهای تاریخی و چه بسا تلقی یک رویداد عادی به عنوان واقعه ای افتخار آمیز و تاریخی هستند.

در این میان مساله ای که همچنان بصورت فرضیه و احتمال مطرح می گردد نحوه اطلاع دشمن از برنامه عملیاتی نیروهای ایرانی در کربلای 4 بوده است. فرضیه های متعددی مطرح گردیده است از جاسوسی آمریکا و ارائه اطلاعات و تصاویر نقشه های هوایی به عراق (که اخیرا توسط یکی از مقامات این کشور نیز مورد تایید قرار گرفت. دیوید کریست مشاور وقت وزارت دفاع آمریکا در مصاحبه با بی بی سی در مرداد 1392 تایید می کند که آمریکا با ارئه اطلاعات کربلای 4 از رژیم صدام حسین حمایت اطلاعاتی کرد) تا ارائه اطلاعات توسط نیروهای خائن مجاهدین خلق که در صحبت های فرمانده وقت سپاه پاسداران و بسیاری مقامات بلندپایه نظامی نیز مورد اذعان قرار گرفته است.

البته در جاسوسی گسترده وسازمان یافته تشکیلات رجوی برای عراق جای هیچگونه تردیدی نمانده است. اسناد و مدارک متقن دال بر چنین همکاری نظام مندی وجود دارد که در اشکال مختلف و در سطوح مختلف توسط این سازمان خائن به کشور صورت گرفته است؛ از عملیات های روانی در داخل کشور و در جبهه ها برای تضعیف روحیه رزمندگان گرفته تا شنود سیستم های ارتباطی و افشای محورهای اصلی عملیاتی، ارائه اطلاعات نیروها، مراکز و تجهیزات نظامی و مشمئزکننده تر از همه اقدامات جاسوسی در پایگاه های اسرای ایرانی و تلاش برای شناسایی چهره های موثر احتمالی در میان اسرا، شکنجه بی رحمانه اسرا و تلاش برای تخلیه اطلاعاتی آنها و مواردی از این دست.

نگارنده در حین نگارش این متن بارها به منابع تاریخی برای یافتن مورد یا موارد مشابهی از مصادیق خیانت به وطن در زمان جنگ، شبیه آنچه تشکیلات مجاهدین خلق در جنگ هشت ساله علیه کشور انجام داد، مراجعه نمود. بااین وجود بنظر می رسد بسختی بتوان مورد مشابهی برای این خیانت، آن هم در این ابعاد و مقیاس یافت. بویژه که این خیانت ها از سوی گروه یا سازمانی سیاسی صورت گرفت که داعیه حکومت داشته و شعار خدمت به خلق و کمک به اعتلای نام ایران را سرداده بود!!

در طول تاریخ بشریت، این میزان خیانت و همدستی با دشمن متخاصم در ابعاد و لایه های مختلف، از کمک اطلاعاتی و جاسوسی گسترده برای آن تا پشتیبانی عملیاتی و مشارکت با دشمن در جنگ علیه سرزمین و نیروهای وطنی و حتی تدارک عملیات های جداگانه برای فتح سرزمین خود با حمایت لجستیک و پشتیبانی دشمن، قطعا کم سابقه است، چه بسا که بی سابقه هم باشد. تاریخ گواهی می دهد که این خیانت در زمانه ای رخ داد که مردم این سرزمین تحت فشار تنگناهای ناشی از جنگ بسختی قادر به تامین ضروریات اولیه زندگی خود بودند اما از کمک به جبهه ها دریغ ننمودند و کودکان شان برای دفاع از کیان وطن با جعل اطلاعات هویتی به انحای مختلف خود را به جبهه های نبرد می رساندند (و چه ظلم عظیمی است سواستفاده از نام و رشادتهای ایشان).   

یقینا هیچ کس و هیچ چیزی به اندازه مجاهدین خلق نمی تواند تبلور دهنده واژگان «خیانت» و «خائن» بوده و آنرا بدین گونه عینیت بخشد. مگر می توان تاریخ جنگ را خواند و بر دلاورانی که این گونه در مقابل خصم ایستادند افتخار نکرد. نمی توان تصاویر شهدای جنگ در عملیات های مختلف را دید و بر خیانتهای تشکیلات رجوی نشورید.  

باری، جای هیچ تردید نیست که ممکن است به دلایل متعدد در جنگ هشت ساله خطاهای مختلفی در حوزه های مختلف راهبرد و مدیریت جنگ تا طراحی و اجرای عملیات ها و مسائلی ازاین دست رخ داده باشد، لیکن در بررسی و تحلیل شرایط جنگ دو مساله بهیج عنوان نباید تحت الشعاع قرار گیرد؛ اول؛ رشادت و دلاوریهای جوانان این مرزوبوم که جنگ هشت ساله را به رخداد تاریخی افتخارآمیز برای همه ایرانی ها مبدل کرد و بحق شایسته عنوان «دفاع مقدس» است. و دوم؛ خیانت های فرقه رجوی. نسل های آتی باید بدانند که چهارگوشه مرزهای این کشور چگونه از تجاوزات ارضی خارجی و خیانت های داخلی در امان مانده است.       


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29