ترامپ و طناب پوسیده منافقین

Ghazvini

تا ساعاتی دیگر دونالد ترامپ سوگند آغاز ریاست جمهوری ایالات متحده آمریکا را به جای خواهد آورد. از هم اکنون گروهک تروریستی منافقین که در حال تقلا برای نزدیکی به هیئت حاکمه جدید آمریکا از طریق حامیان بدنام خود مانند رودی جولیانی و تعدادی از نظامیان جنگ طلب بازنشسته است به دنبال بخت آزمایی برای اجرای مقاصد ضدملی خود از طریق دولت جدید آمریکاست.

این موضوع از چند جانب قابل توجه است. نخست اینکه به نظر نمی رسد پس از شروع به کار ترامپ در وضعیت این گروهک تغییری به وجود آید. منافقین هم اکنون نیز پنج سال است که از لیست تروریستی آمریکا خارج شده اند و آزادانه به فعالیت های خود در سرتاسر اروپا و آمریکا ادامه می دهند بنابراین نمی توان انتظار داشت بیشتر از این اتفاق دیگری که وضعیت این گروه تروریستی را بهبود ببخشد روی دهد. همچنانکه رفتارها و اقدامات جمهوری اسلامی نیز نشان داده که این گونه رفتارهای سراسر تناقض دولت های غربی در قبال گروه های تروریستی تأثیری بر سیاست های جمهوری اسلامی در عرصه منطقه ای نداشته و این سیاست ها بدون توجه به این اقدامات در حال اجراست.

دوم اینکه باید توجه داشت هرگونه حمایت جدی و قابل توجه دولت جدید آمریکا از این فرقه تروریستی به چند دلیل واشنگتن را دچار چالش خواهد کرد. ابتدا اینکه باید دانست که عموما در میان مقامات دمکرات و جمهوری خواه یک فضای بی اعتمادی به منافقین وجود دارد و غالبا حمایت های انجام شده از آنها توسط مقامات سابق و بازنشسته انجام می شود.

نکته دیگر اینکه واشنگتن به خوبی می داند که هرگونه اقدام حمایت آمیز خود از منافقین، هواداران نزدیکی به آمریکا در داخل ایران را تضعیف خواهد کرد و این برای دولت آمریکا و مخالفان جمهوری اسلامی خوشایند نیست.

افزون بر اینکه هرگونه سیاست خصمانه آمریکا می تواند به چالشی برای سیاست های آنها در منطقه توسط تهران تبدیل شود. به خصوص آنکه واشنگتن در عرصه هایی مانند عراق و سوریه درگیر است و به کمک های ایران جهت پیشبرد امور به روال عادی و بازگرداندن آرامش نیازمند است.

علاوه بر اینکه آمریکایی ها آگاهند هرگونه تخاصمی با ایران می تواند به منافع آنها در عراق ضربه بزند. آمریکا به خوبی می داند در موضوع مبارزه با تروریسم در عراق، ایران مؤثرترین طرف حاضر در صحنه سیاسی و نظامی عراق است و هرگونه سیاست مخاصمه با ایران می تواند عرصه را بر آنها در عراق تنگ تر کند.

واقعیت اینجاست که منافقین در تلاش هستند تا از همان ابتدای کار، نگرش رئیس جمهور جدید آمریکا را در عرصه عمل در برخورد با ایران بسنجند و ببینند. اما علی رغم اینکه مواضع ترامپ تا این لحظه نشان می دهد وی رئیس جمهوری به شدت ضدایرانی است اما در عمل باید دید در برابر مشکلات و چالش های پیش روی ایالات متحده در صحنه منطقه ای، حاضر به ایجاد چالشی نو با ایران خواهد بود یا خیر. چالش هایی که بدون تردید در دوران جورج دبلیو و باراک اوباما تجربه شدند اما در مقابل، نتایج عکسی در برابر سیاست مهار ایران داشته اند.

 

 


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29