آیا تروریسم سعودی، رسانه‌های آمریکا را بیدار کرده است؟

Arabi1

پس از انتشار گزارش روز شنبه روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز و افشای تهدید آل سعود به خارج کردن سرمایه‌های خود از آمریکا در صورت تصویب انتشار اسناد نشان دهنده نقش عربستان در حوادث تروریستی 11 سپتامبر، فضای نسبتا متفاوتی در برخی از مجامع رسانه ای و سیاسی آمریکا در حال شکل گرفتن است. فضایی که با خط مشی غالب رسانه های اصلی این کشور و بسیاری از سیاستمداران برجسته آمریکایی تفاوت دارد.

به گزارش سرویس بین‌الملل پایگاه خبری‌تحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) با انتشار این گزارش، دو نامزد اصلی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا از حزب دموکرات شروع به موضعگیری در ارتباط با انتشار این اسناد کردند. هرچند در ابتدا هیلاری کلینتون و برنی سندرز تلاش کردند برخورد محتاطانه ای با این موضوع داشته باشند، اما در نهایت هردوی آنان مجبور به اتخاذ موضعی مشخص در حمایت از انتشار این اسناد گردیدند. دولت اوباما نیز ظاهرا با انتشار این اسناد مخالفت می کند، اما به نظر می رسد اوباما که اخیرا در مصاحبه با آتلانتیک گوشه ای از احساسات خود نسبت به عربستان سعودی را بیان کرده بود، بی تمایل نیست در اواخر دوره ریاست جمهوری خود آل سعود را تحت فشار ببیند. در این میان برنی سندرز سناتور اهل ایالت «ورمونت» مواضع بی سابقه ای علیه آل سعود اتخاذ کرده است.

این سناتور آمریکایی که رقابت تنگاتنگی با هیلاری کلینتون بر سر کسب نمایندگی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا دارد، روز یکشنبه در گفتگویی با سی ان ان از نقش آل سعود در حملات 11 سپتامبر و حمایت عربستان سعودی از گروه تروریستی داعش ابراز نگرانی کرد.

سندرز در بخشی از این گفت‌وگو اظهار کرد: حتما قبلا هم از زبان من شنیده اید که نه تنها در رابطه با افرادی که از عربستان آمدند و در 11 سپتامبر به ما حمله کردند، بلکه در رابطه با نقشی که عربستان سعودی برای سالهای متمادی در حمایت از داعش و سایر سازمان های تروریستی ایفا کرده است نگران هستم.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در بخش دیگری از این مصاحبه گفت: در رابطه با نقشی که خاندان پادشاهی سعودی در تروریسم ایفا کرده نگرانی های بسیاری دارم.

وی در ادامه افزود: وهابیت، یک جنبش افراطی راست گرایانه اسلامی است که بخشی از ماهیت داعش و القاعده را نیز شکل می دهد.

سناتور ارشد آمریکایی در گفتگویی جداگانه با برنامه "این هفته" شبکه ای بی سی نیز با اشاره به تهدید آل سعود به خروج سرمایه های خود از ایالات متحده در صورت انتشار اسنادی که نقش عربستان در حملات 11 سپتامبر را برملا می سازد، عنوان کرده بود آمریکا نمی تواند مورد باج دهی سعودی ها قرار بگیرد.

وی در بخشی از گفتگوی خود با شبکه ای بی سی آمریکا گفت: عربستان سعودی یکی از ثروتمند ترین و قدرتمندترین خاندان­های پادشاهی جهان را دارد و به همین دلیل است که می تواند تهدید کند صدها میلیون دلار از سرمایه های خود را از اقتصاد آمریکا خارج می سازد. شواهد متقنی وجود دارد که بخش­هایی از این خاندان سلطنتی بسیار گسترده، تامین مالی وهابیت را بر عهده گرفته اند.

پیشتر از این نیز سناتور باب گراهام در شبکه سی بی اس آمریکا به افشاگری علیه آل سعود دست زده و گفته بود: غیرقابل تصور است که فکر کنیم 19 نفر که اغلبشان حتی انگلیسی بلد نبودند، قبلا هم آمریکا را از نزدیک ندیده و سطح تحصیلات بسیار پایینی نیز داشتند، چنین عملیات پیچیده ای را بدون کمک از درون ایالات متحده انجام داده باشند. گراهام در پاسخ به این سوال که آیا فکر می کند این کمک از جانب سعودی ها انجام شده گفت: کاملا واضح است. زمانی که مجری برنامه از وی پرسید آیا فکر می کند این کمک از جانب دولت عربستان انجام شده یا از سوی شهروندان پولدار سعودی و سازمان های خیریه، این سناتور آمریکایی پاسخ داد: تمامی این گزینه ها.

زیاده خواهی های آل سعود انزجار مردم آمریکا بویژه بازماندگان حوادث تروریستی 11 سپتامبر را نیز برانگیخته است. در همین رابطه روزنامه دیلی نیوز چاپ نیویورک 29 فروردین جاری با انتشار مطلبی که عنوان "تفاله سلطنتی" ، به بیان انزجار بازماندگان حادثه 11 سپتامبر از آل سعود پرداخت و نوشت: خانواده های قربانیان 11 سپتامبر، عربستان سعودی را به باج دهی 750 میلیارد دلاری برای پنهان کردن نقش خود در حادثه تروریستی 11 سپتامبر متهم می کنند.

با وجود اظهارات و موضع گیری های اخیر برخی از سیاستمداران آمریکایی علیه آل سعود و نقش عربستان در حوادث تروریستی 11 سپتامبر و همچنین وجود شواهدی همچون تابعیت سعودی 15 نفر از ترتیب دهندگان حملات 11 سپتامبر، دولت آمریکا هیچگاه به شکل رسمی ارتباط مستقیم یا غیرمستقیم آل سعود با حوادث 11 سپتامبر را به رسمیت نشناخته است. خانواده های قربانیان ترور 11 سپتامبر نیز سال گذشته شکایتی قضایی علیه عربستان سعودی تنظیم کرده بودند که به بهانه مصونیت دیپلماتیک سعودی ها توسط دستگاه قضایی آمریکا رد شد. روزنامه آمریکایی نیویورک پست نیز گزارشی در این زمینه تهیه کرده که نویسنده در بخشی از آن اذعان می کند در حقیقت نقش آل سعود در حوادث 11 سپتامبر توسط عالی ترین مقامات دولتی عمدا مخفی نگه داشته شده است. برخی از مسئولین امنیتی که بررسی حوادث رخ داده در 11 سپتامبر را بر عهده داشته بیان کرده اند تقریبا تمامی سرنخ ها به سفارت عربستان سعودی در واشنگتن یا کنسولگری این کشور در لس آنجلس باز می گشته که به محض تلاش برای بررسی این سرنخ ها، این مسئولین با بهانه مصونیت دیپلماتیک از پیگیری مسئله منع می شده اند.

این موضوع در حالی رخ می دهد که طی چند ماه اخیر دستگاه قضایی آمریکا، جمهوری اسلامی ایران را به دلیل آن­چه که خود "نقش ایران در حوادث تروریستی 11 سپتامبر" خوانده به پرداخت مجموعا 10.5 میلیون دلار غرامت محکوم کرده است.

حال این سوال ایجاد می شود که بر اساس چه منطقی اسناد و شواهد برملا کننده نقش آل سعود در برنامه ریزی و اجرای حملات 11 سپتامبر توسط دولت و دستگاه قضایی آمریکا نادیده گرفته شده و در عوض جمهوری اسلامی ایران به اتهام تسهیل! در انجام حملات 11 سپتامبر به پرداخت صدها هزار دلار غرامت به بازماندگان این حوادث تروریستی محکوم می گردد؟ این برخورد دوگانه و به دور از منطق، نه تنها موجب تعجب آزاداندیشان و بخشی از تحلیلگران سیاسی آمریکایی شده بلکه صدای فریاد برخی از رسانه های رسمی و حتی سیاستمداران شناخته شده آمریکایی را هم بلند کرده است.

باید منتظر ماند و دید آیا این اسناد اجازه انتشار می یابند یا خیر، و اینکه با انتشار آنان دولت آمریکا مجبور به موضع گیری صریح در برابر مسببین اصلی حوادث 11 سپتامبر خواهد شد یا همچنان باید مانند گذشته در بسیاری از مسائل از جمله تروریسم و مسائل حقوق بشری، مسگر ایرانی جورکش گناه آهنگر سعودی باشد!


دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29