اربعین؛ چالش‌های امنیتی و غلبه بر آن‌ها

Photo 2016 11 16 11 38 45

داعش تروریستی شبکه‌ای است؛ یعنی اینکه با استفاده از ابزارهایی که «مثلت پدرخوانده تروریسم»، یعنی عربستان سعودی و متحدانش، ایالات‌متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی، در اختیار آن قرار می‌دهند، بازوان تروریستی داعش در نقاط مختلف جهان دست به عملیات تروریستی می‌زنند. پرواضح است که حماسه اربعین آن‌گونه که نشریه آمریکایی«هافینگتن پست» گزارش داد، نشانگر اسلام واقعی و عظمت  آن است که  اکثر رسانه‌های آمریکایی چشم دیدن آن را ندارند و همچنین ریاض پس از حادثه منا که آبروی خود را بربادرفته می‌بیند، بدش نمی‌آید این حماسه خونین شود و با برداشت غلط آن‌ها از مسلمانان، به‌دلیل مخاطرات بسیار در آینده، از بزرگی آن کاسته شود. تکلیف رژیم صهیونیستی نیز با اسلام و مسلمانان مشخص است و کارنامه تل‌آویو نشانگر انبوهی از دشمنی‌ با مسلمانان است. هرکجای این دنیا تروریسم سایه وحشت خود را گسترانیده است، الگوهای مادی، استراتژیکی و لجستیکی این سه پدرخوانده به‌وضوح دیده می‌شود. اما طرح پدرخوانده‌ها برای اربعین چه می‌تواند باشد؟ یکی از محوری‌ترین ویژگی های تروریست‌های تکفیری نظیر داعش، «مغز بیمار» است. ازآنجایی‌که خانه فطرت قلب است و براساس قرآن مجید از یک قلب بیمار، شرور بسیاری سر می‌زند، پدرخوانده‌های تروریسم با تسخیر قلوب بیمار، مغزهای بیماری را برای انجام اعمال تروریستی در اختیار می‌گیرند. دو عامل بر مغز بیمار برای انحراف از فطرت قلبی و الهی تأثیرگذار است: نخست «بحران معنا»که ناشی از الیناسیون (ازخودبیگانگی) هویتی است. با تهدید هویت‌های دینی و بومی توسط «پروژه‌ جهانی‌سازی» فرصت استفاده از «هویت‌های سرگشته» توسط پدرخوانده‌های تروریسم فراهم‌شده است. بحران دیگر، «بحران آینده‌ سیاه» است. یک فرد ازخود بیگانه که از حیث اقتصادی آینده‌ خوبی را برای خویش و خانواده‌اش تصور نمی‌کند طعمه خوبی برای پدرخوانده‌های تروریسم و فرزندان آن‌هاست. آنچه اربعین امسال را همانند دیگر اهداف تروریست‌ها تهدید می‌کند مغزهای بیماری است که چون شستشو شده‌اند حتی بدون ارتباط با هسته مرکزی تروریست‌ها تهدیدی بالقوه محسوب می‌شوند؛ تهدیدی که از حیث امنیتی رصد و خنثی کردن آن بسیار دشوار است.

استراتژی دیگر «استراتژی گرگ‌های تنها» است. این استراتژی با به‌کارگیری مغزهای بیمار، القاکننده تهدید و ترس بسیار است. تروریست‌ها از این طریق بدون هیچ‌گونه بسترسازی گسترده‌ای تنها به‌واسطه بهره‌گیری از یک مغز بیمار و شستشو شده و با ابزارهای ساده و دم‌دستی عملیات انجام می‌دهند. همان‌گونه که در فرانسه و آمریکا یک فرد با بهره‌گیری از یک کامیون یا یک سلاح معمولی توانست تعداد زیادی را به کام مرگ بکشاند. تنها راه مقابله با این گونه از تروریست‌ها، رصد شانه‌به‌شانه و از نزدیک اعمال و رفتار افراد حاضر در حماسه‌ اربعین است. استراتژی دیگر که به‌واسطه نیاز به برنامه‌ریزی و جابه‌جایی لجستیکی به‌واسطه پایش امنیتی اربعین و حریم امنیتی پیرامونی این حماسه بزرگ بعیدتر به نظر می‌رسد، استراتژی«ابزارمحور» است. در این استراتژی تروریست‌ها از اسلحه، مهمات، توپ، تله‌های انفجاری و یا کمربندهای انتحاری استفاده می‌کنند. این استراتژی نظامی علاوه‌بر حمایت‌های مالی و تسلیحاتی نیازمند آموزش تروریست‌هاست. اینجا است که نهادهای حقوق بشری هرازگاهی از «خواب زمستانی» بیدار می شوند و نسبت به حمایت‌های پدرخوانده‌ها از تروریست‌ها هشدار می‌دهند. هرازگاهی تصاویری از موشک‌ها و تسلیحات تروریست‌ها به‌دست می‌آید که حاکی از محل ساخت این تسلیحات است.

استراتژی بعدی مبتنی بر استفاده از«تروریست‌های متخصص» است. بهره‌گیری از «استراتژی زمین سوخته»و «آب، غذا و هوای آلوده» که به معنای آلوده کردن فضای حیاتی هدف توسط تروریست‌های متخصص با عوامل میکروبی است نیز یکی از عواملی است که زائرین حماسه اربعین را تهدید می‌کند. لازم است تا سلامت کلیه عناصر حیاتی پیرامونی زائران به‌دقت توسط تیم‌های امنیتی کنترل شوند.   

البته و ان‌شاءالله همه این استراتژی‌های تروریست‌ها در برابر ایمان قلبی زائران امام‌حسین(ع) رنگ می‌بازد؛ تا اربعین امسال نیز همانند سال‌های گذشته خون از دماغ هیچ زائری فرونریخته و در این اجتماع عظیم که بسیار بزرگ‌تر از گردهمایی منا است درس مدیریت و خدمت به، به‌اصطلاح خادمین حرمین شریفین داده شود.

 

 


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31