ارابه مرگ؛ شیوه جدید تروریست‌ها برای کشتار در غرب

Arabe

«اگر نمی‎توانید بمب منفجر کنید یا با اسلحه شلیک کنید، با خودروی خود آن‌ها را زیر بگیرید.» این پیامی بود که ابومحمد العدنانی، سخنگوی داعش در سال 2014 به هواداران این گروه تروریستی در غرب داد. توصیه‌ای که چند سالی است داعش آن را به کار گرفته تاجایی که وحشت تکرار آن شهروندان و مقامات اروپایی را رها نمی‌کند. این نوع جدید حملات تروریستی حمله با خودروهای سنگین و نیمه سنگین به عابران پیاده است.

به این ترتیب گویا در قرن 21 شیوه تروریسم دچار تحول خاصی شده و اگر زمانی بمب گذاری و تیراندازی شیوه سازمان‌های تروریستی برای رسیدن به اهدافشان بود، اما امروزه طرفداران داعش در غرب بدون هزینه گزافی با خودروهای سنگین و نیمه سنگین و کامیون و ون و هر ابزاری که در اختیار دارند به شهروندان حمله می‌کنند. هفته گذشته نیز«سیف‌الله حبیب‌الله ویچ سایپوف» مهاجر ازبک تبار در کنار اتوبان «وست ساید» در نیویورک، با وانتی سفید تخت گاز روی خط مخصوص دوچرخه سواری راند، یکی پس از دیگری دوچرخه سواران و عابران پیاده را زیر گرفت و در نهایت به یک اتوبوس مدرسه کوبید تا خونبارترین حمله تروریستی بعد از 11سپتامبر در نیویورک رقم بخورد.

درواقع این نوع حملات تروریستی و مقابله با آن مطمئنا دشوارتر از حملات تروریستی مرسوم بوده و سازمان‌های غربی را در نحوه مقابله با آن دچار چالش‌های بی شماری می‌کند. علاوه بر آن این گونه حملات وحشت بیشتری را در بین عموم ایجاد می‌کند. بسیاری از مقامات و مسئولین سازمان‌های امنیتی اروپا درباره روی آوردن داعش به حملات با کامیون به دلیل سهل الوصول بودن آن و اینکه می‌تواند قربانیان بیشتری به بار آورد هشدار داده‌اند. پروفسور "توماس یاگر"، صاحب کرسی سیاست بین الملل و سیاست خارجی دانشگاه کلن آلمان درباره این نحوه ترور از طرف داعش گفته است: «کشتار با وسایل نقلیه ساده تر از حملات تروریستی بسیار پیچیده با مواد منفجره است. این گونه حملات کار لجستیکی بزرگی نیست و نیاز به آماده سازی کمی دارد. هم زمان کشتار با وسایل نقلیه می‌تواند قربانیان زیاد و تصاویر دلخراشی را به بار آورد. تروریست‌ها با این نوع کشتار یک فضای عمومی آزادی و زندگی را به یک فضای تهدید و مرگ تبدیل می‌کنند. خاطرات این گونه حملات در این مکان‌ها باقی می‌ماند. به این ترتیب این گونه حملات بر درک افراد از فضای عمومی تاثیر می‌گذارند.»

دکتر ینز پیتر استفن، از کارشناسان برجسته مؤسسه «صلح پزشکان جهانی برای جلوگیری از جنگ‌های اتمی» نیز استراتژی داعش در انجام حملات تروریستی با خودرو را نگران کننده توصیف کرده و تاکید کرد که دسترسی به وسایل نقلیه بزرگتر اغلب به‌صورت قانونی یا از طریق سرقت کار ساده‌ای است. در این گونه حملات تروریستی عوامل ترور برخلاف حملات تروریستی با سلاح و مواد منفجره نیاز به قابلیت خاصی ندارند و خطر اینکه سازمان‌های امنیتی به این اقدام آنها پی ببرند کمتر است. ازطرف دیگر نباید از یاد برد که داعش پس از شکست‌های دومینووار در عراق و سوریه، همواره تلاش می‌کند به دنیا نشان دهد نه تنها از قدرت و کیفیت فعالیت‌هایش کاسته نشده بلکه بر شدت عملیات‌های هجومی آن افزوده شده است.

در این فرآیند، «گرگ‌های تنها» در برنامه داعش نقش و جایگاه مهمی می‌یابند. اینان وقتی خود را در موضع نابرابر و تحقیرآمیز می‌یابند، می‌کوشند از فرصت‌های معدود خود به گونه ای بهره ببرند که بیشترین ضربه وتاثیرگذاری را به طرف مقابل وارد کنند. این امر، دلیل انتخاب کامیون‌های مرگ برای انجام عملیات‌های تروریستی را پررنگ تر می‌کند.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31