‏رهبران اديان الهي براي مقابله با افراطي‌گري متحد شوند

Hamayesh Sfahan

همه رهبران اديان الهي و فرهيختگان موحد بايد با قصد روشنگري و تصحيح اذهان بشري و مقابله با افراطي‌گري، دست به دست هم دهند.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) و به نقل از روزنامه اطلاعات، آيت‌الله العظمي حسين مظاهري يكي از مراجع تقليد كشورمان در پيام خود به «هفتمين همايش بين‌المللي اديان توحيدي» در اصفهان، با شعار «همدلي و همزباني در نفي خشونت و افراط‌گرايي» با بيان اين مطلب افزودند: هيچکس به شکل فردي نمي‌تواند شکاف‌هاي ايجاد شده در اثر معضلات افراطي‌گري و خشونت را پر کند.

ايشان اضافه كردند: امروزه خشونت و جلوه‌هاي خسارت آن، درد همه انسان‌ها محسوب مي‌شود و درد بزرگتر از آن، وقوع اين پديده‌ها به نام دين و ديانت است.

آيت‌الله العظمي مظاهري با بيان اين‌که از دل تفکر مستبدانه، جنگ‌هاي جهاني و شيوه‌هاي فريبکارانه پديد مي‌آيد، ادامه دادند: گروه‌هاي افراطي و داعش، ساخته و پرداخته چنين رويکردي است، گروه‌هاي فرومايه‌اي که دين، آئين، انسانيت و عاطفه ندارند.

ايشان با اشاره به برنامه‌ريزي و تلاش براي مبارزه با خشونت و افراطي‌گري تاکيد کردند: بايد از همه ظرفيت‌هاي ممکن به نحو مناسب استفاده کرد و از واکنش‌هاي عجولانه و حساب نشده دوري گزيد، زيرا اين نوع واکنش‌ها به افزايش بحران و قطب‌بندي جامعه انساني منتهي مي‌شود.

آيت‌الله العظمي مظاهري اضافه کردند: اين بعد مساله از چهره دين در حقيقت تلخ‌تر از اصل فاجعه‌هاي آشکار است و در اين راستا همه رهبران و انديشمندان اديان توحيدي بايد به سهم خود براي ترميم اين خسارت تلاش کنند.

اين مرجع تقليد عالم تشيع افزودند: پيشوايان ديني بايد با تبيين علمي و انديشه‌اي، شکاف‌ها و خلاءهاي موجود را رفع کنند.

ايشان گفتند: در روشنگري اذهان، اين موضوع اهميت دارد که نشان دهيم ريشه‌هاي واقعي خشونت در کجا نهفته و به دست چه مجامع و قدرت‌هايي در جهان شکل گرفته است.

رئيس حوزه علميه اصفهان اضافه كردند: خشونت، جنگ و تروريسم و افراطي‌گري، پديده‌هاي شوم و نفرت انگيزي است که در فضاي استبداد و استکبار ايجاد مي‌شود و براي تأمين و تضمين منافع آنها، هر پديده بد و نفرت آوري به پديده‌اي حق و خوب تبديل مي‌شود.

* تروريسم امري نكوهيده است

‏ وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي دراين همايش بين‌المللي گفت: تروريسم و افراطي‌گري با آموزه‌هاي هيچ دين و آييني سازگاري ندارد و از منظر همه اديان توحيدي نکوهيده است.

علي جنتي، از اين‌که در برخي کشورهاي همجوار به بهانه برتري‌هاي ديني و مذهبي آتش تروريسم، افراطي‌گري و اختلافات فرقه‌اي هر روز بالاتر مي‌رود ابراز تاسف کرد و خواستار توقف اين تحرکات شد.

وي افزود: خبر تعرض تروريست‌هاي تکفيري به ايزدي‌ها در عراق يکي ازجمله اخبار ناگوار سال‌هاي اخير بود و نشان داد که تروريست‌هاي تکفيري به هيچ قاعده و مذهبي اعتقاد ندارند وگرنه هيچ آيين توحيدي قتل عام يا تعرض به همنوع را به هيچ بهانه‌اي جايز نمي‌داند.

وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي از رهبران اديان خواست با فراخواندن پيروان خود به متون اصيل ديني و توجه دادن آنها به خردورزي و احترام به باورهاي ديگران؛ رفتار و برداشت‌هاي ناصحيح افراط گرايان را تخطئه کنند. وي گفتگوي بين اديان را از ضروريات دنياي امروز و امري موثر در تامين صلح و همزيستي پايدار براي جهان دانست و افزود: با کاهش مناقشات بين اديان دنيايي امن‌تر براي پيروان آنها و عموم انسان‌ها فراهم مي‌شود.

وزير فرهنگ و ارشاداسلامي اضافه کرد: پيروان هريک از اديان توحيدي در سراسر ايران نقشي بسزا و سازنده در تمامي رويدادها و عرصه‌هاي مهم سياسي، اجتماعي ايفا کرده‌اند و اقليت‌هاي مهم براساس قانون اساسي از نمايندگاني در مجلس شوراي اسلامي نيز برخوردارند.

وي افزود: همزيستي مسالمت‌آميز و برادرانه اديان توحيدي در ايران بستر بسيار خوبي براي استفاده از ظرفيت‌هاي مشترک اديان و مذاهب مختلف در مقابله با افراط و خشونت در منطقه خاورميانه است.

* صلح شاخصه توحيد ‏

دستيار ويژه رئيس‌جمهوري درامور اقوام و اقليت‌ها دراين همايش گفت: صلح، مهرباني و دوستي شاخصه توحيد محسوب مي‌شود و خشونت، جنگ‌طلبي و تنگ نظري نشانه شرک است.

حجت‌الاسلام والمسلمين علي يونسي افزود: دين با دين در جنگ نيست و اديان در مقابل هم نيستند بلکه همگي در مقابل شرک قرار دارند و کار شرک ايجاد تفرقه، اختلاف، نزاع و درگيري است.

دستيار ويژه رئيس‌جمهوري در امور اقوام و اقليت‌ها اظهار داشت: شرک، انسان‌ها را در مقابل هم قرار مي‌دهد و جنگ، علامت و شاخص شرک است.

يونسي، مفهوم خداوند بخشنده و مهربان است را شعار و نقطه مشترک همه اديان برشمرد و افزود: همه خوبي‌ها در عدل و احسان مندرج شده است که عدل در مقام تنظيم روابط اجتماعي و احسان در تنظيم روابط عاطفي و اخلاقي در نظر گرفته شده است. وي اضافه کرد: عدالت و احسان توسط خدا و دين تعريف نمي‌شود بلکه خداوند و دين به وسيله عدالت و احسان تعريف مي‌شود.

*پرهيز از خشونت ‏

‏ رئيس دبيرخانه همايش بين‌المللي اديان توحيدي هم دراين همايش گفت: سيره پيشوايان اديان توحيدي، مردم و جوامع را به اعتدال و پرهيز از خشونت و افراط و تفريط دعوت مي‌کند.

حجت‌الاسلام و المسلمين حبيب رضا ارزاني افزود: از اينرو مسئوليت رهبران مذهبي اديان توحيدي براي رشد و توسعه همزيستي مسالمت‌آميز اديان با يکديگر بسيار بالاست. وي افزود: اقدام رئيس‌جمهوري اسلامي ايران در برجسته‌سازي موضوع مقابله با افراط‌گرايي و مطرح کردن آن در سازمان ملل متحد که منجر به نامگذاري سال 2013 ميلادي به عنوان سال جهاني عاري از خشونت شد در همين راستاست.

رئيس دبيرخانه هفتمين همايش بين‌المللي اديان توحيدي اضافه کرد: افراطي‌گري در اديان هرچند توسط عده‌اي اندک انجام شده که اقدام آنها با آموزه‌هاي اديان و سيره پيشوايان ديني و حرکت توده دينداران متفاوت مي‌باشد اما تلخ کامي آن در ذائقه بشريت و تاريخ مانده است.

‏ اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب کشور دراين همايش گفت: بحراني که امروزه در منطقه وجود دارد تنها مختص جهان مسيحت و اسلام نيست بلکه اين بحران مشکلاتي براي کل بشريت به وجود آورده است.

اسقف اعظم «بابگن چاريان» افزود: امروزه اديان آسماني مي‌توانند با همدلي و همياري و بدون به خطر انداختن هويت و جايگاه يکديگر، به همکاري و همزيستي با يکديگر بپردازند.

وي ادامه داد: همه پيروان اديان الهي مي‌توانند با نگرشي همسو طرفدار ارزش‌هاي معنوي و اخلاقي بشري باشند.

چاريان با اشاره به عشق و عزت، عدالت، صلح و اتحاد به عنوان ارزش‌هاي مشترک بشري اضافه کرد: اين ارزش‌ها پايه و اساس همه اديان مختلف را شکل داده است.

اسقف اعظم ارامنه اصفهان و جنوب کشور ادامه داد: امروزه همه اديان و حکومت‌ها بايد بيش از گذشته با همياري و همکاري يکديگر در برابر تروريسم و افراط‌گرايي به پا خيزند. وي افزود: هيچکدام از رهروان اديان الهي نبايد اجازه دهند که هيچ ديني از طرف افراط گرايان مورد سوء استفاده قرار گيرد.

* نقش رهبران ديني در تحکيم روابط اجتماعي ‏

پيشواي کليميان اصفهان دراين همايش با تاکيد بر اهميت ديدگاه پيشوايان ديني در جامعه گفت: رهبران ديني در تحکيم و بهبود روابط اجتماعي نقش موثري دارند.

سليمان صديق پورافزود: همدلي و همزباني پيروان اديان الهي باعث بهبود شرايط اجتماعي و رفع مشکلات جامعه مي‌شود. وي تاکيد کرد: در ميان تمام رهروان اديان توحيدي در ايران، اتحاد حکمفرماست.

صديق پور اضافه کرد: همه ما بايد بتوانيم از زاويه ديد طرف مقابل فارغ از دين و آئينش به مشکلات او بنگريم، احساسش را درک کنيم و به عميق‌ترين نيازهايش پي ببريم و در راستاي کمک به انسان‌ها گام برداريم.

پيشواي کليميان اصفهان با بيان اين‌که ايران تنها کشوري است که اينگونه نشست‌ها را براي گفتگوي اديان الهي برگزار مي‌کند، افزود: برگزاري همايش اديان الهي تا امروز نتايج خوبي دربرداشته است.وي اضافه کرد: هر روز مي‌بينيم و مي‌شنويم که افرادي فريب خورده زيرپوشش کلمه مقدس و پاک دين چه جناياتي مرتکب مي‌شوند در حالي که اينگونه اقدامات در همه اديان الهي به‌عنوان امري نکوهيده شمرده مي‌شود.

* كار دين، انسان‌سازي است

رئيس انجمن موبدان زرتشتيان ايران دراين همايش گفت: حقيقت و کار دين، انسان سازي است و وجدان‌سازي از راه خردورزي صورت مي‌گيرد.

اردشير خورشيديان افزود: کار دين اين نيست که انسانها را از هم دور کند.وي با اشاره به سه راه «حقيقت، طريقت و شريعت» افزود: بيشتر اختلاف‌ها بر سر راه‌هاي «طريقت» و «شريعت» است و در راه «حقيقت» که همانا خداوند است، هيچ اختلافي بين اديان وجود ندارد.وي اظهار اطمينان کرد که اگر اديان نشست‌هاي تخصصي‌تر با هم داشته باشند مي‌توانند مباني مشترک کاري پيدا کنند.

رئيس انجمن موبدان ايران افزود: افتخار مي‌کنيم که در جمهوري اسلامي ايران زندگي مي‌کنيم و در قانون اساسي اين کشور، اديان توحيدي را به رسميت مي‌شناسند و حقوق آنها را جزء وظايف حکومت گذاشته اند.

*امنيت پيروان اديان الهي در ايران ‏

‏ اسقف اعظم کليساي آشوري شرق ايران گفت: امنيت از اهم موضوعاتي است که اقليت‌هاي ديني در زير چتر نظام مقدس جمهوري اسلامي از آن برخوردارند و در کنار ساير برادران و خواهران ايراني خود زندگي مي‌کنند.

اسقف مار نرساي بنيامين در پيام خود به هفتمين همايش بين‌المللي «اديان توحيدي» در اصفهان که توسط کشيش «اشور تمرس» نماينده وي قرائت شد، افزود: اين در حالي است که در همسايگي ما در کشورهاي عراق و سوريه آشوريان از خانه و کاشانه خود رانده شده‌اند و بعد از گذشت دو هزار سال در شهر موصل خاستگاه آشوريان و مسيحيان در هيچ کليسايي صداي دعا شنيده نمي‌شود.

وي اضافه کرد: چند دهه گذشته عرصه پيشرفت‌هاي بي سابقه بشري بوده، اما در همين دوره، دستيابي به صلح در بخش‌هايي از دنيا مثل خاورميانه بيش از هميشه با مشکل مواجه شده است. اسقف اعظم کليساي آشوري شرق ايران در پيام خود اضافه کرد: يکي از نتايج اين روند، شاخه انحرافي و خشن تکفيري‌هاست که اعمال امروز آنها در تناقضي آشکار با روح آموزه‌هاي اوليه اسلام و کليه اديان توحيدي است.

بنيامين با يادآوري اقدامات گروه‌هاي تکفيري به عنوان هموارکننده منافع غرب در خلال دوران جنگ سرد افزود: گروه‌هاي تندرو و تکفيري، امروزه به معضل جهاني تبديل شده‌اند و اثرات منفي خشونت و افراطي گري در همه جاي جهان قابل مشاهده است.

* ايران مأمن همزيستي پيروان اديان الهي ‏

‏ رهبر ديني صابئين مندايي ايران دراين همايش گفت: ايران جاي امني براي سکونت تمام اقوام و اديان است و زندگي در اين سرزمين و زير پرچم جمهوري اسلامي با آرامش، سلامت و امنيت کامل همراه است.

گنزورا نجاح چحيلي افزود: برگزاري اين همايش نقطه عطفي است که دنيا بداند اقليت‌هاي ديني در ايران با کمال احترام با تمام برادران و خواهران هموطن خود زندگي آرام و بدون تنشي دارند.

وي گفت: اعتدال، دوستي، برابري، برادري و همزيستي اقليت‌ها و قوميت‌ها در ايران همواره وجود داشته است.

رهبر ديني صابئين مندايي ايران افزود: اقليت صابئين مندايي از بدو پيروزي انقلاب و سپس در دوران جنگ تحميلي و در همه زمينه‌ها خود را همراه و همگام کشور و انقلاب دانسته و در تمام عرصه‌ها مشارکت کرده اند.

چحيلي اضافه کرد: برادران مسلمان ما در ايران داراي فرهنگ غني ايراني و اسلامي هستند و همبستگي ما با ساير هموطنان با هر دين و مذهبي، پابرجا و ابدي خواهد بود.

هفتمين همايش بين‌المللي اديان توحيدي با حضور نمايندگان اديان مختلف در اصفهان برگزار شد.


مطالب پربازدید سایت

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

جدیدترین مطالب

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

احمد عطایی مدیر انتشارات قدر ولایت

باید اعترافات و اسناد جنایات منافقین منتشر شود

دادگاه منافقین اقدامی در مسیر عدالت؛

روایت خانواده‌های شهدای ترور از جنایت‌های فرقه نفاق

مطالب پربازدید بخش خبر

دی 1402
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
5
6
7
8
9
10
11
12
14
15
16
17
18
19
21
22
23
28
29

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان