آمريکا با حذف منافقين از فهرست تروريستي اشتباه بزرگي مرتکب شد

Sazmanusa

آسيا تايمز نوشت: تصميم اخير آمريکا در حذف نام منافقين از فهرست سازمانهاي تروريستي خارجي، اشتباهي بزرگ بود. چرا که اين تصميم در عين حال قدمي به عقب در مذاکرات بين ايران و غرب در خصوص برنامه هسته اي اين کشور محسوب مي شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور) به نقل از باشگاه خبرنگاران، پايگاه اينترنتي آسيا تايمز در گزارشي به قلم "ريچارد جواد حيدريان" نوشت:  شايد جمله "شارل موريس دوتاليران" نابغه فرانسوي در ديپلماسي که گفته بود: "اين از ارتکاب جرم هم بدتر بود؛ اين يک اشتباه بود"، بهترين جمله براي توصيف تصميم اخير آمريکا در حذف نام گروهک تروريستي مجاهدين خلق از فهرست سازمانهاي تروريستي خارجي باشد، چرا که اين تصميم در عين حال قدمي به عقب در مذاکرات بين ايران و غرب در خصوص برنامه هسته اي اين کشور محسوب مي شود.

اقدام آمريکا در اين زمينه اقدامي شک برانگيز بود که تنها جو ديپلماتيک کنوني را بدتر مي کند.

واشنگتن سعي دارد با افزايش فشارهاي خود بر ايران، برتري خود را به اثبات برساند، در حالي که تهران براي تاييد قابليتهاي خود در غني سازي هسته اي تلاش مي کند.

مشخصا بن بست کنوني تنها از طريق ديپلماسي معنادار و پايدار قابل حل است.

تصميم گيري در خصوص گروهک تروريستي منافقين نشان مي دهد که چگونه سياستهاي داخلي مي توانند ديپلماسيهاي رده بالا را از مسير خارج کند. اوباما براي اطمينان از انتخاب مجدد خود، هرکاري مي کند؛ اما آنچه که اوباما ناديده مي گيرد اين موضوع است که چطور نتيجه گيريهاي کوتاه مدت سياسي اش، ممکن است مخاطراتي در بلند مدت و بويژه در خصوص مسئله هسته اي ايران در پي داشته باشند.

وزارت امور خارجه آمريکا در سال 1997 نام گروهک تروريستي منافقين را در فهرست سازمانهاي تروريستي خارجي قرار داد؛ اما از سوي ديگر، واشنگتن پس از سرنگوني صدام در عراق، از اعضاي اين گروهک تروريستي در کمپ اشرف محافظت کرد و بعدها نيز در پي افزايش فشار بر اين گروهک تروريستي با خروج نيروهاي آمريکايي از عراق، واشنگتن اعتراض کرد و انتقال اعضاي گروهک تروريستي به مکاني ديگر را خواستار شد و در نهايت، در ميانه سردرگمي لجستيک و افزايش سر و صداهاي سياسي، واشنگتن حدود سه هزار ترورريست را به کمپ ليبرتي منتقل کرد.

وزارت امور خارجه آمريکا در دفاع از اقدام خود در حذف نام گروهک تروريستي منافقين از فهرست سازمانهاي تروريستي اعلام کرد اين گروهک براي بيش از يک دهه اقدامات تروريستي صورت نداده است.

در اين حال مشخص نيست که واشنگتن به گروهک تروريستي منافقين به عنوان نوعي سرمايه و يک متحد احتمالي  نگاه مي کند يا خير؟ ممکن است حذف نام اين گروهک از فهرست سازمانهاي تروريستي تنها تلاشي بوده باشد براي ناراحت کردن ايران!

با اين وجود، اقدام اخير آمريکا در حذف نام اين گروهک تروريستي از فهرست سازمانهاي تروريستي تنها بخشي از کمکها و تاييد اين گروه از سوي غرب محسوب مي شود- انگليس در سال 2008 و اتحاديه اروپا در سال 2009 نام آن را از فهرست سازمانهاي تروريستي حذف کردند.

اين گروه اکنون حضور فعالي در اين مکانها از جمله پاريس دارد.

تصميم آمريکا براي حذف نام گروهک تروريستي منافقين از فهرست سازمانهاي تروريستي در اصل نتيجه سالها ولخرجي و اعمال نفوذ اين گروهک بوده است؛ اعمال نفوذهايي که مقامات و رهبران رده بالاي هر دو حزب دموکرات و جمهوري خواه (مقامات پيشين و کنوني) را هدف قرار دادند. اين گروهک يک و نيم ميليون دلار هزينه کرد تا سه شرکت مشاوره بزرگ آمريکا را استخدام کند و ميليونها دلار نيز هزينه کرد تا مقامات و رهبران آمريکايي را به سخنراني در جهت منافع خود وادارد.

در واقع فهرست مقامات آمريکايي که از اين گروهک تروريستي حمايت کردند حيرت انگيز است: "اد رندل" فرماندار پيشين ايالت پنسيلوانيا از حزب دموکرات نزديک به 150 هزار دلار دريافت کرد تا به نفع اين گروهک تروريستي سخن بگويد و "النا رز لتينن" نماينده حزب جمهوري خواه در پارلمان آمريکا نيز 20 هزار دلار دريافت کرد. از ديگر مقامات نيز مي توان به بيل ريچاردسون، هاوارد دن و رادولف جولياني از نامزدهاي پيشين انتخابات رياست جمهوري از هر دو حزب، اشاره کرد.

آنچه که واضح و مبرهن است اين است که براي دولت اوباما ناديده گرفتن سازماني که مبارزات عليه ايران را در پيش گرفته، متحدان بسياري در خارج از وزارت امور خارجه براي خود دست و پا کرده، نمايندگان پارلمان را خريده و چهره هاي مهم آمريکايي را به حمايت از خود واداشته است.

اما اين اقدام ممکن است در تلاشهاي چند جانبه و وسيع براي حل مسئله هسته اي ايران، بهاي سنگيني داشته باشد.

در چنين شرايطي، حذف نام گروهک تروريستي منافقين از فهرست سازمانهاي تروريستي توسط دولت اوباما، ديپلماسي وي را در قبال مسئله هسته اي ايران تحت تاثير قرار خواهد داد.


مطالب پربازدید سایت

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

جدیدترین مطالب

دبیرکل بنیاد هابیلیان در دیدار با خانواده شهید کامیاب مطرح کرد:

مجازات منافقین را در محاکم بین المللی نیز دنبال خواهیم کرد

بنیاد هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)

باز هم تروریسم و باز هم کاپشن صورتی

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

سعید کریمی از مجروحان حمله تروریستی راسک و چابهار عیادت کرد

وضعیت مجروحان حمله تروریستی چابهار و راسک

محمود عباس‌زاده مشکینی عضو کمیسیون امنیت ملی

ورود کمیسیون امنیت ملی به حمله تروریستی راسک و چابهار

معاون امنیتی و انتظامی وزیر کشور:

عناصر تروریستی راسک و چابهار ملیت غیر ایرانی دارند

مطالب پربازدید بخش خبر

شهادت یک نوزاد در حمله تروریست‌ها

حمله تروریست‌ها در ایام نوروز

حمله تروریستی به سه نقطه شهرستان چابهار و راسک

تعداد شهدای حمله تروریستی به راسک و چابهاربه 16 نفر رسید

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان