آمریکا و بالکانیزه کردن تروریسم

Ekhtiari

با خروج ایالات متحده آمریکا از عراق، بتدریج شرایط سازمان تروریستی مجاهدین جهت ادامه حضور در این کشور نامناسب گشت و رهبران این گروهک دیگر احساس امنیت نمی کردند.

بویژه این که در آن زمان این سازمان  از سوی آمریکا در لیست گروه های تروریستی قرار گرفته بود. اما با جدی شدن تهدیدات و افزایش فشار از سوی دولت وقت عراق، واشنگتن دو اقدام را جهت حفظ حیات سازمان مجاهدین انجام می دهد. نخست، خارج کردن این سازمان از لیست سازمان های تروریستی و دوم یافتن محل جدید جهت اسکان آنها؛ که در این رابطه کشور آلبانی مد نظر قرار می گیرد. در همین ارتباط، در سال 2013 توافقنامه ای بین  آمریکا و آلبانی جهت انتقال بیش از هزاران نفر از اعضای سازمان تروریستی مجاهدین از کمپ لیبرتی در عراق به تیرانا انجام می گیرد؛ بر اساس برخی از گزارش ها دولت آلبانی به اعضای این سازمان پناهندگی نیز اعطا می کند.

اخیرا پایگاه اینترنتی لوبلاگ در گزارشی به قلم یک عضو جداشده از گروه تروریستی مجاهدین نوشت: آمریکا آلبانی را وادار کرده تروریست‌های داعش را هم بپذیرد. این پایگاه اینترنتی در تحلیلی به قلم مسعود خدابنده (مدیر موسسه مشاورین استراتژی خاورمیانه و از کادرهای تشکیلاتی با سابقه و جدا شده مجاهدین) و همسرش «آن سینگلتون»، نوشت: «بویکو بوریسوف»، نخست وزیر بلغارستان، در کنفرانس مطبوعاتی مشترک با «ادی راما» نخست وزیر آلبانی اعلام کرد «آلبانی به مرکز آشتی برای مبارزانی که از داعش به کشورهای بالکان بازگشته اند»، تبدیل شده است. در واقع  دولت ترامپ از آلبانی خواسته است تا جنگجویان تضعیف شده داعش را که ریشه آنها از منطقه بالکان است، بپذیرد و از آنها میزبانی کند.

تغییر جغرافیایی محل اسکان تروریست ها از چند منظر حائز اهمیت است. نخست این که آمریکا به این جمعبندی رسیده است که کشورهای منطقه خاورمیانه در حال حاضر شرایط نگهداری تروریست را ندارند و آنها می بایست به یک جای امن تری در خارج از منطقه خاورمیانه منتقل شوند. دوم اینکه  حضور تروریست ها در آلبانی دسترسی آمریکا به آنها را بیشتر و بهتر تسهیل خواهد کرد و این کشور آسانتر می تواند امکانات لازم را در اختیار آنها قرار دهد. سوم، به دلیل تعارض هویتی و فرقه ای اعضای مجاهدین و اعراب، امکان اسکان آنها در کشورهای عربی وجود ندارد. اما با این حال کشورهای معاند عربی از سازمان تروریستی مجاهدین جهت تضعیف جمهوری اسلامی ایران بهره برداری کرده و به شیوه های گوناگون از آنها حمایت بعمل می آورند.

آنچه که مسلم است این موضوع است که گروه ها و نیروهای تروریستی نظیر اعضای سازمان مجاهدین و داعش بنوعی نیروهای ذخیره آمریکا محسوب می گردند که هر زمان این کشور احساس نیاز کند از آنها جهت تحقق و تامین منافع خود استفاده می کند. به عبارتی آمریکا در خط مقدم حمایت از تروریست ها قرار دارد و گرفتن ژست در قالب مبارزه با تروریست ها صرفا متظاهرانه و نمایشی است.


فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31