پس از مرگ بن‌لادن

نویسنده: بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)
«جنگ علیه ترور» و حملات مختلف به آزادی‌های مدنی نه سیر معکوس پیدا کرده و نه حتی کاهش یافته، بلکه تشدید شده است.
در پی اعدام شتاب‌زده یک سال پیش اسامه بن‌لادن، بسیاری پیش‌بینی می‌کردند که «جنگ علیه ترور» سرانجام شروع به فروکش کردن می‌کند. در این نوشتار نگاهی می‌اندازیم به اقداماتی که دولت اوباما پس از مرگ بن‌لادن تاکنون در «جنگ علیه ترور» انجام داده است:
• کنگره، با اکثریت آراء ِهر دو حزب، لایحه جنجال‌برانگیز «پاتریوت» را بدون انجام اصلاحات، مجدداً تصویب کرد و این لایحه با امضای اوباما به قانون تبدیل شد. «هری رید» رهبر اکثریت دموکرات سنای آمریکا، کسانی که خواستار اصلاح این قانون شده بودند را متهم کرد که ایالات متحده را در معرض خطر حملات «تروریستی» قرار می‌دهند.
• شاید، برای نخستین‌بار، یک شهروند آمریکایی را «سی‌آی‌ای»، با دستور رئیس‌جمهور، بدون یک صفحه سند و خارج از میدان جنگ، ترور کرد؛ دو هفته بعد، دولت اوباما پسر ۱۶ ساله آمریکایی وی را هم، ترور کرد. دادستان کل آمریکا پس از آن در یک سخنرانی ادعا کرد که رئیس‌جمهور این اختیار را دارد که شهروندان آمریکایی متهم به دست داشتن در «تروریسم» را، بدون این که اتهام آن‌ها در دادگاه اثبات شود، به قتل برساند.
• کنگره، با اکثریت آراءِ هر دو حزب، قانون جدیدی را تصویب و اوباما آن را امضا کرد، که اختیارات رئیس‌جمهور را در بازداشت نامحدود متهمین به «تروریسم» در گستره‌ای جهانی قانونی کرده و دست وی را برای ارائه تعریف جدید در «جنگ علیه ترور» باز می‌گذارد.
• از ۱۱ سپتامبر ۲۰۰۱، دولت ایالت متحده حداقل ۲۶۳ سازمان را برای «جنگ علیه ترور» تأسیس یا بازسازی کرده است. ۳۳ مجتمع ساختمانی را به مساحت ۱۷ میلیون متر مربع، هم اندازه ۲۲ «عمارت پارلمان ایالتی» یا ۳ ساختمان «پنتاگون»، تنها برای ادارات اطلاعاتی ساخته‌اند. بزرگ‌ترین بوروکراسی بعد از «پنتاگون» و «وزارت امور سربازان بازنشسته» متعلق است به «وزارت امنیت داخلی»، با ۲۳۰ هزار نفر نیروی کار. در حال حاضر، حدود ۳۰ هزار نفر به استخدام دولت درآمده‌اند تا مکالمات تلفنی و دیگر ارتباطات جمعی را در داخل ایالات متحده کنترل کنند.
• اتمام ساخت‌وساز یک سایت جدید وسیع در ایالت «یوتا» برای «آژانس امنیت ملی» به منظور تقویت این آژانس برای نظارت گسترده بر شهروندان و تحقق برنامه «آگاهیِ کامل اطلاعات»، تدوین شده در دولت اول جرج بوش.
• اوباما مجوز استفاده از حملات هواپیماهای بدون سرنشین را در یمن صادر کرد، که به موجب آن سی‌آی‌ای می‌تواند افراد را به قصد کشتن مورد هدف قرار دهد، «حتی زمانی که هویت هدف معلوم نیست.»
• ایالات متحده، با بازگشایی یک پایگاه در کشور جزیره‌ای «سیشل»، به طور رسمی حملات با هواپیماهای بدون سرنشین خود را در سومالی گسترش داد.
• یک هواپیمای بدون سرنشین آمریکایی، «طارق عزیز»، نوجوان ۱۶ ساله پاکستانی را به همراه «واحد» خواهرزاده ۱۲ ساله وی ترور کرد، این اتفاق سه روز پس از آن صورت گرفت که نوجوان بزرگ‌تر در گردهمایی‌ای برای اعتراض به کشتار شهروندان پاکستانی توسط هواپیماهای بدون سرنشین آمریکا شرکت کرده بود. (خواهر زاده دیگر طارق را در سال ۲۰۱۰ ترور کرده بودند.)
• ادامه حملات هوایی «ناتو» به مردم افغانستان. تنها در ۲۴ ساعت گذشته [از انتشار مطلب]، ۵ کودک دیگر افغان در جنگ ناتو علیه کشورشان کشته شدند.
• «اف‌بی‌آی» به تلاش‌های مصرانه خود برای درگیر کردن جوانان مسلمان آمریکایی در طرح‌های «ترور» که خودش آن‌ها را درست می‌کند، از تأمین منابع مالی گرفته تا هدایت و پشتیبانی تروریست‌ها، ادامه می‌دهد.
• قانون پاتریوت» (میهن‌پرستی) اجازه تجسس، بازرسی منازل و استراق سمع مکالمات تلفنی را به مأموران امنیتی می‌دهد و آن‌ها حق دارند از این اختیارات، نه‌تنها درباره مظنونان اقدامات تروریستی، بلکه در تجسسی از اتباع خارجی ‌مقیم آمریکا، حتی افرادی‌ که با گروه‌های تروریستی ارتباطی ندارند، نیز بهره ببرند.
مانند همیشه، «مبارزه با تروریسم» هدف «جنگ علیه ترور» نیست؛ «جنگ علیه ترور» خودش هدف است، «تروریسم» صرفاً بهانۀ آن است.