دفاع، بهانه ترور

نویسنده: بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)
فیلیپ جیرالدی افسر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا(CIA) و مدیر اجرایی شورای منافع ملی آمریکاست که دکترایش را از دانشگاه لندن و در رشته مطالعات اروپا کسب کرد. او یکی از مقامات بخش مبارزه با تروریسم سازمان سیا بود و مدت هجده سال در کشورهای ترکیه، ایتالیا، اسپانیا و آلمان برای این نهاد اطلاعاتی آمریکا خدمت کرد و از همین رو بر چهار زبان ترکی، ایتالیایی، آلمانی و اسپانیایی مسلط است. او همچنین سه سال رئیس ایستگاه سیا در بارسلونا بود. مقاله‌های دکتر جیرالدی غالباً با موضوع‌های تروریسم و موضوعات اطلاعاتی و امنیتی در مجله معروف «امریکن کانسروتیو»، روزنامه «هافینگتون پست» و وب سایت خبری‌تحلیلی «آنتی‌وار» منتشر می‌شود. در ادامه متن کامل مصاحبه راه‌نما با دکتر فیلیپ جیرالدی را می‌خوانید.
آقای جیرالدی، نظر شما درباره استفاده آمریکا از هواپیماهای بدون سرنشین برای ترور افراد بی‌گناه در سایر کشورها از قبیل پاکستان، افغانستان و سومالی چیست؟

من فکر می‌کنم استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین طبق قوانین حقوق بین‌الملل در تمام این مکان‌ها غیرقانونی است؛ به خاطر اینکه آمریکا با این کار عمداً حریم هوایی یک کشور را نقض می‌کند. به نظر من کشتن یک فرد توسط پهپادهای مسلح، برابر است با جنایتی جنگی و مقامات ارشد دولت آمریکا که آن را تأیید کرده‌اند باید پاسخگو باشند؛ اگرچه بعید است کسی چنین کاری انجام دهد!
به نظر شما چرا آمریکا در کشورهای دیگر مداخله نظامی می‌کند؟ شما نقش سازمان ملل را در مداخله‌های آمریکا چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آمریکا تنها زمانی در سایر کشورها دخالت می‌کند که از سازمان ملل مجوز دریافت کند. چرا؟ به این دلیل که طبق قانون اساسی آمریکا، دولت برای آغاز جنگ باید رأی کنگره را کسب کند که هیچ علاقه‌ای به این کار ندارد. آمریکا از طریق معاهده‌ای که به تصویب مجلس سنا رسید عضو سازمان ملل متحد شد. معاهداتی که به تصویب سنا برسد، نیروی قانون را دارد؛ یعنی زمانی‌که سازمان ملل اجازه استفاده از نیروی نظامی را بدهد، آمریکا می‌تواند طبق آن عمل کند و دیگر نیازی نیست که برای اعلام جنگ روش مبتنی بر قانونی اساسی را اجرا کند و رأی کنگره را بخواهد. بدین طریق، سازمان ملل ابزار مفیدی می‌شود برای کاخ سفید که هرگاه خواست در جایی مداخله کند از آن استفاده می‌کند و دیگر جایی برای این پرسش باقی نمی‌گذارد که چرا آمریکا دست به اقدام نظامی زد.
دیدگاه شما راجع به تهدیدهای نظامی آمریکا علیه ایران چیست؟ مگر غیر از این است که این تهدیدها منشور سازمان ملل را نقض می‌کند، پس چرا شورای امنیت هیچ‌گونه اقدامی در مقابله با این تهدیدها انجام نمی‌دهد؟
به اعتقاد من تهدیدهای آمریکا درباره استفاده نیروی نظامی علیه ایران به دو دلیل نظریه «جنگ عادلانه» را که به طور گسترده مورد تأیید همگان است، نقض می‌کند: اول اینکه، ایران تاکنون آمریکا را تهدید نکرده است و دوم اینکه برنامه‌ای برای ساخت سلاح هسته‌ای ندارد. همانطور که شما اشاره کردید این تهدیدها منشور سازمان ملل را نقض می کند. سازمان ملل به چند دلیل علیه آمریکا هیچ اقدامی انجام نداده است که مهمترین آن‌ها این است که سازمان ملل در نیویورک مستقر است و واشنگتن بیشترین سهم از بودجه آن را تأمین می‌کند. اگر سازمان ملل درمقابل آمریکا اقدامی اتخاذ می‌کرد، تلاش‌های سیاسی هماهنگی در داخل برای خروج آمریکا از سازمان ملل راه می‌افتاد که می‌توانست این سازمان را به نابودی بکشد.
چرا آمریکا حملات موشکی اسرائیل به غزه و کشتار غیرنظامیان در این منطقه را محکوم نکرد؟

لابی اسرائیل آنقدر بر دولت و رسانه‌های آمریکایی کنترل دارد که خیالش راحت است هیچ‌گاه به گونه‌‌ای اساسی از سوی این کشور مورد انتقاد قرار نمی‌گیرد. همانطور که در مورد اخیر مشاهده کردیم استدلال اسرائیل در انجام اقدام تهاجمی علیه غزه آنقدر ازسوی دولت [آمریکا] تکرار می‌شود که گویا واقعیت همان است. رسانه‌ها و دولت در آمریکا آن را به عنوان دفاع از خود به تصویر کشیدند درحالی‌که در حقیقت آن یک عملیات نظامی هماهنگ برای حمایت از یک برنامه سیاسی بود.
آمریکا از یک سو داعیه مبارزه علیه تروریسم را دارد و از سوی دیگر سازمان منافقین را که عامل قتل ده‌ها هزار انسان بی‌گناه است، از فهرست به‌اصطلاح سیاه خود حذف می‌کند. به نظر شما این اقدامات دولت آمریکا در برخورد با مقوله تروریسم ریاکارانه نیست؟
آمریکا کاملاً در مسئله تشخیص تروریست‌بودن گروه‌ها ریاکارانه عمل می‌کند. با هر معیاری که بسنجیم، سازمان مجاهدین خلق یک گروه تروریستی است که در واقع آمریکایی‌ها را هم کشته است. مجاهدین خلق دوستان زیادی در آمریکا دارد که بسیاری از آن‌ها با پول خریداری شده‌اند. دلیل دیگری که این گروه از یک حمایت گسترده سیاسی برخوردار است این که به عنوان گروهی شناخته شده است که به گونه‌ای فعال در حال مبارزه علیه نظام ایران است. کاملاً مشخص است که اسرائیل از [اقدامات] تروریستی مجاهدین خلق در ایران حمایت می‌کند، گرچه من گمان می‌کنم که آمریکا از آن‌ها به گونه‌ای دیگر استفاده می‌کند؛ یعنی استفاده از آن‌ها به عنوان منابع اطلاعاتی، چرا که آن‌ها امتیازات بسیاری در ایران دارند. در هرصورت این گروه باید یک گروه تروریستی شناخته شود.