رنج تحصيل

منبع: بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)
شهید هنگامی که به حوزه علمیه مشهد پا نهاد، از نظر اقتصادی در تنگنای شدید مالی قرار داشت. اوضاع آن روز حوزه های علمیه چنین بود و بسیاری از طلبه ها در شرایط اقتصادی سختی به سر می بردند، اما با عزم راسخ به تحصیل ادامه می دادند.
در این باره مادر شهید کامیاب از قول فرزندش چنین می گوید:
شهید کامیاب برایم تعریف می کرد و می گفت: اوایلی که به مشهد رفته بودم از نظر مالی بسیار در مضیقه بودم. تا حدی که سه روز بود چیزی نخورده بودم. وقتی از اطاقم برای رفتن سر درس بیرون رفتم، ناگهان حالت ضعف به من دست داد و به شدت از پشت سر به زمین خوردم؛ ولی با این حال حاضر نبودم از کسی کمک بگیرم.
این مشقات و سختی ها در حالی بود که طلاب از سوی رژیم وقت نیز به شدت زیر فشار بودند و لطمات روحی را تحمل می کردند.
سید محمد کامیاب درباره انگیزه شهید از تحمل سختی ها و مشقات آن دوران می گوید:
ایشان همه این گونه رنج ها و سختی ها را تحمل می کرد. زیرا اسلام به کسانی نیاز داشت که چنین تربیت شوند تا بتوانند ارزشهای اسلامی را احیا کنند و فرهنگ والای اسلامی را زنده نگه دارند. او هیچ گونه شکایتی هم نداشت.
آری شهید کامیاب می دانست که باید در مقابل این شدائد و سختی ها مانند کوهی استوار ایستاد. زیرا اسلام و احکام آن در جامعه به تدریج در حال از بین رفتن بود و لازم بود عده ای برای حفظ ارزشهای اسلامی و تعلیم آن در جامعه فعالیت کنند. او می دانست که باید به زودی در مبارزه ای جان فرسا و سخت با مزدوران رژیم پهلوی دست و پنجه نرم کند و مقدمه ی چنین مبارزه ای دانش بسیار و خودسازی و تقواست. از این رو تمام تلاش خود را برای خودسازی و فراگیری علوم اسلامی به کار می بست تا بتواند به نحو احسن از تمام ظرفیت خود در راه ترویج و تبلیغ اسلام استفاده کند.