رعایت ضوابط

منبع: بنیاد هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور)
شهید کامیاب به شدت مخالف رابطه بازی و توصیه و سفارش کردن برای دیگران بود. اعتقاد داشت که تمام کارها باید براساس ضوابط باشد نه روابط. به همین علت هیچ گاه سفارش و توصیه کسی را برای استخدام یا دیگر امور به مسؤولین که اغلب از دوستان صمیمی اش بودند نکرد.
سید حسن کامیاب در این باره می گوید:
در اوایلی که ازدواج کرده بودم به ایشان گفتم: می خواهم زمینی بگیرم و خانه ای برای خود بسازم، شما به آقای فلانی زنگ بزنید و سفارش مرا بکنید. ولی ایشان ناراحت شدند و گفتند: من کاری به کسی ندارم و شما هم مانند دیگر مردمید. خودتان بروید کار کنید و زمینی را که می خواهید بخرید. ایشان حتی یک بار توصیه و سفارش مرا به جایی نکردند.
همچنین نقل می کنند که یکی از همسایگان شهید کامیاب پس از انتخابات مجلس پیش ایشان می رود و به ایشان می گوید؛ من از این که شما درباره استخدام فرزندم به جایی زنگ نزدید و سفارش نکردید راضی نیستم! سپس شهید کامیاب در جواب آن فرد می گوید: شما باید خودتان بروید و مانند دیگران کارتان را طبق روال عادی پیش ببرید و اگر جایی دیدید که حق شما ضایع می شود به من بگویید تا پیگیری کنم. ولی این که از من می خواهید که سفارش یا رابطه بازی کنم و حق دیگران را نادیده بگریم، اهل این کار نیستم. (مصاحبه با سید حسن کامیاب، برادر شهید کامیاب)

آقای سید محمد کامیاب در همین باره می گوید:
زمانی که ایشان در انتخابات مجلس رأی آوردند، تلفن قطع نمی شد و یکسره زنگ می زد و تقاضا و توصیه هایی می کردند که شما که به مجلس می روید ما چنین انتظاراتی داریم. یادم هست که نامه های زیادی برای ایشان آمده بود که همه تقاضا و سفارش داشتند. هنگامی که شهید کامیاب نامه ها را می خواند خیلی ناراحت می شد و یا به خاطر برخی انتظارات بی جا خنده اش می گرفت. ولی ایشان کسی نبود که اهل سفارش و توصیه باشد. به یاد ندارم که حتی برای خودش از مقامش استفاده ای کرده یا برای اطرافیانش سفارش نموده باشد. روحیه بسیار بالایی داشت و به هیچ وجه حاضر نبود بدون ضابطه و قانون کاری انجام بشود یا خدای نکرده حقی ضایع گردد.