سازمان جاسوسی انگلیس و ترور دانشمندان هسته ای


پاییز ۸۹ زمانی که جان ساورز در مقام رئیس دستگاه جاسوسی انگلیس(MI۶) مقابل دوربین رفت، برای افکار عمومی این سوال پیش آمد که کدام موضوع مهمی رئیس( MI۶ ) را برای اولین بار در صد سال اخیر در انگلیس مقابل دوربین کشانده است.
برنامه هسته‌ای ایران مهم‌ترین موضوعی بود که صحبت‌های او را تشکیل می‌داد. جان ساورز اعلام کرد سازمان تحت ریاستش در حال «انجام عملیات جاسوسی» با هدف «توقف برنامه هسته‌ای ایران» است.
اما صحبت‌های او شاه کلیدی داشت که از اتفاقات آتی رمزگشایی می‌کرد. شاه کلیدی که به نظر می‌رسید فرمان آغاز یک عملیات جدید و غیر انسانی علیه مردم ایران باشد: «دیپلماسی برای متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران کافی نیست و باید به فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی برای مقابله با ایران ادامه داد.»


به گزارش رجانیوز، ۸ آذرماه ۸۹ و تنها چند روز پس از این اظهارات، مجید شهریاری و فریدون عباسی از برجسته‌ترین و کلیدی‌ترین دانشمندان هسته‌ای ایران در دو عملیات جداگانه ترور شدند تا به زودی ترجمه عملی سخنان ساورز و مراد او از فعالیت‌های جاسوسی و اطلاعاتی علیه برنامه هسته‌ای ایران نمایان شود.
یکسال بعد در آذرماه سال ۹۰ و در شرایطی که محافل دانشجویی آماده می‌شدند تا سالگرد شهادت شهید مظلوم و نامدار هسته‌ای ایران را برپا کنند، دولت انگلیس به عنوان اولین کشور تحریم‌ کننده فعالیت‌های مالی با ایران در دور جدید تحریم‌ها علیه ایران، در روز اول آذرماه از توقف همکاری با موسسه‌های مالی ایران از جمله بانک مرکزی خبر داد. موضوعی که بسیاری آنرا اعلام جنگ اقتصادی انگلیس علیه ایران قلمداد کردند.
همین موضوع بود که موجب شد با توجه به اقدامات و موضع گیری‌های خصمانه دولت انگلیس نسبت به ایران طی سال‌های قبل، خصوصا در ایام حوادث پس از انتخابات، مجلس شورای اسلامی طرح کاهش سطح روابط تهران- لندن را کلید بزند. طرحی که توسط نمایندگان مجلس در ۶ آذر ماه ۹۰ با ۱۷۹ رای مثبت تصویب شد و بر این اساس،‌ مجلس هشتم با فریاد مرگ بر انگلیس طرح کاهش روابط با انگلستان را تصویب کرد. این در حالی بود که مخالفین این طرح معتقد بودند که روابط با انگلستان نباید کاهش یابد، بلکه باید قطع شود.