تروریسم معضل بزرگی است و اولین ملتی که بعد از فلسطین گرفتار تروریسم شد ایران بود و ۱۷هزار نفر از جوانان ما را کشتند و هیچ کس مثل ما قربانی تروریسم نیست و همچینن تجربه مبارزه با تروریسم را ندارد.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور) حجتالاسلاموالمسلمین حسن روحانی، رئیسجمهور منتخب در اولین نشست خبری خود پس از انتخابات به سوالات مختلف خبرنگاران پاسخ داد. در میان این سوالات، تروریسم و نشست اخیر ریاض حول مبارزه با تروریسم از موضوعاتی بود که خبرنگاران به آن اقبال نشان دادند. در ادامه سوالات خبرنگاران در حوزه تروریسم و پاسخهای رئیسجمهور ارائه میشود:
مبارزه با تروریسم با جلسه و دادن پول به ابرقدرتها حل نمیشود
رییس جمهور درباره نشست سران کشورهای عربی با ترامپ و اینکه در این جلسه گفته شد ایران باید دست از حمایت از ترویستها و جبهه مقاومت و حزبالله لبنان بردارد، اظهار کرد: اجتماع در عربستان به اعتقاد من اجتماع نمایشی بود که هیچ ارزش عملی نداشت. از این نمایشها عربستان قبلا درست کرده بود.
او افزود: مبارزه با تروریسم با جلسه و دادن پول ملتی به یک ابرقدرت حل نمی شود. کسی که در این منطقه توانسته در برابر تروریسم بایستد ملت عراق، سوریه و لبنان بوده است. ملت ایران از طریق دیپلماتهایش و مستشاران نظامیاش به این دولت بزرگ کمک کرده و خواهد کرد.
چه کسی میتواند ادعا کند که بدون ایران امنیت مستقر میشود
رییس شورای عالی امنیت ملی با تاکید بر اینکه تنها ملتهای سوریه و عراق باعث شدند تروریستها در دمشق و بغداد مستقر نشوند، ادامه داد: چه کسی میتواند در این منطقه ادعا کند که بدون ایران ثبات منطقه حفظ خواهد شد؟ چه کسی میتواند ادعا کند که بدون ایران امنیت مستقر خواهد شد؟ ایرانیها و روسیهایها در کنار سوریها و عراقیها با تروریسم جنگیدند. چه کسانی به تروریستها پول داده و میدهند؟ کسانی که به تروریستها پول دادهاند نمیتوانند ادعای مبارزه با تروریستها را کنند. دولت آمریکا هیچ وقت با تروریسم مبارزه نکرده اما مردم آمریکا مخالف تروریستها هستند.
برخی از حاکمان منتطقه به آمریکا مشاوره غلط میدهند
روحانی افزود: آمریکا اگر راه دیگری انتخاب کند شکست خواهد خورد، ما منتظریم دولت جدید آمریکا استقرار پیدا کند از لحاظ فکری، موضع گیری و ثبات سپس نسبت به گروه حاکم قضاوت میکنیم. آمریکایها همیشه اشتباه کردند چه زمانی که به افغانستان حمله کردند، چه زمانی که به عراق حمله کردند، چه زمانی که ایران را تحریم کردند و چه زمانی که به سوریه و یمن آمدند. اگر یک مورد درست عمل کرده شما بفرمایید. آمریکا منطقه ما را نمیشناسد، حاکمانی هستند که مشاوره غلط میدهند، کسانی در منطقه افرادی را در آمریکا با پول میخرند دولت باید به فکر مردم آمریکا باشد.
دوران دخالت در امور داخلی دیگران و پول دادن به گروههای تروریستی تمام شده است
روحانی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه اخیرا در عربستان سعودی جلسهای برگزار شده که ایران را به عنوان هسته مرکزی، تروریسم معرفی کردند مکانیزم جنابعالی با توجه به اینکه به عنوان دولت اعتدالی شناخته میشوید برای اینکه چهره ایران را عوض کنید چیست، گفت: از ابتدای دولت یازدهم در قدم اول اعلام کردیم که مخالف خشونت و تروریسم هستیم و جهانی عاری از خشونت و افراطگرایی میخواهیم.
او افزود: آنهایی که در عربستان جمع شدهاند هم به این نتیجه رسیدند که باید با اعتدال رفتار کنند و راهی به جز اعتدال وجود ندارد لذا دوران دخالت در امور داخلی دیگران و جنگ و پول دادن به گروههای تروریستی پایان رسیده است و نشان داده شده است که چگونه تروریسم قدم به قدم به اضمحلال رسیده است و امروز همه متوجه شدند که باید با تروریسم مبارزه کنند.
مبارزه با تروریسم را در دولت دوازدهم با قدرت بیشتر ادامه میدهیم
روحانی بیان کرد: از اول کار دولت یازدهم تاکید کردیم که دنبال سلاح کشتار جمعی نیستیم و با این که سالها علیه ایران بیان کردند ایران به دنبال حمایت از تروریسم است و درست نمیگویند،چهره جمهوری اسلامی مبارزه با تروریسم بوده و این را در دولت دوازدهم با قدرت بیشتر ادامه خواهیم داد.
در عربستان مردم تاکنون صندوق رای را هم ندیدهاند
او در پاسخ به این پرسش که آیا در برابر فروش چند ده میلیارد دلاری سلاح از سوی آمریکا به عربستان، ایران نیز بنیه دفاعی خود را افزایش خواهد داد و تسلیحات خریداری خواهد کرد، گفت: عربستان سعودی قبلا هم ۱۰۰ میلیارد دلار در دوران دفاع مقدس به صدام داده بود و نتیجه آن دوران را عربستان دید. الان هم مشکلی ندارد و پولی از جیب ملت عربستان به جیب آمریکا میریزد. عربستان فکر میکند که شاید سلاح بخرد اما ما اگر نیازی به سلاح داشته باشیم آن را میسازیم چرا که قدرت ساخت آن را داریم و مشکلی برای ما در این جهت نیست. به نظرم عربستان هم نمیتواند از این سلاحها استفاده کند و مجبور است از مستشاران آنها بهره گیرد.
رییسجمهور خطاب به حاکمان برخی از کشورهای منطقه گفت: مردم عربستان دوست ما هستند و همیشه آنها را دوست داشته و داریم. امیدواریم دولت عربستان راه صحیح را انتخاب کند. راه قدرت سلاح نیست آن هم خرید از دیگران. حتی راه قدرت درست کردن سلاح هم نیست. اساس قدرت، قدرت ملی است و این قدرت با انتخابات و با حضور مردم در پای صندوق درست میشود. ترامپ زمانی به منطقه آمد که حضور ۴۵ میلیونی مردم را در پای صندوق را دید و به کشوری رفت که معنای انتخابات برای آنها مفهوم نیست و تاکنون صندوق رای را ندیدهاند. امیدوارم روزی حاکمان این کشور اجازه دهند حاکمانشان مورثی نباشند و توسط مردم انتخاب شوند.
موشک ما برای صلح است
روحانی در پاسخ به این پرسش که وزیرخارجه آمریکا شما را خطاب قرار داده و گفته امیداور است در دولت آتی برنامه موشکی جمعآوری شود و حمایت از گروههای ترویستی پایان داده شود، گفت: قرار ما نیست که دنبال رویاهای آنها باشیم. مردم ایران برای دفاع خودشان و برای تسلیحات خودشان نه از کسی خواهند ترسید و نه از کسی اجازه خواهند گرفت. ملت تصمیم گرفته همیشه قدرتمند باشد. سلاح ما برای صلح است. موشک ما برای صلح است. او تاکید کرد: اگر این موشکها ساخته نشود برخی دچار اشتباه محاسباتی میشوند و منطقه را به جنگ میکشند. موشک ما برای تهاجم نیست بلکه برای صلح و دفاع است.
17000 شهید ترور در کشور یعنی ایران قربانی تروریسم است
رییس جمهور در پاسخ به اینکه چگونه میخواهیم در منطقه ثبات ایجاد کنیم و مبارزه با تروریسم را تا کجا ادامه میدهید، گفت: تروریسم معضل بزرگی است و اولین ملتی که بعد از فلسطین گرفتار تروریسم شد ایران بود و ۱۷ هزار نفر از جوانان ما را کشتند و هیچ کس مثل ما قربانی تروریسم نیست و همچینن تجربه مبارزه با تروریسم را ندارد .
او ادامه داد: دلیل اینکه تروریسم نمیتواند به ایران نفوذ کند به دلیل این است که ما تجربه مبارزه با آن را داریم که البته هوشیاری مردم را هم نمیتوانیم فراموش کنیم. البته تروریسم برای همه خطرناک است و باید هر کجا وجود دارد با آن مبارزه شود و ما مبارزه با تروریسم را تا پایان ادامه میدهیم.
رییسجمهور در پاسخ به این سوال که در دولت آینده رابطه ایران با سوریه چگونه خواهد بود و چه برنامهای برای هماهنگی با کشورهای دیگر برای مبارزه با تروریسم بینالمللی دارید، گفت: از ابتدای دولت یازدهم که فعالیت خود را آغاز کردیم گفتیم که راه حل سوریه نظامی نیست و باید از کانال سیاسی جلو رفت. در این راستا قدمهای خوبی برداشتیم و خوشحالیم که روسیه و ایران و ترکیه با هم همکاری میکنند و امیدواریم این تلاشها به نتیجه برسد.