ميزدگرد «تروریسم از منظر آیت‌الله شاهرودی» برگزار شد

Terorism4

پنجمين ميزدگرد از سلسله ميزدگردهاي علمي تخصصي دانشگاه عدالت با عنوان «تروريسم در پرتو نظرات حضرت آيت الله العظمي هاشمي شاهرودي (مد ظله)» برگزار شد.

به گزارش پایگاه خبری‌تحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، مجري برنامه در ابتداي سخنان خود ضمن خير مقدم به ميهمانان و حاضرين محترم، ترويج علوم انساني و اسلامي، تقويت انديشه هاي اسلامي و پاسخگويي به نيازهاي روز جامعه در حوزه علوم انساني را از مهمترين اهداف اينگونه نشست ها خواندند و افزودند دانشگاه عدالت تمام همت خود را براي برگزاري چنين نشست هاي علمي تخصصي بكار خواهد بست و از ظرفيت اساتيد برجسته و علمي بهره خواهد جست. سپس از سخنرانان اين ميزگرد دعوت شد تا سخنراني خود را آغاز نمايند.

سخنران اول برنامه، جناب آقاي دكتر خسروي سخنان خود را در ابتدا با شاخص هاي تروريسم آغاز كردند. ايشان، بكارگيري خشونت، قرباني نمودن، قانون شكني، ايجاد وحشت و ترس، به عهده گرفتن عمل ترور آميز و نيز سازمان ها و اشخاصي كه عامل تروريسم هستند را از مهمترين شاخص هاي تروريسم خواندند و افزودند، دانشمندان علوم سياسي براي مفهوم تروريسم، ۱۴ مورد ذكر كرده­اند، ايشان ناركو تروريسم، سايبر تروريسم، بيوتروريسم، تروريسم هاي شيميايي، تروريسم ملي گرا، تروريسم مذهبي، تروريسم جنايي و تروريسم انتحاري را از مهمترين انواع تروريسم خواندند. دكتر خسروي در ادامه سخنان خود، به آمارهايي در حوزه تروريسم اشاره كردند و فرمودند: در سال ۲۰۱۳، ۱۸ هزار نفر جان خود را به خاطر عمليات تروريستي از دست داده اند كه ۸۰ درصد از اين آمارها متعلق به كشور عراق، افغانستان، پاكستان، سوريه و نيجريه است.

ايشان در پايان سخنراني خود، تروريسم سياسي و ترورسيم در حوزه كشاورزي را بصورت تحليلي، تبيين كردند و اشاره داشتند كه متاسفانه قدرتهاي استعمارگر، كه در صدر آنها آمريكاي جنايتكار است به بهانه اجراي حقوق بشر، در كشورهاي جهان سوم، نيروهاي خود را براي به يغما بردن سرمايه هاي اينگونه كشورها مستقر كرده اند و همين امر باعث شده كه يك لكه ننگين بر دامن خود ايجاد كنند.

Neshastdaneshgaedalat

 

سخنران دوم برنامه جناب آقاي دكتر جلالي استاد دانشگاه و متخصص حوزه علوم سياسي بودند كه در ابتداي سخنان خود به شكل گيري گروه تكفيري داعش و نحوه تاسيس اين فرقه ضاله پرداختند. ايشان در ادامه سخنان خود افزودند، داعش باقيمانده نسل چكمه پوشان يزيد و باقيماندگان حزب بعث عراق هستند كه طنين چكمه هايشان در سال هاي اخير شنيده شد و مثل غده هاي سرطاني در عراق و سوريه منتشر شدند.

ايشان در ادامه سخنان خود به تاريخچه اين بحث پرداختند و اظهار داشتند يكي از حادثه هاي تروريسي بزرگ در سال ۱۹۲۱ در ارمنستان اتفاق افتاد كه تركان عثماني يك نسل كشي و ژنوسايد بزرگي را عليه ارمني ها به راه انداختند.

دكتر جلالي، در ادامه سخنان خود به اعمال وحشيانه و تروريستي در بوسني، ميانمار و برمه اشاره كردند و ۵ گروه سلفي كه از سال ۲۰۰۰ به بعد شكل گرفتند را مورد بررسي قرار دادند. ايشان تاريخچه شكل گيري طالبان، گروه هاي تكفيري در شمال آفريقا و شكل گيري القاعده را تببين و تحليل كردند. اين استاد دانشگاه، در پايان سخنان خود، به نقش جمهوري اسلامي ايران در مبارزه با تروريسم اشاره كردند و افزودند مردم عراق در پي حكم آيت الله سيستاني و با كمك جمهوري اسلامي ايران، اجازه ندادند كه چهار شهر شيعي بزرگ عراق، يعني كربلا، نجف، كاظمين و سامرا، به دست گروه هاي تكفيري و سلفي اشغال شود.

سومين سخنران اين برنامه، جناب آقاي دكتر اميني كه متخصص در علوم سياسي و استاد دانشگاه هستند، بيانات خود را با بحث ريشه يابي در حوزه تروريسم آغاز كردند. ايشان در ابتداي سخنان خود افزودند، مفهوم تروريسم از زماني كه وارد كشورهاي اسلامي شد با دو آسيب جدي دست و پنجه نرم كرده كه يكي از آنها معادل سازي هاي نه چندان دقيق براي مفهوم تروريسم و ديگر آسيب، آميختگي امر مقدس با تجربه نامقدس است. ايشان با بيان اين مطلب افزودند، در فارسي معادل سازي دقيقي براي مفهوم تروريسم نشده ولي در لغت عرب، واژه هايي مثل ارهاب، اغتيال، فتك، محاربه با خدا، و مفسد في الارض آمده است.

دكتر اميني در ادامه سخنان خود افزودند، نبايد اينگونه تصور كنيم كه مفهوم تروريسم فقط به غرب تعلق دارد بلكه درست اين است كه بگوييم هم در غرب و هم در اسلام اين مفهوم بوده است. ايشان در پايان سخنان خود افزودند، ترور و كشتن انسان، در همه فرهنگها بد و مذموم است و اين واژه در همه فرهنگها بار منفي دارد. اين پديده، يك پديده ي شوم، غير مذهبي، غير ديني و غير اخلاقي است.

در پايان اين نشست، سخنرانان برنامه به سوالات حاضرين پاسخ دادند واز طرف معاون علمي دانشگاه، از سخنرانان برنامه به رسم يادبود تقدير و تشكر شد و اين ميزگرد با ختم صلوات بر محمد و آل محمد (ص) پايان يافت.


جدیدترین مطالب

انا لله و انا الیه راجعون

دختر شهید صیادشیرازی درگذشت

سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل در نامه‌ای به شورای امنیت

ایران: شورای امنیت، حمله تروریستی میرجاوه را محکوم کند

دادستان مرکز استان سیستان‌و‌بلوچستان خبر داد

شهادت ۳ نفر از نیرو‌های مرزبانی در حادثه تروریستی شهرستان میرجاوه

شهید ترور

شهید علی مفاخری

مطالب پربازدید بخش خبر

در نشست روز جهانی گرامیداشت قربانیان ترور مطرح شد

ایران بزرگترین قربانی تروریسم در جهان

همزمان با روز جهانی یادبود قربانیان تروریسم

نشست گرامیداشت قربانیان ترور ایران 31 مرداد در تهران برگزار می شود

توسط گروهک تروریستی موسوم به جیش‌العدل

ترور رئیس اداره آگاهی شهرستان خاش

فروردین 1403
شنبه 1 شنبه 2 شنبه 3 شنبه 4 شنبه 5 شنبه جمعه
1
2
3
4
5
8
9
10
11
12
16
17
18
19
20
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

دانلود فیلم های تروریستی ایران و جهان