وزیر کشور تصریح کرد که مرزهای شرقی در اولویت اول تأمین امنیت مرزهای ایران هستند.
به گزارش هابیلیان به نقل از ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور صبح شنبه در اولین کنفرانس بینالمللی امنیت، پیشرفت و توسعه پایدار مناطق مرزی، سرزمینی و کلانشهرها، راهکارها و چالشها که در وزارت کشور برگزار شد با اشاره به اقدامات مرزبانان کشور، اظهار کرد: از همه مرزبانان عزیز تشکر میکنم انصافا در شرایط سخت و دشواری در مرزها در حال انجام وظیفه می کنند. شانس ما هم ایناست که در شرق و غرب همسایگانی داریم که برای تامین امنیت خود مشکل دارند و این موضوع ما را با هزینه بیشتری روبهرو میسازند و این به خاطر مسئولیتپذیری ماست.
وی ادامه داد: در تمام مناطق مرزیمان با یک عدم توازن و تعادل مواجه هستیم که این در توسعه روستایی و شهری وجود دارد و همین عدم تعادل و توازن ناشی از نبود یک نظام بودجهریزی و مدیریت کارآمد است و من همین را بزرگترین تهدید میدانم و بقیه مشکلات هم ناشی از همین است.
وزیر کشور با بیان اینکه میان منابع و امکاناتی که دولت در قالب وام و تسهیلات در این مناطق توزیع میکند، تعادلی وجود ندارد، افزود: همین منابع و زیرساختهایی که به این مناطق بردیم موجب پایداری جمعیت نشدهاند و تا زمانیکه نظام بخشی و بودجهریزی متمرکز داشته باشیم، این وضعیت ادامه خواهد داشت، لذا برای تأمین امنیت در مناطق مرزی باید به این موارد اهمیت بیشتری بدهیم.
رحمانی فضلی ادامه داد: ما دیگر نمیتوانیم شاهد این باشیم که سیل عظیم جمعیت به سمت مرکز وجود داشته باشد.
وی در ادامه با بیان اینکه همه قدرتهای ضد نظام جمهوری اسلامی در صدد تجهیز معاندان نظام هستند، اظهار کرد: اما امروز در شرایطی هستیم که توانستیم آنها را خنثی کنیم، لذا بهترین ابزار برای مقابله با این تهدیدات پدافند غیرعامل است و از این طریق به امنیت پایدار خواهیم رسید و متأسفانه به دلیل غفلت از این اصل بیشترین انرژی و هزینه را برای تأمین امنیت مناطق مرزی صرف کردیم و به خاطر همین از ابزار نظامی برای تأمین امنیت استفاده میکنیم.
وزیر کشور ادامه داد: مرزهای شرقی در اولویت اول تأمین امنیت مرزها هستند و بیشترین هزینه را هم صرف کردیم و باید بدانیم که این مهم از طریق کار نظامی صورت میگیرد، نه از طریق پدافند غیرعامل، لذا شورای عالی امنیت ملی اختیار توسعه امنیت شرق و غرب را به ما داده است و تلاش همه ما براین است که امنیت این مناطق را تأمین کنیم و دولت هم با وجود کمبود منابع در این خصوص به خوبی عمل کرده است.
رحمانی فضلی گفت: در حوزه تبادلات مرزی توانستیم یک نظامبخشی خوبی در بازارچههای مرزی و انتقال سوخت از طریق این مناطق صورت گیرد، اما این اقدامات کافی نیست و فقط به عنوان مُسکن عمل میکند.
وی با بیان اینکه مقابله خوبی با تروریستها صورت گرفته است، خاطر نشان کرد: این تروریستها در گروههای ۳۰ یا ۴۰ نفره با خودروها و سلاحهای نو دست به اقدام علیه ما میزنند. همچنین برای تأمین امنیت مرزها باید همکاریهای خوبی با کشورهای همسایه صورت بگیرد و طبق پروتکلهای جهانی این کشورها مسئولیت تأمین امنیت مرزهای خود را دارند اما متأسفانه شاهد این موضوع به ویژه در مناطق شرقی نیستم که در همین مسئله گروگانها طبق مذاکرات خوبی که صورت گرفت به آنها گفتیم که در خصوص اعمال حاکمیت در این مناطق ناتوان نیستیم اما چون به تعهد شما به پروتکلهای بینالمللی اعتماد داریم، منتظریم این کشورها خود امنیت مرزهایشان را تأمین کنندو این نشاندهنده پایبندی ما به اصول است و همچنین نشاندهنده این است که ما با متحدان استراتژیکمان همکاری خوبی در تأمین امنیت عمق استراتژیک داریم.
وی افزود: سالانه ۷۰۰ هزار نفر از افاغنه را توانستیم با احترام جمع کنیم و آنها را به کشورشان بازگردانیم اما متأسفانه بر اساس وضعیت توپوگرافی افغانستان دوباره به ایران بازگشتند، لذا از دولت افغانستان میخواهیم که متعهد و مسئولیتپذیر باشد و همچینن این را میگویم که در امنیت مرزها هیچ مشکلی نداریم و با توجه ویژه به پدافند غیرعامل خواهیم توانست به امنیت پایدار مرزی دست یابیم.