
سفر اخیر بشاراسد رئیسجمهور سوریه به ایران و دیدار وی با رهبرمعظم انقلاب اسلامی، بار دیگر دشمنان امنیت منطقه و خصوصا ایالات متحده آمریکا و متحدان غربی و منطقهای آن را هراسان ساخته است. صورت گرفتن این دیدار، خصوصا در برهه زمانی فعلی، از اهمیت زیادی برخوردار است.
در اینخصوص نکاتی وجود دارد که لازم است مورد توجه قرار گیرد:واقعیت امر این است که ایالاتمتحده آمریکا دیگر توان پرداخت هزینههای تصاعدی شکست در سوریه و به طور کلی منطقه را ندارد و دمشق به نقطه آشکارساز شکست سیاستهای منطقهای آمریکا تبدیل شده است.
درحال حاضرترامپ تنها درصدد آن است که هزینههای بالا بردن پرچم سفید شکست در این مناطق را کاهش دهد زیرا او و همراهانش راه چاره دیگری را در اینخصوص نمیبینند.
بازی خونین و خطرناکی که اوباما در سال 2011 میلادی در سوریه کلید زده بود و ترامپ آن را ادامه داده بود، دارد بهپایان میرسد! هرچند توطئههای واشنگتن در سوریه ادامه خواهد داشت، اما شکست تروریسم تکفیری به معنای برهم ریختن پازلی است که دموکراتها و جمهوریخواهان آمریکایی از حدود هفتسال قبل و بهصورت مشترک علیه دولت و ملت سوریه و متعاقبا ملتهای منطقه چیده بودند.صورت مسئله در سوریه کاملا مشخص است! رسانههای غربی صراحتا از شکست غرب و ارتجاع عرب در سوریه خبر می دهند. گروههای تکفیری و تروریستی در سوریه هرروزه خود را در موقعیتی سختتر و تنگنایی بیشتر میبینند.روندی که تا نابودی مطلق گروههای تکفیری ادامه خواهد یافت.
با شکست آمریکا در سوریه، ستون فقرات تروریسم تکفیری در این کشور شکسته شده است. موضوعی که بهشدت مهرههای متوحش آمریکا مانند محمد بنسلمان، ولیعهد سعودی را نگران ساخته است. اگر سوریه تا دیروز تنها نماد پایداری در برابر دشمنان قسمخورده جبهه مقاومت بود، امروز بهصورت همزمان به نماد پایداری و پیروزی تبدیل شده است.
این روزها نهتنها رسانههای غربی، بلکه سیاستمداران ارشد آمریکایی و اروپایی قدرت انکار شکست خود در سوریه را ندارند. از سال 2011 میلادی، ایالاتمتحده آمریکا با استفاده از مهرههای عربی مرتجع خود در منطقه بازی خطرناکی را علیه حکومت و ملت سوریه آغاز کرد. اما امروز پس از حدود هشتسال، شاهد شکست بازی واشنگتن در دمشق هستیم.
باراک اوباما در سال 2013 میلادی با همراهی هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه خود و حتی برخی سناتورهایی که ظاهرا رقیب کاخ سفید بودند (مانند جان مک کین)، داعش را در سوریه تاسیس کرد. این میراث شوم و خونین در پایان سال 2016 میلادی به دونالد ترامپ رسید. ترامپ که به مانند اوباما تعلق خاطر خاصی به داعش و دیگر گروههای تروریستی و تکفیری در سوریه داشت، از هیچگونه اقدام و کوششی در راستای حمایت از آنها دریغ نکرد. با اینحال پیروزی جبهه مقاومت در سوریه، رویاهای ترامپ را نقش بر آب ساخت. یکی از وجوه اشتراک اوباما و ترامپ، شکست مشترک این دو در سوریه محسوب میشود. شکستی که برای همیشه در کارنامه سیاست خارجی ایالات متحده آمریکا ثبت و ضبط خواهد شد.
در نهایت اینکه سفر بشار اسد به ایران، نقطه آشکارساز پیروزی بزرگ جبهه مقاومت علیه تروریسم تکفیری است. تروریسمی که ساخته و پرداخته دست آمریکا و متحدان آن بوده و هم اکنون با تنفس مصنوعی کاخ سفید به حیات حداقلی خود ادامه می دهد.