دکتر محمد رضا دهشیری استاد دانشکده روابط بین الملل در همایش ائتلاف نخبگان علیه تروریسم برای صلح عادلانه، بر این نکته تاکید داشت که تروریسم فرهنگی مبحث جدیدی است که به تخریب میراث فرهنگی گذشته مبادرت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی هابیلیان(خانواده شهدای ترور کشور) دکتر محمدرضا دهشیری گفت: داعش مظهر تروریسم فرهنگی و تروریسم تکفیری است که موازی با اقدامات اقتصادی و نظامی به اقدامات تخریب فرهنگی مبادرت دارد و به کسب درآمد از نفت و مبادله زنان می پردازد. داعش از نظر اقتصادی تفکراتی مغایر با مدرنیته دارد و لی هم زمان معتقد است تفکر عقلانی و پویایی تشیع که مبتنی بر اجتهاد است، تفکری ضد شریعت است.
این گروهک اولویت مبارزات خود را مبارزه با تشیع قرار داده و می خواهد با ایجاد گسست هویتی میان شیعیان و اهل سنت، اهل سنت را بر ضد شیعیان بشوراند.
دهشیری تکثر هویتی گروه های تروریستی را نقطه ضعف این گروه ها دانست و تاکید کرد این گروه ها در بسیاری موارد به ردّ یکدیگر می پردازند و تفاسیر مختلفی را از شریعت عرضه می کنند لذا می توان از این اختلافات در راستای تضعیف آنان استفاده کرد.
آنان از رسانه استفاده کرده و به عضوگیری می پردازند و حتی تعداد افرادی که در فضای مجازی برای داعش فعالیت می کنند و به تبلیغ و سربازگیری می پردازند بیشتر از کسانی است که در میدان های جنگ فعالیت می کنند؛ با استفاده از مجلات و سایت ها در ترویج افکار خود تلاش می کنند و لذا لازم است علاوه بر ائتلاف نخبگان و هم اندیشی کارشناسان، نشست هایی هم برای توجیه کردن عوام در جامعه اسلامی تشکیل داد.
وی با تاکید بر مبارزه با تروریسم فرهنگی بر این نکته تاکید داشت که باید تلاش کرد میراث های کشورهای عربی که توسط تروریسم فرهنگی به تاراج رفته است به آن کشورها بازگردد. باید از رادیکالیزه شدن فضای منطقه و تفرقه میان مسلمانان جلوگیری کرد و با شناخت ظرفیت های قومی و مذهبی، و ایجاد وحدت زمینه های مقابله با تفکرات تکفیری را فراهم کرد. با تفکرات نابخردانه مقابله کرد. زیرا اکنون جنگ و درگیری میان نخبگان و نابخردان است؛ باید برای ایجاد وحدت بر شباهت های اخلاقی و فرهنگی تاکید شود و نباید بر تمایزات و تفاوت های فقهی دامن زد. بسیج شبکه های اجتماعی در مبارزه با تفکرات تکفیری از اهمیت ویژه برخوردار است و باید بدان اهتمام داشت؛ باید تلاش کنیم منازعات و شکاف های فرهنگی درونی میان عناصر داعش را در شبکه های اجتماعی پررنگ کنیم و آن را برجسته سازیم. راه مقابله با تروریسم فرهنگی استفاده از ابزارهای فرهنگی و قدرت نرم است.