مدیر میز تکفیر بنیاد هابیلیان گفت: جریانهای تکفیری در استان کردستان جریان ریشهداری نیست، بلکه حرکات وارداتی و متکی به عنصر خارجی است.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانوادۀ شهدای ترور کشور) سیدرضا قزوینی شامگاه پنجشنبه در نشست هماندیشی «بررسی زمینهها و تاریخچه تروریسم در کردستان» که در دانشگاه آزاد اسلامی کردستان برگزار شد، اظهار کرد: جریان های تکفیری در کردستان، جریان ریشهداری نیست بلکه حرکات وارداتی، متکی به عنصر خارجی است.
وی در ادامه افزود: بر خلاف حرکتها و جنبشهای اسلامی که اهل سنت در کردستان داشتند، جریانهای تکفیری، جریانهای نوظهوری هستند که در دهه 80 شمسی با منشاء خارجی در این منطقه ظهور کرد.
به گفته این مقام مسوول، بین جریانهای افراطگرایی مذهبی با جریانهای قومی در کردستان، یک نوع تقابل وجود دارد که محسوس است، هر زمان که جریانهای قومی قدرت یابند، جریانهای افراطگرای مذهبی تضعیف میشود.
قزوینی تصریح کرد: فضای منطقه به شکلی است که جریانهای رادیکال و افراطگرا فرصت ظهور پیدا کردند و گفتمانی پدید آمد که این گفتمان برای جوانان جالب بود.
وی با بیان اینکه میان گروههای تکفیری در خاورمیانه و دیگر جوامع مختلفی که آنها نفوذ داشتند، نقطه دین و مذهب وجه اشتراکی آنها است که ایران هم از این موضوع مستثنی نیست، اذعان کرد: در کردستان هم به تبع دیگر مناطق کشور، برخی جریانهای افراطگرا در آن بروز کرد.
مدیر میز تکفیر بنیاد هابیلیان کشور تاکید کرد: امیدواریم به علت ریشهدار نبودن جریانهای تکفیری با تضعیف عملکرد آنها در منطقه در ایران هم دچار اضمحلال شوند هرچند آنها به دنبال تاثیرگذاری در اهل سنت و دیگر مناطق ایران باشند.
قزوینی بیان کرد: گروههای تکفیری از روزنههای اقتصادی، اجتماعی و محرومیتهای مردم استفاده میکنند و از این دریچه تاثیرگذاری خود را نشان میدهند.
وی در ادامه تاکید کرد: اگر پیوندهای ملی و مسائل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی در استان کردستان تقویت شود، قطعا این جریانها کاهش پیدا میکند.
مدیر میز تکفیر بنیاد هابیلیان، با بیان اینکه تهدید گروههای تکفیری در کشور وجود دارد اما تهدید اولویتداری نیست، اظهار کرد: علیرغم وجود گروههای تکفیری در بدنه کل کشور و چه در استان کردستان نمیتوانیم تلقی کنیم که این جریانها یک جریان تهدیدآفرین و با اولویت گسترده و سطح بالایی است، چون فضای اهل سنت و استان کردستان این امر را به خوبی نشان میدهد.
وی در پایان بیان کرد: عامل قومیت حتی در جریانهای دینی و مذهبی اهل سنت ایران به ویژه در منطقه کردستان پررنگ است.