یک کارشناس مسائل سیاسی با بیان اینکه یک همگرایی جمعی و ایجاد اتاق فرماندهی مشترک بین کشورهای اسلامی است که میتواند در برابر تروریسم کارآمد باشد، گفت: مقدمه این کار کنار گذاشتن اختلافات شیعه و سنی در جهان اسلام است.
به گزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، حسین کنعانیمقدم، دبیر حزب سبز ایران در گفتوگو با خبرگزاری بینالمللی قرآن(ایکنا)، با اشاره به برگزاری سیزدهمین نشست سازمان همکاری اسلامی در آنکارا با محوریت مبارزه با تروریسم و ضرورت رسیدن به یک راهکار عملی در این رابطه اظهار کرد: اگر به ریشههای تروریسم در خاورمیانه نگاه کنیم، این مقوله در چارچوب سناریوی صهیونیستها برای ایجاد جنگ داخلی در کشورهای اسلامی و بحث اسلامهراسی، شیعههراسی و سپس ایرانهراسی مطرح شد و در همین راستا پولهای نفتی برخی کشورهای عربی برای تجهیز و تسلیح گروههای تروریستی شکل گرفت.
وی افزود: تا کشورهای اسلامی در این ریشه به درک مشترک نرسند، مبارزه با تروریسم امکانپذیر نیست؛ چرا که برخی فکر میکنند گروههای تروریستی ابزاری برای اعمال قدرت و یا نفوذ در کشورهایی مانند مصر، سوریه، عراق و یمن هستند و این تصوری غلط است که از سوی برخی کشورهای عربی دنبال میشود.
این کارشناس مسائل سیاسی با تأکید بر ضرورت همگرایی و همراهی کشورهای اسلامی و درک مشترک از مبارزه با تروریسم گفت: طرح مشترک رژیم صهیونیستی و آمریکا و انگلیس در طول سالیان گذشته ایجاد تفرقه و جنگ بین شیعه و سنی بوده است و ما میتوانیم در اجلاسهایی که با حضور سران کشورهای اسلامی برگزار میشود، توطئه آنها را خنثی کنیم و با همگرایی، همدلی، همسویی و تقریب مذاهب بین شیعه و سنی مانع از ظهور و بروز تروریسم در منطقه بشویم.
کنعانیمقدم افزود: با توجه به درگیری برخی کشورها با بحران تروریسم و گروههای تکفیری ـ سلفی و حضور برخی کشورها در جبهه مقاومت، این کشورها میتوانند با ایجاد اتاق مشترک فرماندهی آمادگی خود را برای مبارزه با تروریسم در عمل نشان داهند؛ بر خلاف ائتلافهایی که به ظاهراً علیه داعش شکل گرفتهاند اما در جهت تقویت گروههای تروریستی میکنند.
وی افزود: به نظر میرسد نه ارتشهای عربی قادر خواهند بود به تنهایی در برابر تروریسم ساخته و پرداخته سرویسهای امنیتی ـ اطلاعاتی موساد و سیا مقاومت کنند و نه کشورهایی مانند عربستان و ترکیه و برخی کشورهای عربی که اکنون خود را در یک ائتلاف نمایشی قرار دادهاند، میتواند راه به جایی ببرند.
این کارشناس مسائل سیاسی تصریح کرد: یک همگرایی جمعی و ایجاد اتاق فرماندهی مشترک بین کشورهای اسلامی است که میتواند در برابر تروریسم کارآمد باشد که مقدمه این کار کنار گذاشتن اختلافات شیعه و سنی در جهان اسلام است.
وی در مورد همسویی برخی کشورهای منطقهای با غرب و تأثیر آن بر آینده منطقه گفت: بیداری اسلامی در منطقه نشان داد حکومتهایی که در مردم ریشه ندارند و استبدادی و وابسته هستند، دوام نمیآورند و یکی پس از دیگری سقوط میکنند؛ همانطور که این اتفاق در مصر و تونس و برخی کشورها رخ داد و حاکمانی که وابسته به جریان تکفیری یا سلفی بودند و خود را در دایره منافع آمریکا تعریف میکردند، سقوط کردهاند و بقیه آنها نیز همین سرنوشت را خواهند داشت مگر اینکه به دامن اسلام برگردند.
کنعانیمقدم گفت: این تجربه را داشتهایم که جریانهای افراطی در کنار حکومتهای استبدادی رشد و نمو پیدا میکنند و این امر باعث میشود حکومت و حاکمیت از مردم جدا شوند و نتوانند در برابر انقلابهای مردمی مقاومت کنند.