نخستین شماره نشریه «مطالعات تروریسم» به صاحبامتیازی بنیاد هابیلیان و مدیرمسئولی سیدمحمدجواد هاشمینژاد منتشر شد.
بهگزارش پایگاه خبریتحلیلی هابیلیان (خانواده شهدای ترور کشور)، نشریه مطالعات تروریسم فرصتی را فراهم آورده تا صاحبنظران و اندیشمندان از زوایای گوناگون به طرح دیدگاهها و نظراتشان درباره تروریسم در ایران بپردازند.
این نشریه در پنج بخش گزارش تروریسم، مفاهیم تروریسم، تروریسم در ایران، پرونده ویژه و تقویم تروریسم انتشار یافته و در بخش نخست گزارشی از تحرکات و تحولات مربوط به گروههای تروریستی ارائه میکند. در بخش مفاهیم، تشریح دیدگاه مکاتب علمی و نظری درباره پدیده تروریسم آورده شده است؛ با این کوشش که بهروزترین مباحث را دستمایه بحث و نقد قرار دهد. اما رویکرد و هدف اصلی این نشریه، تبیین پرونده تروریسم در ایران پس از انقلاب اسلامی است که در سه بخش «تروریسم در ایران»، «پرونده ویژه» و « تقویم تروریسم» ارائه میگردد.
در پارهای از سرمقاله این نشریه بهقلم سردبیر چنین آمده است:
سیاست نشریه مطالعات تروریسم که ازاینپس در اختیار علاقهمندان به مطالعه در این حوزه قرار میگیرد آن است که با پرهیز از رویکرد ژورنالیستی و نیز اجتناب از قالبهای انتزاعی تحقیقات آکادمیک، با بهرهگیری از روش مطالعات تاریخیفرهنگی، مصاحبه و بازخوانی وقایع، گامی در جهت ایجاد و تثبیت این جایگاه در فضای رسانهایتحقیقاتی کشور بردارد.
دکتر مجید تفرشی، پژوهشگر اسناد تاریخ معاصر ایران مقیم لندن، در این نشریه به موضوع اسناد رسمی موجود در آرشیوهای بریتانیایی پرداخت که گویای حمایت کشورهای عربی از گروههای تروریستی است. وی معتقد است شماری از کشورهای عربی ازجمله پادشاهی سعودی، رژیم بعث عراق، امارات متحده عربی، بحرین و اردن از آغاز انقلاب، خواهان براندازی انقلاب و جمهوری اسلامی بوده و هستند. «این کشورها از طریق کمک به گروههای جداییطلب و معاند در آغاز انقلاب کار خود را علیه ایران آغاز کردند. سپس نوبت به تشجیع و تحریک حکومت بعثی عراق در حمله به ایران رسید. این همراهی بهحدی آشکار بود که در آغاز جنگ، ارتش صدام صریحاً خواستههای خود برای رفع اشغال ایران و پایان جنگ را شامل جدایی خوزستان و ازدستدادن و واگذاری جزایر سهگانه تنب بزرگ، تنب کوچک و ابوموسی در خلیج فارس توسط ایران اعلام کرد. دولت سعودی در این راه در آغاز جنگ بیش از 50 میلیارد دلار مستقیماً به صدام حسین پرداخت کرد.»