Sekreti pas Auves-sur-Oise (një komunë në periferitë veriperëndimore të Parisit, Francë)

Grupi terrorist ‘’ Organizata Muxhahidine Halk ‘’, i quajtur ndryshe ‘’MEK’’ ose ‘’MKO’’, i cili paraqitet në listat e grupeve terroriste të disa shteteve, është strehuar në një qytet të vogël 30 kilometra larg Parisit, në Auvers-sur-Oise; gjë që ka rezultuar në neglizhim të interesit publik dhe lirisë së fjalës. Gjatë viteve, organizata ka qenë përgjegjëse për shumë akte terroriste kundër qytetarëve iranianë brenda dhe jashtë vendit. Press TV prezanton dokumentarin e tij investigativ në lidhje me selinë e MEK në Francë, Auvers-sur-Oise në Ile-de France, afër Parisit. Jeta që e rrethon këtë vend të çuditshëm, lëvizjet brenda dhe jashtë kompleksit si dhe lidhjet mes organizatës dhe lagjes përshkruhen të gjitha në këtë dokumentar informativ. E ashtuquajtura rezistenca iraniane e internuar në Francë ka bërë më të mirën që të duket si organizatë paqësore në lagjen ku kanë qenë që në 1980, por gjatë viteve të fundit të afërmit dhe organizatat për të drejtat e njeriut kanë filluar të pyesin se për çfarë është ky vend mbi të gjitha. Më 26 janar 2014, Shoqata Franceze e quajtur ‘’Paqe’’ organizoi një demonstratë kundër kulteve në Francë. Ata denoncuan prezencën e grupit terrorist MKO në Auvers-sur-Oise dhe mbështetjen që ata marrin nga kryebashkiaku i qytetit.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur

Më të shikuarat

Regjisorët dhe studuesit e historisë iraniane në një emision televiziv

Shumë nga krimet makabre të Muxhahidine Halk nuk mund t’i shfaqësh në një film

Milam Arjai- një ish-anëtar i Organizatës Muxhahidine Halk

Dështimi i Organizatës Muxhahidine Halk duke u zhvendosur nga Franca në Shqipëri

Diskutimi i mëngjesit në Sobhe Tus me Drejtorin e Përgjithshëm të Shoqatës Habilian

Muxhahidinët Halk janë plotësisht në gatishmëri të shërbimeve sekrete amerikane dhe izraelite

Mas’ud Khodabandeh, ish-anëtar i rangut të lartë i MKO-së/Huffington Post

Anëtarët e Organizatës Muxhahidine Halk janë skllevër modern

Sejid Muhamedjavad Hasheminejad, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Habilian

Lufta kundër terrorizmit diskriminohet përsëri