Kulti kameleon

Një dokumentar nga regjisori Iranian Maziar Bahari për Muxhahidinët Halk, një organizatë e huaj e emëruar terroriste nga SHBA. Mas’ud Raxhavi është lideri i këtij kulti qesharak iranian. Ai gjatë viteve ndihmoi Ajetullah Khomeinin për të rrëzuar Shahun dhe më pas i deklaroi luftë Republikës Islamike duke vrarë pa mëshirë bashkëkombësit e tij. Ata ( MKO ) u bënë aleatë të Sadam Husejnit, por tani që ai nuk është më, janë kthyer në mbështetës të flaktë të koalicionit. MEK i ka ndërruar aleancat aq shpesh saqë çdo ideologji themelore është zhdukur.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur

Më të shikuarat

Regjisorët dhe studuesit e historisë iraniane në një emision televiziv

Shumë nga krimet makabre të Muxhahidine Halk nuk mund t’i shfaqësh në një film

Milam Arjai- një ish-anëtar i Organizatës Muxhahidine Halk

Dështimi i Organizatës Muxhahidine Halk duke u zhvendosur nga Franca në Shqipëri

Diskutimi i mëngjesit në Sobhe Tus me Drejtorin e Përgjithshëm të Shoqatës Habilian

Muxhahidinët Halk janë plotësisht në gatishmëri të shërbimeve sekrete amerikane dhe izraelite

Mas’ud Khodabandeh, ish-anëtar i rangut të lartë i MKO-së/Huffington Post

Anëtarët e Organizatës Muxhahidine Halk janë skllevër modern

Sejid Muhamedjavad Hasheminejad, Sekretar i Përgjithshëm i Shoqatës Habilian

Lufta kundër terrorizmit diskriminohet përsëri