Faqja e lajmeve dhe analizave Habilian fillon aktivitetin e saj në gjuhën shqipe

Pasi kanë kaluar 12 vjet nga publikimi i faqes së lajmeve dhe analizave Habilian e cila është aktive në tre gjuhë , frengjisht, arabisht dhe persisht, tanimë asaj i shtohet edhe gjuha shqipe.

Habilian është e specializuar në mbulimin e lajmeve dhe çështjeve në lidhje me grupet terroriste iraniane që veprojnë kundër Republikës Islamike të Iranit dhe vendeve të tjera të botës.

Organizata Muxhahedine Halk është ai grup i cili gjatë katër dhjetëvjeçarëve të fundit ka vrarë 12000 qytetarë iranian dhe tani, pasi u larguan nga Iraku, janë vendosur në Shqipëri. Sipas dokumenteve të publikuara nga agjencitë e zbulimit dhe qëndrat studimore kërkimore të perëndimit, kjo organizatë që ka qenë për vite të tëra në listën e terrorizmit të Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Bashkimit Evropian dhe të disa shteteve të tjera në botë, është akuzuar për rrëmbim njerëzish, vrasje, pastrim parash, dhënie rryshfetesh dhe krime të tjera si këto.


Lini komentet tuaja

Posto koment si mysafir

0 / 300 Character restriction
Your text should be in between 10-300 characters
Komentet tuaja i nënshtrohen moderimit të administratorit.
  • Asnjë koment i gjetur

Më të fundit

Intervistë e Habilian me ish-këshilltarin e ministrit francez të mbrojtjes

Shtetet perëndimore mbështesin Organizatën Muxhahedine Khalk për shkak të armiqësisë së tyre me Iranin

Mansur Tanhaji, ish-anëtar i Organizatës Muxhahidinët Halk

Kujtimet e kampit Ashraf –Pjesa e pare

Një bisedë e Habilian me doktor Sejid Husejn Musavijan, profesor i Çështjes së Sigurisë në Lindjen e Mesme në Universitetin Princeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Me mbajtjen e MEK, Franca luan një rol hipokrit dhe destabilizues

Ali Babani, ish-anëtar i ndarë nga MEK në Tiranë

Frika e MEK nga largimi i anëtarëve në Tiranë

Më të shikuarat

Mansur Tanhaji, ish-anëtar i Organizatës Muxhahidinët Halk

Kujtimet e kampit Ashraf –Pjesa e pare

Një bisedë e Habilian me doktor Sejid Husejn Musavijan, profesor i Çështjes së Sigurisë në Lindjen e Mesme në Universitetin Princeton në Shtetet e Bashkuara të Amerikës

Me mbajtjen e MEK, Franca luan një rol hipokrit dhe destabilizues

Intervistë e Habilian me ish-këshilltarin e ministrit francez të mbrojtjes

Shtetet perëndimore mbështesin Organizatën Muxhahedine Khalk për shkak të armiqësisë së tyre me Iranin